Woho! Det är tredje gången idag jag skriver det ordet som början på det här inlägget, som verkligen inte har kommit särskilt naturligt. Men jag har alltså tagit mig igenom en tiondel av min utmaning att blogga i 100 dagar i och med det här inlägget. Och det är väldigt fint! För den här utmaningen har verkligen fått mig sugen på bloggen igen. Det är hittills bara två dagar jag inte varit särskilt sugen, och då har jag ändå fått gjort det. Jag ger mig själv bra betyg åtminstone!

Så, vad sjutton ska jag blogga om idag då? Jag har verkligen haft noll idéer till idag, och listan med nödinlägg har känts ganska meh. Så mycket för planering och organisering. Men! Så kom jag på att jag faktiskt tog ett par bilder innan idag på min virkning jag påbörjade igår kväll.

För det är ju faktiskt så att jag påbörjat ett nytt projekt, som antagligen kommer bli mitt största hittills. Jag har nämligen börjat virka på en filt! Av mormorsrutor! Som kommer ta lång tid att virka! Och jag tycker det är jätteskönt. Att ha en sorts långvarigt projekt på gång. För det lär åtminstone, om jag beräknat någorlunda rätt, bli en okej stor filt. Eller pläd, kanske det heter när det inte är filtat tyg? Äsch, sak samma. Men jag får se exakt hur stor den blir i slutändan.

Hittills har jag hunnit virka sex rutor, en av varje färgvariant jag kan göra med mina fyra färger. Eller tre, eftersom varje ruta har ett varv vitt ytterst. De andra färgerna är den senapsgula och marinblå i bild, samt en ljust grå som inte fick plats i bilden och som är innerst på rutan som ligger överst. Tycker det blev en väldigt fin färgkombination! Eric var med i butiken och valde garnet med mig, så det är fint att vi valt något tillsammans som ska finnas i vårt hem.

Men allra bäst är ändå att få greja med händerna. Jag vet att jag skrivit det förut, men det är verkligen skönt. Om det så bara är ett par varv på en virkning så är det väldigt behagligt att få sitta och pilla med något på kvällarna eller när man får en stund över.
Tanken är också att jag faktiskt vill dokumentera virkningen lite, så att jag kanske kan dela med mig av processen när den är klar sen. Vi får se hur det går med det där, haha!

Men nu är det faktiskt dags för mig att återgå till dagens syssla, städningen. Jag har varit så rastlös halva dagen att till slut tog jag tag i att storstäda på mitt skrivbord. Skitkul. Så nu är alla saker som gick att flytta på (allt utom datorn och skärmen alltså) på golvet i väntan på att jag ska bestämma vad som får komma tillbaka igen. Och så passade jag såklart på att ordna om på hyllorna ovanför och i lådorna under skrivbordet också. Så jag har ju absoluuuuut ingenting att göra, hehe. Typiskt ett sånt projekt som gör en lugn i längden men som är så jobbigt och tråkigt under tiden man gör det.

Så nu hoppas jag ni har en fin lördag kväll, söndag morgon eller när ni nu läser det här! Så ska jag återgå till städningen och förhoppningsvis bli klar med lådorna åtminstone ikväll.