Hej på er, det känns så fint att vara här igen. Som att allting lite föll på plats när suget kom tillbaka. När granen kom upp i vardagsrummet och några tavlor kom upp på väggarna. Allting må inte vara helt hundra, men jag känner mig just nu ganska lugn i vardagen.

Trots det så sitter jag här nu och funderar kring bloggen. Hur jag vill att den ska se ut och fungera. Slits mellan tanken att producera mer läsvärt innehåll, sånt som faktiskt ger mina läsare något. Och det mer personliga, följa med i vardagen-innehållet. Vad är roligast att skriva, vad är roligast att läsa? Och finns det någon perfekt blandning av sånt innehåll, som passar ihop på ett fint sätt? Jag vet ju vad jag själv gillar när jag läser. Vilka inlägg jag faktiskt klickar mig in på från Insta stories, exempelvis. Inte scrollar förbi på Bloglovin. Trots att jag följer och uppskattar bloggen egentligen.

För samtidigt som jag vet att både min egen känsla (och andras statistik) säger att innehåll som ger läsaren något är det bästa innehållet; så vet jag också att jag har en tendens att köra allt eller inget. Superlånga inlägg med jättemycket information, eller korta inlägg med nästan ingenting. Och att de där långa inläggen må vara kul att skriva, men de tar sån tid och energi. Något som knappast finns i mängder just nu. För att inte tala om ljusnivåer att ta bilder i?! Men lite känns det också som ursäkter. Kommer jag helt enkelt inte på något vettigt att skriva om? Har jag ens några kul idéer? Ni vet, självkänslan som lite snällt lommat iväg och ställt sig i ett hörn av hjärnan och vägrar vända sig om och vara med.

Och hela tiden i bakhuvudet – om ingen gillar det jag gör, varför gör jag det då? Självklart ska detta mest av allt vara för mig. Och ser jag till det faktum att jag älskar att bläddra bakåt och titta på vad som hänt, så är det ju det. Men någonstans hade jag lika gärna kunnat göra detta i hemlighet om det hade varit enbart för mig. Någonstans handlar ju detta om er, ni som läser. Som kommenterar. Som gillar och svarar och diskuterar. Utan er hade jag lika gärna kunnat sätta lösenord på bloggen och aldrig dela något om den igen. I teorin, alltså. I praktiken vill jag ju faktiskt skriva bloggen precis som den är nu, öppen och tillgänglig.

Så. Nu har jag öst ur mig alla mina tankar och undrar – är det något ni tänker på? Vilket innehåll älskar ni att se här inne, och vilket skulle ni kunna klara er utan?