I början av juni la jag upp ett inlägg med sommarens 33 planer. Sånt jag ville hinna med under sommaren, som kändes viktigt i år. Jag har tänkt i flera veckor nu att sommaren är slut och att jag borde gå igenom vad jag faktiskt hann med!? Så nu är det dags!

Jordgubbsplock med mamma, en årlig tradition!

☀︎ Göra flädersaft, jordgubbssaft, rabarbersaft, någon sorts saft.
Nja, det blev väl inte så mycket av det? Jag var med och plockade jordgubbarna som blev årets saft, så ett halvt ja kanske?

☀︎ Bada på Skrea Strand
Check på den i alla fall! Så ofta jag kunde när vattnet var tillräckligt varmt. Framförallt en hel del kvällsdopp, om än rätt få stranddagar.

☀︎ Gå på babyshower
Jadå! Den blev av, och den var så fin och mysig. Träffade folk jag inte träffat på flera år, träffade nya människor, och hade så trevligt. Och stannade sist av alla och hjälpte till att plocka undan efteråt också.

☀︎ Fika med Malmö-vänner i parker
Nej, det blev inte en enda parkfika i sommar. Men så jobbade de flesta, och jag åkte till Falkenberg nästan varje helg. Oh well, nästa år!

Från Kajsas babyshower!
Från Ester Blenda-utställningen på Skarhults Slott.

☀︎ Läsa mängder av böcker
Vet inte om det blev några mängder direkt. Ett litet gäng, snarare. Bloggade om allt jag läste, bland annat i somras, här.

☀︎ Rensa ur gamla saker i garderober hemma hos mina föräldrar
Check, check, check! Och det tog över en vecka att bli färdig. Nog för att det var mycket saker, men jag trodde nog inte att jag skulle bli klar ändå. Så överväldigande. Har säkert slängt eller skänkt saker jag kommer ångra, men det får visa sig i framtiden.

☀︎ Spela minigolf på Skrea bangolf
Ja! Definitivt. Kompenserade för förra årets missade tillfälle med två tillfällen den här sommaren. Åh, den banan är den bästa jag någonsin spelat på. Lagom svår, rolig, och de byter ut några av banorna ibland så det blir aldrig långtråkigt. Rekommenderar!

☀︎ Äta kvällsmat på Fish & Chips-bussen
Det blev ingen kvällsmat, men vi lyckades trycka in en lunch i alla fall! Och det är inte fy skam det heller.

Det lite pinsamma pryl-berget jag gick igenom i somras.
Burger Inn-burgare, Falkenbergs godaste!

☀︎ Se ett par bra konserter på Malmöfestivalen
Ja! Prick två, faktiskt. Dels Veronica Maggio, som var super, men som mest spelade nyare låtar jag inte hade lika bra koll på. Och så The Sounds. Åh, The Sounds. Mitt allra bästa band, äntligen fick jag se dem på Malmöfestivalen! Missade förra gången de spelade där.

☀︎ Binda en midsommarkrans
Indeed, och i år blev jag riktigt nöjd med den också! Blandade vilda växter och blommor från ängarna i närheten av Erics föräldrar med lite blommor från trädgården, och det blev så fint. Yvigt, men fint!

☀︎ Gå på konstutställning på Flädje gård
Nej, det hanns inte med. Jag hade faktiskt inte ens en tanke på det hela sommaren.

☀︎ Friluftsmåla på stranden i Falkenberg, och i parker i Malmö
Delvis blev det av, för jag målade faktiskt på stranden i Falkenberg ett par gånger i somras. Men jag hade fullt upp med att virka resten av tiden och målade inte alls lika mycket som förra sommaren.

Några av blommorna till min och Erics kransar.
Och jag var såhär glad över att Eric tog bilder på mig, hehe. Eller allra mest så är det här ett bevis på varför jag hellre står BAKOM kameran.

☀︎ Se utställningen om Ester Blenda Nordström på Skarhults slott
Det gjorde vi också! Passade på att ändra planerna till Skarhult när det regnade en dag på semestern när vi egentligen tänkt vara utomhus. Och utställningen var så fin!

☀︎ Lyssna på mängder av sommarprat
Mängder och mängder. Jag började ju projektet att lyssna på allihop, och det var intressant så länge det varade. Men sen var det så många på rad som var ointressanta att jag tröttnade. Så mängder blev det väl inte.

☀︎ Umgås med farmor
Så mycket jag bara kunde! Minst ett par dagar bara vi två, och så lite då och då tillsammans med släkt och familj såklart. Allra mysigast var att sitta och prata i hennes soffa, fika lite och sitta med varsitt handarbete.

☀︎ Fika citronbiskvi på Stålboms och säsongs-bulle på Borgmästargården
Hälften lyckades jag med i alla fall? För de TRE gånger jag var på Stålboms i somras fanns inga citronbiskvier. Men en säsongsbulle på Borgmästargården blev det i alla fall, och den var god!

Farmor vid stranden i somras.
Yatzy med Eric i uterummet, så mysigt!

☀︎ Fynda böcker på loppis
Nej, det blev inte mycket av det. Allra mest för att jag redan hade så mycket att rensa, men också för att jag inte läste så mycket alls.

☀︎ Plocka vildblommor varje dag i en vecka till #onebouquetperday
Jag försökte, lyckades en dag, gav upp.

☀︎ Åka och plocka jordgubbar på självplock
Ja! Done and done!

☀︎ Putsa fönstren hemma i lägenheten
Nej, och det har fortfarande inte hänt. Nu kommer frosten, så det är väl inte dags igen förrän nästa år. Får leva med skitiga rutor ett tag till.

Säsongsbulle med blåbär och vaniljkräm, på Borgmästargården i somras.
Lunch på Fish&Chips-bussen!

☀︎ Ta hand om mina växter
Check! Alla överlevde sommaren, fast några palettblad har strukit med efter den. Men annars klarade allting sig bra.

☀︎ Gå på utställning på RIAN Designmuseum i Falkenberg
Nej, det blev inte av i år. Ska se om jag lyckas gå inom om vi åker upp till julskyltningen vid första advent!

☀︎ Sy klart fruktpåsarna i spetstyg
Nej, det projektet glömde jag också bort. Synd, för de hade varit bra att ha. Oh well, får sätta igång nu i stället!

☀︎ Handla frukt på torget
Ja, minst ett par gånger i månaden. Men inte lika mycket som tidigare år, eftersom jag inte var i Malmö lika mycket.

☀︎ Utforska Malmö lite till
Tvek på den, men så var jag som sagt inte så mycket i Malmö alls.

The Sounds på Malmöfestivalen <3
Lite friluftsmålning nere vid havet en dag i juli.

☀︎ Spela Yatzy med Erics familj på altanen
Inte på altanen, men vi spelade ett par omgångar inomhus! Och jag spelade med Eric i uterummet flera gånger. Älskar Yatzy.

☀︎ Hänga halva dagar på stranden
Det blev en halv dag, och sen var vi så brända att vi knappt vågade vara ute mer. Så nja, på den.

☀︎ Hitta ett par sandaler som det går att gå långt i
Nej, jag struntade i den här punkten helt och hållet. Fotriktiga sandaler får bli till nästa år.

☀︎ Hälsa på Erics kusiner i Eslöv
Tyvärr hann vi inte med det, för den helgen vi hade möjlighet att åka dit var de bortresta. Men det blir en annan gång i stället.

Eric på utflykt vid Forsakar.
Kajsa några dagar efter födseln, med världens finaste bebis i famnen <3

☀︎ Träffa Kajsas bebis
JA! Och mer än en gång, såklart. Åkte till och med upp en extra gång för att hinna umgås så mycket som möjligt innan sommarkorten gick ut.

☀︎ Semestra med Eric i både Skåne och Halland
Såklart! Eric hade två veckors semester, och vi gjorde det mesta av dem. Skåne-inläggen är på uppgång här på bloggen, men Hallands-delarna blir inte lika många eftersom vi mest umgicks med folk och gjorde saker där kameran inte riktigt funkade att ha med sig.

☀︎ Äta burgare på Burger Inn
Ja, en gång hann vi med i alla fall! Nu har de stängt igen för att flytta tillbaka till sin gamla plats, om än i ett nybyggt hus. Alltid lika gott, oavsett lokal!

☀︎ Gå på utomhusbio i Falkenberg
Nej, det blev inte av fast jag var hemma. Hade dels ingen att gå med, men var också så uppe i rensandet att jag glömde av det helt.

Och det var den sommarens planer. Tycker ändå att jag hann med det mesta, eller prioriterade vad som var viktigast i alla fall! För den här sommaren har nog varit den bästa på länge. Kanske den bästa sen vi flyttade till Malmö, rent ut sagt. Riktigt, riktigt fin, i vilket fall som helst. Hoppas på att upprepa några upplevelser redan nästa år igen!

2 svar till ”Hur gick det med mina 33 sommarplaner?”

  1. Profilbild för Linnéa

    Åh ett jag hade ett Pippitäcke som såg ut som det du hade på en bild. Jag har nog inte rensat ut allt hemma hos mina föräldrar men i sommar lyckades jag i alla fall rensa bland böckerna som jag sparat. Nu är det bara resten av allt jag sparat hos mina föräldrar kvar att rensa ut ?

    1. Profilbild för Beatrice

      Åh, ja, det var en av de sakerna jag sparade! Eller en av många, haha! Rensade verkligen igenom ALLT, allt från små leksaker till gamla kläder och böcker och ja… Skräp. Hehe. Men det är bra att rensa! Och skitsvårt. Kommer behöva gå igenom alltihop flera gånger om innan det känns rätt. Men gör nog helst ingen hel vecka i rad igen 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram