Förra årets sista dag startade med frukost, som jamen… varje dag? Men den här frukosten var inte vilken frukost som helst! Nej, för min svärmor fyller ju som jag nämnt tidigare år på nyårsafton. Så när cafét hon hade tänkt sig att äta frukost på visade sig vara stängt på nyårsafton bokades det plats på hotell i stället!

På Hotell Hamngatan 27, närmre bestämt! Vi cyklade dit i strålande, bländande sol lagom till klockan 9. Ljuset som faller på hotellet vid den tiden i december är otroligt vackert. Och vem älskar inte decembersol och hotellfrukostar?!

Hamngatan 27 är ingen plats jag varit på tidigare. Dels för att det öppnade för bara ett par år sen, men framförallt för att man sällan bor på hotell i sin gamla hemstad. Vi sover ju liksom hemma hos våra föräldrar. Men oj, så mysigt! När jag var liten låg här en magisk glassbar med den mysigaste bakgården jag visste. Hade den funnits kvar hade den legat högt på topplistan med Falkenbergs-favoriter. Men jag får erkänna att åtminstone frukosten på det här hotellet håller bra klass den med!

Det är ingen enorm buffé. Men det jag åt skulle jag säga höll hög nivå! Framförallt älskade jag, som helst äter macka till frukost, att det fanns fem sorters bröd att välja på! Osten var från Skrea ost (närproducerat i Falkenberg), och köttpåläggen kom från Mostorp, som också ligger i kommunen. Fint, tyckte vi. Och gott, såklart! Dessutom kan man grädda färska, belgiska våfflor om man gillar det.

Men bäst var ändå brödet!! BRÖDET! Jag åt tre skivor, fast jag var mätt på slutet, för att det var så gott. Vet inte alls vad det var i eller vad det var för bröd, men är rätt säker på att det var pumpakärnor på. Så magiskt, verkligen. Också gott med ägg + ädelost, om ni inte provat det!

Så ja, vill ni ha trevlig hotellfrukost i Falkenberg, så antar jag att det är hit ni ska! Ett litet hotell, med liten frukost, som jag kan rekommendera! Vi pratar dessutom om att göra nyårsfrukosten här till en tradition. Såpass trevligt var det, alltså. Längtar helt ärligt till nästa gång.

Och just ja! Det är fortfarande inte för sent att anmäla sig till mitt nyhetsbrev! Skickar ut det första om en vecka, och ni kan fylla i mejladress här för att få det rakt i inboxen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram