Jag kom igenom första veckan! Utan större problem, dessutom. Måste erkänna att jag är väldigt nöjd över detta faktum. Som att jag börjat väldigt lagom. Vissa dagar väldigt engagerad och andra dagar… så har jag i alla fall skapat på något.

Alltså. Den här veckan gick löjligt fort? Och det känns som att jag gjort mer än det som kommer vara med här i inlägget. Och det har jag väl, rent tekniskt sett, gjort. För jag har också färgat både tyg och makramérep och ägg och till och med en liten virkad påse som blev klar i onsdags. Men det har jag liksom inte riktigt räknat till mitt projekt? Så det får va! Här kommer allting jag räknat i stället:

Projektet startade! Och jag hade precis lagom mycket tråd med mig ut för att brodera runt hela Halland. Nästan löjligt precist.

Jag satt dessutom utomhus! Hade plockat med mig broderiet, lite tråd, saxen och ett litet fat att ha allt på, och satt mig på min bästa bänk utanför lägenheten. Fatet gjorde jag förresten på keramiken i höstas! Men glasyren är lite för tunn på ett par ställen, så det går inte att ha till mat alls. Funkar dock fint till detta!

Det var också kul, för just den här dagen satt jag ganska länge. Från typ halv elva till tolv, tror jag. Och under tiden kom det fram ett litet barn på kanske två-tre år med sin storasyster och var nyfiken på vad jag höll på med. Det blev dock jätteblygt när jag började prata med det, så det stod inte kvar så länge. Men det var fint med lite interaktion sådär mitt i skapandet.

Resten av broderiet gjorde jag klart undet ett tre timmar långt samtal med Kajsa. Hehe. Och jag gillar det! Men det ser absolut bättre ut dels i verkligheten men också på nära håll så att man ser färgerna. För att vara ett första försök med Bottensömmar så är jag i alla fall nöjd! Nästa gång ska jag försöka vara lite mer noggrann. Men om detta inte är ett Hallands-broderi så vet jag inte vad?!

Onsdag var jag så otroligt osugen. Kvällen innan hade jag påbörjat en liten virkad påse, så jag fortsatte ett par varv på den. Sen visade det sig att onsdag blev en riktig ångest-dag, och att det enda jag riktigt orkade med var just virkningen.

Såååå…. påsen virkade jag visst klart! Och nu är den dessutom färgad med gurkmeja, så nu är den väldigt klart orange i stället för vit. Hoppsan! När jag virkat färdigt den här påsen startade jag på nästa. Fast den största fruktpåsen jag gjort hittills…

… Som jag fortsatte virka på på torsdagen! Hann ett par-tre varv under tiden jag videochattade med gamla Falkenbergs-gänget. Som jag saknar dem! Sen hann jag med ett par varv till under dagen.

Långfredag! Och jag tog med mig virkningen ut för första gången. Satte mig på min bästa bänk i solen och hade på fågelljud i hörlurarna för att stänga ute världen. Te hade jag visst också. Resten av fredagen (och helgen) kan man läsa om i påsk-inlägget här.

Fågelljudet är en del av ett poddavsnitt som släppts extra i en av mina favoritpoddar, för att folk ska ha något extra att lyssna på just nu. Här kan man lyssna! Fåglar från ca 17 minuter in. En hel halvtimme av mestadels fågelljud att slappna av till. Allra bäst som lågt bakgrundsljud när man behöver slappna av.

Även på lördagen tog jag en halvtimme på bänken på morgonen. Hann såhär långt innan jag fick gå in och äta lunch. Så störigt att nästan bli klar!? Men sen avslutade jag ändå virkningen några timmar senare, och min största fruktpåse var färdig! Tog också tiden på ett ungefär, och snittar nu på runt 12 minuter per varv på den här stora påsen med 150 maskor per varv. Ganska bra hastighet, om jag får säga det själv! Men det förutsätter att jag har fullt fokus. Utan fokus kan jag lägga lätt en halvtimme per varv…

Söndag var så full av annat, att jag knappt hade tid att skapa. Men på kvällen kände jag ändå att jo, jag vill faktiskt få gjort något. Så i slutet av vår film plockade jag ett plagg ur små-hål-att-laga-högen och drog fram det som behövdes för att laga. Tråden kostade 1 kr på loppis, mycket bra för lagning! Och extra plus för fin trådrulle.

Och efter typ en timme av irritation över ospänt tyg och tre nya små hål, hade jag lagat första hålet i ena armhålan och avslutade för dagen! Jag har trots allt sagt att det viktiga är att jag skapar, inte hur mycket. Och nu kan den här gamla sovtröjan (köpt typ 2010) leva åtminstone ett litet tag till. När jag lagat alla de andra små hålen, vill säga.

Och det var första veckan av skapande! Mitt (inte så) lilla projekt där jag bara skapar av sånt jag har hemma redan. Får ändå säga att jag är riktigt nöjd och glad över att starten har gått så fint. Det känns just nu som att hundra dagar är jättemycket, men också absolut ingenting. Inspirationen har övertaget, och det är så otroligt lugnande. Tänk vad rätt projekt kan göra!

2 svar till ”Vecka 1 av #100dagaravförrådsskapande”

  1. Profilbild för Linnéa

    Heja dig! Det känns väldigt peppande att få se dig skapa på något varje dag.

    1. Profilbild för Beatrice

      Tack bästa du, det värmer. Älskar att skapa lite varje dag, det är verkligen lugnande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram