Så var påsken visst nästan slut redan? Och jag som hade tänkt blogga mitt påskris med ett litet glatt ”GLAD PÅSK!” typ i förrgår. Shit happens, tänker jag. Och delar med mig av lite mobilbilder i stället. För vem älskar inte en liten mobilbild eller två? Såhär har påsken sett ut på ett ungefär:

Köpte påskgodis som fyllde två ägghönor, två påskägg och två små skålar till. Mycket gott!

Inspekterade lökskalsfärgat tyg och makramérep och var.. något besviken. På tyget i alla fall.

Inspekterade ärtskotts-odlingen i fönstret i stället och blev glad! Så fint det växer <3

Gick sen tillsammans till nyöppnade Farina och köpte fyra fikabröd och en surdegslimpa. Lite surt att det ligger ett halvt kvarter från gamla lägenheten? Men fint att det öppnat alls, såklart!

Testade att färga lite nytt tyg med gammal gurkmeja. Gick skit, så efter en massa annat som inte fastnade på bild (?) gick jag och köpte ny. Eller gick och gick, glömde plånboken hemma och Eric svarade inte. Så marscherade är väl snarare rätt ord åtminstone för tre av fyra sträckor mellan lägenheten och affär. Shit happens, färgen med nya gurkmejan blev i alla fall super!

Färgade också ägg, såklart! I nylonstrumpor med lite tusenskönor och maskrosblad mellan. I sparat färgvatten från avokado- och lökskalsfärgning, och det nya från gurkmejan. Fast gurkmejan blev helt grådaskig? Bättre lycka nästa gång…?

Lördagen startade (typ) med att jag gick ut på min favoritbänk och virkade en halvtimme. Hade på mig ullkappan igen, men fick ta av den mot slutet för det blev för varmt. Skönt!

Virkade tills sista varvet på min fruktpåse och gick sen in för lunch. Rest-soppa, typ. På grytan med oxsvans Eric gjort i veckan som nu spätts ut med buljong och mer grönsaker till soppa. Magi! Dessutom med supergott surdegsbröd från Farina. Mmmmm.

Bestämde oss för att påskmaten kanske gick att skjuta upp till söndagen, och cyklade bort till Beijers Park! Eric solade en stund på en sten och jag njöt i tunnstickad tröja och utan jacka. Tog sen en promenad runt parken, fotograferade körsbärsbloms-allé och cyklade sen lite frusna hem eftersom solen gått och gömt sig bakom dis. Såhär i efterhand var det nog varmare på söndagen när vi inte kom ut.

Virkade klart fruktpåsen! WOHO! Och sen…. Ja, sen hade jag feber. Oklart varför, men jag kände mig riktigt kass, så vi gick och la oss.

Söndag! Och…? Just ja, vi gjorde rulltårta! Och efter det var det dags för tidig lunch och jag skördade de första fyra ärtskotten!! Svingoda. Ska absolut fortsätta odla ärtskott på fönsterbrädan. La två på min rest-pasta och två på Erics soppa. Mmmmm, igen!

Tog några fler bilder på våra fina ägg (så nöjd!).

Och sen gjorde vi fika, för vi blev sugna. Skar upp lite av rulltårtan och gjorde påskbakelser. Ingen påsk utan påskbakelser! Nånstans här har vi också sett två avsnitt av Pokémon och spelat en timme av ett buggigt gammalt favoritspel på Erics dator.

Sen var det hög tid för att göra klart resten av påskmaten! Vi delade upp och fixade allt på en timme, mycket bra team work. Och maten blev, med undantag för lite väl besk romansallad, riktigt jäkla god!

Till den började vi titta på film (Erics vecka att välja utifrån den där smarta grejen Alicia kom på förra året, ni vet), och jag åt upp det sista godiset. Sen påbörjade jag dagens projekt till min #100dagaravförrådsskapande-utmaning, och det var det hele.

Eftersom jag skriver detta nu på söndag kväll så har jag såklart ingen aning om vad som kommer hända denna sista påskdag. Men jag vet i alla fall att påsken hittills blev riktigt fin ändå. Trots att vi inte kunde åka till Falkenberg i år. För vi gjorde det bästa av alltihop. Och det är ju det som räknas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram