Hej på er! Nu var det länge sen på riktigt, och det var antagligen precis vad jag behövde. Jag har påbörjat min praktik igen och den tar verkligen upp majoriteten av min tid och ork. Att bloggen därför hamnade på is var inte planerat, men absolut vad som behövdes för att orka. Därför blev jag glad nu när suget drog igång igen, och tänkte att jag ska skriva lite och säga hej!

Så med det tänkte jag säga: hej! Jag mår fortfarande inte toppen, och jag ska försöka skriva mer om det i ett annat inlägg. Men jag kämpar på, och med det tänkte jag att vi kunde titta lite på den här senaste månaden som gått sen jag bloggade sist. Här är ett gäng bilder från mobilen.

Vi åkte till Falkenberg! För att fira Eric mest, och åt en massa gott. Som här, på Laxbutiken där jag faktiskt aldrig hade varit förut. Fun fact: Laxbutiken ligger på nån lista över Topp 10 Vägkrogar i Sverige! Och det var supergott verkligen, en riktigt rejäl portion med lax och potatis. Orkade inte ens äta upp hela biten, så galet stor.

Och så firade vi Eric hemma också, såklart. Med soppa för hela släkten! Mycket fisk den helgen, faktiskt. Supergott och jättetrevligt att kunna sitta ett litet gäng i uterummet och skratta hela kvällen.

Annars då? Jo, men gosade både katt och bebis! Så mysigt ändå, båda två. Träffade faktiskt Kajsa två gånger på fem dagar, trots allt annat som var inbokat. Och det är ju så fint att umgås med sin bästa kompis såhär mycket igen.

Och så var jag en vända hos farmor också! Hennes magiska novemberkaktus blommade såhär fint! TITTA LIKSOM! Och då hade den tydligen nästan blommat över, så hon tyckte den såg lite skräpig ut, hehe. Helt absurt hur mycket en växt kan blomma.

På hemmaplan i Malmö har det hänt annat dock. Bland annat har jag gått en del på loppis, eller second hand, spelar det nån roll? Köpte tre av sakerna på bilden, kan ni gissa vilka? Ångrar lite att jag lämnade en, men har haft en liknande innan som Eric verkligen hatade…. Så jag undvek att ta hem en till, haha!

Jag har också läst en hel del. Eller en del i alla fall. Dessa böckerna + kanske nån till kommer upp som blogginlägg så fort jag har tid och ork. Börjar dessutom närma mig årets mål att läsa 12 böcker från bokhyllan som jag aldrig läst innan! Bland annat två av de som ligger här i högen.

Sen har det varit två helger fyllda med keramik också! Vi fick till en studiecirkel över två helger + glasyrdag om ett par veckor, och jag har lärt mig så mycket nytt! Superbra cirkelledare också, som verkligen hade koll på sina grejer och som har utbildning på både folkhögskola och HDK för just keramik. Skönt med någon som kan förklara vad som händer och varför.

Har också lärt mig av en på cirkeln hur man gör jättefina bottnar när man drejat! Verkligen en helt ny grej, det jag gjorde förra gången blev inte alls lika bra. Att så små tips och tricks kan göra så mycket?! Framförallt på mina redan ganska skeva vaser, hehe.

Jag har som sagt börjat min praktik igen, och det innebär såklart tidiga mornar. Väldigt tidiga mornar ibland, och ibland inte lika tidiga. Men tidiga mornar (och sena eftermiddagar) i November innebär ofta vackra soluppgångar! Och nergångar också för den delen. Och många såna har jag prickat in, bland annat den här magiska i slutet av förra veckan.

Men med förskolan kommer… Well, förkylningar. Och faktum är att jag varit så sjuk den här veckan att jag fått vara hemma typ hela veckan. Gav det ett försök igen i onsdags, men fick gå hem efter bara några timmar. Och då hade jag ändå Alvedon i kroppen. Men men. Det innebär tyvärr att jag är underkänd och måste göra om den här perioden, men det är faktiskt inte hela världen. En kurs hit eller dit efter examen liksom!?

Och slutligen, idag har vi äntligen pyntat för jul! Satt upp stjärnor i fönstren! Pyntat granen! Haft på julmusik i högtalarna hela dagen! Ätit pepparkakor med ädelost! Druckit julmust! Alla utropstecken jag kan få med! Älskar julen! Äntligen får jag dekorera! Och ja, jag kanske är lite knäpp, men julen är verkligen min bästa högtid. Så att få sätta upp min nygamla halmstjärna för första gången är verkligen magi. Och att granen kommer upp redan nu handlar mest om att vi inte är hemma så mycket i juletid, man får liksom njuta medan man har chansen!?

Men det var det hele. November är inte direkt en kul månad att fotografera under. Mörker, mörker, mörker. Och på förskolan får jag inte ta några bilder, så där försvinner också all vaken tid. Lite tråkigt är det allt, men också lite mysigt med mest bilder på ljus och lampor och inomhustid. Men lite lite sol hade inte heller skadat. Håller tummarna för en kall och solig December! Hur har ni haft det sen sist?

2 svar till ”Lite från livet på sistone”

  1. Profilbild för Linnéa

    November har varit både stressig och rörig. Hade det varit möjligt hade jag helst legat kvar i sängen hela dagen istället för att gå till baka till jobbet och den stress som finns där. Nej usch och fy för november.

    Det måste ju vara underbart för dig att äntligen ha julpyntat, så som du har pratat om det hela hösten. Själv har jag bara ätit pepparkakor och lussebullar, och druckit något glas julmust. Men julpyntet får nog i alla fall vänta till helgen ?

    1. Profilbild för Beatrice

      Ja, förstår precis! Hade så gärna haft ett jobb som till viss del tillät sovmornar och att åtminstone stanna hemma då och då. Det är inte riktigt kompatibelt med förskolan alltid, hehe. Men November var verkligen en jävla skitmånad, rent ut sagt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram