Vecka 51 ur telefonen

God fortsättning! Som man säger. Julen är väl officiellt över nu? Vi har i alla fall ätit upp all julmat, och även fast granen står kvar så känns julen faktiskt färdig nu. Paketleken med släkten var det sista vi hade inplanerat åtminstone, och den avklarades igår kväll. Men nu ska vi faktiskt backa bandet ytterligare ett snäpp – till veckan innan julveckan! För då tog jag såklart en massa bilder med telefonen, som sig bör. Vi tittar lite på det.

Jag inledde veckan med en selfie-session. Jag gör det väldigt sällan, men veckan innan hade bjudit på både ny skjorta och nytt läppstift. Så det kändes liksom passande på nåt sätt? Sen fortsatte jag veckan med den kanske minst glamourösa outfit jag någonsin gått ut i. Till tvättstugan en trappa ner på gården visserligen, men ändå.

Där i början av veckan var det också ett par föreläsningar, och jag kämpade mest för att hålla mig vaken. Trots att det nog egentligen är rätt intressant. Minns ungefär varannan föreläsning från den här kursen, såhär långt. En dag när vi kom ut tyckte jag att ljuset var så fint, men det fastnade inte alls i telefonkameran. Men här är alltså utsikten från skolan in mot centralstationen.

Jag spenderade mycket tid inomhus, fast det var ett par riktigt soliga dagar. Kikade också in genom en grannes fönster en tidig morgon och tog bild på skuggorna som växten skapade. Är ni också såna som gillar att titta in lite diskret i andras fönster när ni får förbi? Lägger alltid märke till ovanligt välmående och ovårdade växter.

Annars lagade jag lite mat. Som vår variant på Jamie Olivers Chorizo Carbonara. Jättegod, verkligen! Sen invigde jag symaskinen. Den ärvda som från början var Erics mormors, sen hans farmors, och nu är den min. Vi har haft den i över tre år, men jag har aldrig vågat mig på den innan. Men nu så! Och den går som en dröm och jag älskar den. Förstår inte varför jag skjutit upp det? Ska genast kassera min icke-fungerande från IKEA som jag tampats med i snart sju år. (Den går alltså inte att laga, jag har verkligen försökt.)

Sen la jag en hel förmiddag på att laga kläder! Satt i fåtöljen med en korg framför mig och stoppade strumpor. Fäste trådar. Lagade, helt enkelt. Som Erics bästa strumpor, som jag lagar med en ny färg varje gång. Det här blev fjärde lagningen, och jag ser en tydlig förbättring!

Sen satt jag faktiskt och virkade också. Gjorde klart Erics julklapp! Det blev en mössa som tyvärr såhär i efterhand är pyttelite för liten. Men den är jättefin! Så när vi är hemma igen ska jag se till att virka om de sista tre varven. Tur det finns lite garn kvar!

Det blev dags för jullov! Åkte tåg och hade med mig färdkost i form av clementin, after eight och en klubba från godiskalendern. Läste andra (och sämsta) boken i Twilight-serien. Njöt av att det inte var trångt på tåget. När jag kom fram till Falkenberg möttes jag av en juldekorerad buss! Åkte den halvvägs till stan…

… och gick till Kajsa! Vi skulle ha pyjamasparty med Mirre, som vi inte träffat på evigheter. Och Lollo, men hon blev sjuk. Vi satt uppe till ett på natten och pratade bebisnamn, skrattade så vi grät och hade det allmänt mysigt. Dagen efter fick vi färska frallor av Kajsas sambo som hade sovit borta med världens gulligaste bebis!

Nämligen den här! Som såklart var med en stund båda dagarna. Titta bara så söt!! Dessutom kanske den charmigaste unge jag vet. Sån personlighet redan första veckan, och den verkar inte bli mindre direkt.

Sen vankades det gröt-brunch hos farmor. Komplett med nästan hela släkten. Och en ny klänning som fick hänga på galge i fönstret.

Och så hann vi med att baka pepparkakor! Med mina gulliga föräldrar <3 På det gamla bakbordet som jag alltid har älskat. Det har virrvarr-mönster på skivan och är så tungt att jag knappt orkar lyfta det själv. Den bästa typen av bakbord, helt enkelt.

Och det var den veckan! Vecka 51, den näst sista på året. Nu är vi inne på sista dagen på 52. Imorgon börjar vecka 1, och om två dagar är vi inne på det nya året. Det nya decenniet. Men om det tänkte jag skriva lagom tills nyår i stället. Tills dess: Sköt om er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram