Tankar och Ord

35/100 – tre månader kvar till julen!

Jag vet inte vad det är, men jag är så himla sugen på jul. Jag vet att många kommer tycka att jag är helt knäpp nu, men så får det vara. Förra året började jag julpeppa i augusti, så jag är en hel månad sen i år! Eller som när jag var liten och började ha tomteluvan som mössa redan i augusti ett år. Hehe.

Så jag har redan börjat peppa julen, trots att jag samtidigt är väldigt mycket i nuet som är hösten. Som jag också älskar. Inte riktigt lika mycket, men den är fortfarande fin på sitt eget sätt.

Men just julen alltså. Min allra bästa högtid. När jag rensade hemma i somras hittade jag ett par gamla tidningar. Bland annat en julspecial från 2010. Redan då var jag alltså såpass julsugen att jag köpte specialnummer av tidningar för att ha så mycket jul som möjligt hemma och i skallen. Faktum är att alla mina specialnummer med tema jul bor i en tidningshållare på ett hyllplan i bokhyllan. Brevid julböckerna (det är dock bara tre stycken, men ändå) och en mapp med urklipp på tema julen. Eller alla och alla. Jag insåg nu i år att jag också har en mängd andra tidningar som kom ut i december som har massor av julkänsla de också!

Så de senaste dagarna har jag suttit och bläddrat igenom en hel drös tidningar och satt små lappar på sidor som jag tyckt om eller som inspirerat mig på olika sätt. Antingen blir det julklappar, eller så kaaanske (lovar inget) jag sätter ihop en adventskalender till bloggen. Vi får se. Oavsett är det väldigt mysigt att sitta och bläddra i jultidningar med julmusik på i bakgrunden.

Är ni också julpeppade än, eller är det jag som är knäpp?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Linnéa 27 september, 2019 at 12:42

  Julpeppen kommer smygandes även om den bara sträcker sig till att fundera vilket julpynt vi behöver åka till Emmaus och fixa. Men jag har så smått även börjat fundera på om jag skall måla ett eget julkort i år ??

  • Reply Beatrice 9 oktober, 2019 at 13:13

   Julpeppeeeeeen!! Alltså, den kan ha avtagit en smula för mig prick just nu, men den är verkligen enorm. Ja, måla egna julkort! Det tänkte jag också göra i år! 😀

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.