Jag har klurat ett tag på hur sjutton jag ska skriva ett sånt här inlägg i år. Har det varit något jag ens vill göra? Vad ska sammanfattas? Året i händelser? Bilder? Eller någon sorts lista kanske, som man så ofta hade som bas förut? Jag ska vara helt ärlig och börja med att det här året har varit ett av de mest förvirrande på länge för mig. 2019 har varit både ett jättebra och ett jättedåligt år. Det som startade jättestarkt för första gången på länge, har kanske inte riktigt avslutats på topp ändå. Samtidigt har mycket varit otroligt fint, och jag har orkat mer än vanligt. Men någonstans har jag ändå landat det här året. Försökt söka hjälp. Klarat skolan bättre än på länge. Börjat ta tag i de där småsakerna som man inte orkar när man inte mår bra. Så med tanke på allt detta – här kommer 2019 i listformat ändå. Det här är ju trots allt en blogg!

Gjorde du något under 2019 som du aldrig gjort förut?

Ja, säkert mängder med saker! Opponerade, till exempel. Vandrade en mil i blöt skog. Cyklade över 2 mil på en dag. Åkte över till Köpenhamn bara över dagen. Och garanterat hundra saker till?!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

JA! Det är nästan första året jag kan skriva det här? Och jag har säkert fyllt i listan sen jag var 13. Och inte bara EN kompis, utan TVÅ!

Dog någon som stod dig nära?

Nej, tack och lov inte.

Vilka länder besökte du?

Jamen… Danmark. Och så bor vi ju i Sverige, ja.

Är det något du saknat 2019 som du vill ha 2020?

Ett sängbord. Eller jag har ett, men jag vill ha ett sånt jag letar efter.

Vilket datum från 2019 kommer du alltid att minnas?

Äsch, datum… Jag kommer nog allra mest att minnas sommaren. Semestern, babyshower och bebisar. Eller början av året när jag fotade gravid-mage med My. Det var också fint!

Vad var din största framgång 2019?

Examensarbetet, utan tvekan. Att det både skrevs, opponerades och blev godkänt på första försöket. Det är verkligen den största framgången! Men kanske också att jag fortsatte blogga hela året i år. Och att jag vågade gå på den där första kvällen med syjuntan.

Bästa köpet?

Vem vet? Bästa köpen är väl allting jag handlat second hand som jag förut hade köpt nytt. Eller keramikkurserna, om det räknas som köp?

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, mängder av saker! Examensarbetet, alla bebisar. Semester (lol).

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2019?

Oklart om det är låtar? Men MARINAs album som kom i år har spelats allra mest. Framförallt i våras.

Vad du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag tror helt ärligt att jag har varit gladare. Och det är så skönt att kunna se tillbaka på året och säga det. Jag har vari gladare i år än tidigare år. Det betyder inte att det varit ett toppenår hela året, men rent generellt har jag varit gladare ändå!

Vad önskar du att du hade gjort mer?

Skapat. Framförallt första halvan av året. Andra halvan blev desto bättre. Kanske också… Umgåtts mer med andra än Eric. Träffat vänner lite oftare. Det önskar jag faktiskt att jag hade gjort.

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Fastnat. I telefonen. Framför datorn. Stirrandes ut i intet. Så mycket tid jag hade kunnat lägga på vettigare saker som pausade hjärnan mer. Möjligtvis med undantag för stirrandet ut i intet då, för då är ju hjärnan i allra högsta grad det enda som jobbar.

Favoritprogram på TV?

Hm… Jag är väl en himla blogg-klyscha? Men jag tror ändå att det är På Spåret. Det är det enda vi har slagit på TVn för varje vecka för att titta på. Och jag tycker det är så kul när man kan saker?! (Men är också en exceptionellt dålig förlorare….)

Vilka böcker har du läst i år?

I år har jag ju bloggat om min läsning! Så här, här och här är böckerna jag hittills hunnit blogga om. När vi kommer hem igen kommer de senaste. Men såhär långt (året är ju inte slut förrän idag) så har jag hunnit med att läsa hela 31 böcker! Och en ligger halvfärdig på sängbordet. Ganska nöjd, ändå.

Bästa boken du läst i år?

Jäkligt bra fråga! Det är flera böcker som har hängt med efter att jag läst dem. Dels Den Hemlighetsfulla Trädgården av Frances Hudgson-Burnett. Men även Den Femte Systern och Det Viskande Barnet av Mårten Sandén. Eat Pray Love av Elizabeth Gilbert också. Och ett par av de som jag läst nu i december – Hembidrädet av Marie Hermansson och Nuckan av Malin Lindroth.

Bästa musikaliska upptäckten?

Äh, jag vet inte. Ett gäng nya låtar till Piano-listan kanske?

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?

Hade praktik. Öppnade paket och fick frukost på sängen, och fick paket av min handledare! Så gulligt. Men hade i övrigt en rätt tung dag, vad jag minns. Har i princip inga bilder alls från den dagen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år bättre?

Att bli tagen på allvar av vården och inte vidareskickad när jag sökte hjälp.

Vad fick dig att må bra?

Eric, som alltid. Min klippa är vad han är. Hoppas såklart jag är detsamma för honom. Men också att jag tagit det lugnt. Försökt fokusera på böcker igen och inte bara teknik.

Vem saknade du?

Det här är en så svår fråga. Kanske.. Inte någon särskild, utan snarare ett sammanhang? Ett kompisgäng som på sätt och vis finns i Falkenberg, men som saknas i Malmö?

De bästa nya människorna du träffade?

Bebisarna! Världens finaste barn. Och syjunte-gänget, såklart. Även fast det lite ligger på is igen. Känner jag någon i Malmö som vill dra igång något?

Mest stolt över?

Examensarbetet. Återkommer till det mycket, men det var så skönt att klara av det. Att jag ringde det där samtalet, även om jag kommer få göra om det igen nästa år. Att bloggen ändå har blivit uppdaterad minst en gång i månaden hela året, även när jag inte riktigt orkat egentligen. Att jag inte har släppt den. Men också: Kjolen jag sydde! Pannbandet jag virkade! Mössan jag virkade till Eric!

Högsta önskan just nu?

Att 2020 inte blir ett jävla skitår, utan året när jag kommer på vad jag verkligen vill göra i livet. Oavsett om det är banan jag är inne på nu eller något helt annat. Vilket som går fint, bara jag skulle kunna bestämma mig. Och kanske ändå att få bli gravid? Vi har inte försökt än, men har absolut börjat diskutera när det är dags. Kanske blir 2020 året när jag blir gravid och får vänta på en liten unge?

Och så går 2019 och hela decenniet mot sitt slut. Ett år som helt klart varit ett där jag varit på väg åt rätt håll igen. Där energin kommit tillbaka, även om det inte är fullt ut. Och jag hoppas att det fortsätter såhär.

Vill också säga TACK. Tack för att du läser. För att ni läser. För alla kommentarer och fina ord. Tack även till er som läser i tystnad. Jag värderar er högt. Och under 2020 hoppas jag kunna leverera ytterligare på bloggen igen. Med förhoppningsvis lite mer struktur.

Med förhoppningen att ni också får ett fint nyår: GOTT NYTT ÅR OCH DECENNIUM! <3

6 svar till ”Året 2019 – en sammanfattning”

 1. Profilbild för Janniche

  Takk for at du skriver og deler!
  Jeg har nylig funnet hit og gleder meg til å følge deg videre. Kjenner meg igjen i så mye av det du skriver, ikke minst det med å fastna i telefonen eller pcen…
  Mitt nyttårsforsett er å få i gang bloggen igjen, og tørre å fortsette å dele av personlige tanker. Kanskje du finner ord du liker hos meg også? 🙂

  Uansett viljeg ønske deg et riktig godt nytt år, måtte det bli fantastisk for oss begge <3

  Stor klem, Janniche

  1. Profilbild för Beatrice

   Så kul att du har hittat hit, tack för att du läser! Gott nytt år, och självklart ska jag kika in på din blogg! Kram <3

 2. Profilbild för Linnéa

  Gott nytt år och decennium ? Känner igen mig i så många av de känslor som du beskriver, även om jag har upplevt dem i lite andra situationer. Hoppas att våra 2020 blir mycket bättre än 2019 varit! ❤️

  1. Profilbild för Beatrice

   Och god fortsättning!! Håller tummarna för våra 2020! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram