Eftersom jag nu för tiden har så svårt att släpa på kameran överallt, så försöker jag ta desto fler bilder med telefonen. För vad är en blogg utan bilder? Rätt så tråkig, tänker jag. Eller tycker jag. Allra bäst gillar jag ju själv en blogg med riktigt bra bilder. Så därför tänkte jag börja sammanfatta veckorna lite mer ordentligt, i den mån jag kan. Slänga in lite behind-the-scenes, mer riktigt vardagsliv och sånt som kanske blir utrensat från Instagram. Tror och hoppas att det kommer att uppskattas!

Först vill jag börja med slutet av förra veckan. Då testade jag några nya kunskaper och förstärkte tån på mina bästa stickade sockar. Min stoppsvamp som jag köpte för en femma på second hand för ett par år sen har äntligen börjat komma till användning!

Någon gång i början av veckan, kanske tisdag, tittade jag på en av mina favoriter (Minnie Small) på Youtube. Hon hade gjort en video av allt som hon behövde göra som hon skjutit upp eller som är lite småtråkigt. Så jag påbörjade en egen och använde dagen till att kryssa av saker.

En kväll gjorde vi pizza! Perfekt snabbmat. På den hade vi ädelost, mozzarella, skalken från en gammal bit parmesan, soltorkade tomater och skivad rödlök. Och så lite vitlök iblandat i tomatsåsen, blir verkligen supergott!

Och så har jag ju fått hämta min keramik! Det skrev jag ju om här. Och då hintade jag lite med glasyrer, men här är en snabb bild på några andra saker som följde med hem. Det större inlägget med bilder på allting kommer i veckan.

På väg hem från bussen en dag såg jag de här fantastiska löven på ett av husen. Älskar när löven börjar ändra färg såhär och gatan livas upp lite av lite extra färg.

Och så blev jag ju lite julsugen igen! Det skrev jag ju om här. Det innebar att jag började plocka fram hela jul-arsenalen med tidningar jag samlat på mig genom åren. Åh, så sugen jag är på att börja julpyssla!

Jag har börjat bli så sugen på varm choklad igen. Det brukar bli så på hösten, visserligen, men i år har det slagit till rejält. Aldrig dricker jag så mycket mjölk som jag gör när jag är sugen på varm choklad.

Lite vardagsrealism kanske är kul ibland? För såhär ser det väl rätt ofta ut när jag är inne i saker. Hämtar mat och äter den, ställer den åt sidan och bygger ett litet diskberg. Egentligen är det väl rätt normalt, haha. Vem bygger inte diskberg på sitt syskrin då och då?

Och så har jag väl ätit gott också. Och planerat och grejat inför julen, som sagt. Eric bakade muffins i veckan, och vi fikade dem till ett avsnitt RuPaul i onsdags eftermiddag. Jag har lurat in Eric i programmet också, och även fast han inte är förälskad direkt så skrattar han åtminstone med från och till.

En kväll, när vi hade haft besök av Erics äldsta vän, vispade vi ihop en liten gratäng i vår emaljgryta. Så smidigt att laga mat i så få kärl som möjligt, egentligen. Det här är en favorit just nu. Bara att steka kyckling, paprika och bacon. Koka pasta. Och sen blanda ihop allt med ett paket baconost och en skvätt mjölk. Toppa med lite riven ost och in i ugnen runt 10 minuter på ca 200 grader. Det blir jättegott! I veckan ska vi testa att byta ut kycklingen mot fisk, baconosten mot kräftost, och paprikan mot ärtor och se vad vi tycker om den. Förhoppningsvis blir den minst lika god den också!

Och så har jag tagit ett par promenader i det delvis vackra vädret! Delvis, säger jag såklart för att det skiftat rätt rejält. Allting från strålande solsken som gått över i ösregn på minuter. Eller det är så det har känts i alla fall.

Första promenaden innehöll plockande av kastanjer och annat fint som fick följa med hem. Andra promenaden var med Eric i lördags, för att få komma ut lite innan vi skulle påbörja det sista rycket för att städa klart. Inte blev det så, men det var väldigt skönt att ta en promenad.

Såklart har det också gosats i soffan, och jag har tvingat Eric att vara med på en och annan gullig bild med mig. Erkänn att han är gullig!? Världens bästa person, om jag får säga det själv.

Sen har jag ju varit hemma en del i veckan. Bläddrat i tidningar, skapat lite, och såklart läst en del kurslitteratur. Slutet av den här kursen är ganska lugnt fram tills tentan släpps. Förutom läsning har vi väldigt få lektioner. Det är såklart relativt trevligt, men också lite jobbigt att inte ha ett schema att förhålla sig till.

En annan mysig sak vi gjort är att äta ost! Älskar ostkvällar. Faktum är att brickan på bilden är en jag gjort själv. En av de saker jag kommit hem med som jag är allra mest nöjd med. Faktum är att det var en av få saker jag hade planerat att försöka göra när jag påbörjade keramikkursen. Och så blev den också gjord, vilket är så roligt!

Vi brukar köpa tre sorter, och så delar vi allt på hälften. Varsitt paket salta kex på det så brukar kvällen vara jättemysig. Lite cider är aldrig fel till, heller. Den här är från ett musteri vi besökte i somras. Ostarna är Hyby blå, en favorit bland mögelostarna. De andra två kommer från Holland, den ena är en getost och den andra är gjord på en blandning av get-, får-, ko- och buffelmjölk. Väldigt spännande blandning, och en väldigt god ost!

Sist men inte minst, så avslutade jag oktobers Bullet Journal-uppslag i helgen. Den här månaden påbörjar jag en helt ny skrivbok, så det har krävts lite extra tid för att göra klart allting. Men jag får säga att jag är mycket nöjd med hur det blev! Ska visa alltihop i ett inlägg senare i veckan.

Och så ytterligare lite vardagsrealism. Ungefär såhär brukar det se ut när jag påbörjat projekt under en veckas gång, haha. Är verkligen superbra på att plocka fram, men mindre bra på att plocka undan tyvärr. Värst är det när jag påbörjat mer än ett projekt, som här. Väldigt rörigt. Men också ganska kul ändå. Att kunna plocka upp något som ligger i närheten för att fortsätta på det när det känns rätt.

Och det var den här veckan genom telefonen. Tycker det är roligt att ta bilder med telefonen, och hoppas att ni tycker det är roligt att få se dem också!