Dagen har jag lagt på planering, organisering och bildredigering. Och såklart ett och annat avsnitt (eller en hel säsong) av Downton Abbey. Förhoppningsvis har jag inlägg tills tentaperioden är över. Om inte så tror jag att jag har tillräckligt många inställda tills nästa helg när jag ger mig själv två dagars ledigt för att pausa och hitta på något kul. Åker faktiskt till Helsingborg nästa lördag och möter upp pappa där. Exakt vad som ska hittas på återkommer jag dock med vid ett senare tillfälle.

En halvrolig bild från i våras när jag hade selfie-session.

Men det jag egentligen tänkte skriva om är något jag upplever har ökat rätt markant de senaste veckorna. Jag får nästan varje kväll eller natt, och ibland på dagen, chattinbjudningar på Instagram. Från folk jag inte känner, som alltid handlar om deras ”privata bilder och filmer” eller liknande formuleringar. Ett fåtal är mer rakt på sak och skriver rakt ut att det handlar om nakenbilder, men de få jag fått har jag inte hunnit anmäla innan de varit borta.

För det är såklart det jag gör. Blockerar och anmäler varenda en jag får. Men det är irriterande, non the less. Det jag funderar mest över är om det handlar om riktiga människor? Botar? Något program som är inställt på att leta fram en 6-7 random konton som bjuds in av en ”person” på instagram? Och hur i allsin dar hamnade mitt kontonamn i så fall bland de som programmerats in i listorna?

En mer lyckad selfie från i våras.

För några år sen handlade det mest om vänförfrågningar på Facebook, mest från män från andra länder som man inte har några gemensamma vänner med alls. Det upplever jag åtminstone har minskat, även om det fortfarande händer ibland.

Är det bara jag som upplever en ökning bland chatt-inbjudningar om privata bilder? Eller är det här något som andra också får allt mer av? Går det att göra något åt det, mer än att fortsätta anmäla och blockera?