Dagen har jag lagt på planering, organisering och bildredigering. Och såklart ett och annat avsnitt (eller en hel säsong) av Downton Abbey. Förhoppningsvis har jag inlägg tills tentaperioden är över. Om inte så tror jag att jag har tillräckligt många inställda tills nästa helg när jag ger mig själv två dagars ledigt för att pausa och hitta på något kul. Åker faktiskt till Helsingborg nästa lördag och möter upp pappa där. Exakt vad som ska hittas på återkommer jag dock med vid ett senare tillfälle.

En halvrolig bild från i våras när jag hade selfie-session.

Men det jag egentligen tänkte skriva om är något jag upplever har ökat rätt markant de senaste veckorna. Jag får nästan varje kväll eller natt, och ibland på dagen, chattinbjudningar på Instagram. Från folk jag inte känner, som alltid handlar om deras ”privata bilder och filmer” eller liknande formuleringar. Ett fåtal är mer rakt på sak och skriver rakt ut att det handlar om nakenbilder, men de få jag fått har jag inte hunnit anmäla innan de varit borta.

För det är såklart det jag gör. Blockerar och anmäler varenda en jag får. Men det är irriterande, non the less. Det jag funderar mest över är om det handlar om riktiga människor? Botar? Något program som är inställt på att leta fram en 6-7 random konton som bjuds in av en ”person” på instagram? Och hur i allsin dar hamnade mitt kontonamn i så fall bland de som programmerats in i listorna?

En mer lyckad selfie från i våras.

För några år sen handlade det mest om vänförfrågningar på Facebook, mest från män från andra länder som man inte har några gemensamma vänner med alls. Det upplever jag åtminstone har minskat, även om det fortfarande händer ibland.

Är det bara jag som upplever en ökning bland chatt-inbjudningar om privata bilder? Eller är det här något som andra också får allt mer av? Går det att göra något åt det, mer än att fortsätta anmäla och blockera?

2 svar till ”37/100 – otippade vänförfrågningar och eviga knepiga chattmeddelanden”

  1. Profilbild för Linnéa

    Jag tycker allt sådant går i perioder faktiskt. Eftersom jag får flest förfrågningar på mitt privata konto skulle jag gissa att det handlar om botar. Tror inte jag har rätt sorts profil på mitt öppna konto så det är nog inte lika aktuellt att skicka förfrågningar dit. Till det privata vet de liksom inte vad det gömmer sig bakom. Om det går att göra något åt det vet jag ärligt talat inte. Det känns som de hittar nya vägar hela tiden och testar nya forum, som att det är oftare på insta nu för tiden än på fb man får sådan skit.

    1. Profilbild för Beatrice

      Ja, så är det ju såklart. Faktum är att de där chattarna har avtagit rejält sen jag skrev inlägget, har inte fått en enda på flera dagar nu. Men spännande med botarna! Jag har flera som följer mig en dag och sen avföljer dagen efter, och jag har förstått det som att det också är botar som folk använder för att få fler följare. Superkorkat egentligen, för man vet ju aldrig vem man börjar följa och om de kommer gilla det man delar? Men men, sånt är livet. Teknik är superkonstigt ibland, verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram