Dessa projekt. Så avkopplande, eller? Kanske inte, för normalt sett brukar jag känna en enorm stress inför dem. Kanske har jag aldrig hittat något som känns 100% rätt innan, för den här gången är jag inte lika stressad inför något jag själv har planerat.

På tisdag (7 april) påbörjar jag nämligen ett nytt ett! Inte som när jag skulle blogga 100 dagar i sträck, utan ett som är ytterligare lite mer kreativt. Skapande med händerna. Varje dag i 100 dagar. Och varför i allsin dar ska jag göra det, kanske ni tänker nu? Jo, för att det är kul såklart!

Idén bakom projektet kommer från den här snubben, Michael Bierut, och startade redan 2007! Under 2014 hängde ett par andra personer på och tog med det till instagram, där majoriteten av de som deltar delar sina skapelser nu. Vill man läsa mer och undrar rent generellt om projektet eller kanske vill hitta på sitt eget, så finns all information här.

Men varför då? Jo, mitt varför är faktiskt två saker. Det första är att jag vill fortsätta hålla på med händerna. Jag behöver liksom skapa för att rensa hjärnan lite. Det andra är att jag vill använda upp mer av mitt nuvarande material. Ni som hängt med riktigt länge kanske minns att jag la upp ett inlägg om saker jag hade i mitt förråd på förra bloggen? Det blev aldrig fler inlägg än det där, men jag kan lova att förrådet av material inte bara har försvunnit eller för den delen har krympt…. Eh…. Faktum är att det har vuxit ganska rejält. Så att minska på mängden material är en absolut faktor i mitt varför.

Nu kanske ni undrar vad jag ska jobba på i 100 dagar? Med rätta! För att jag ska kunna hitta alla inlägg på instagram sen har jag också kommit på en hashtag. Det är rekommenderat att göra det, och efter mycket klurande kom jag fram till att min får bli…..

#100DagarAvFörrådsskapande

Vad tror ni om det va? Jag tror nämligen att det kommer bli superbra. För mig alltså, och jag ska försöka vara tydlig med den i alla inlägg så att det är lätt att navigera för alla.

Men okej, vi har gått igenom mitt varför, och mitt vad. Nu är det dags för det som kanske är allra krångligast att förklara. Mitt hur. För det är ju såhär att man får lite sätta sina egna regler till sitt projekt. Vill man skapa på en enda sak som tar lång tid eller vill man skapa 100 olika saker? Vill man att det ska ta en viss tid varje dag, eller får det ta den tid det tar? Har man en speciell teknik man vill använda, eller en speciell produkt man vill producera? Det handlar helt enkelt om något man tror att man både vill och kan göra i 100 dagar i sträck.

Så, jag har satt upp mina egna regler. De är väldigt enkla egentligen, men jag tror att de kommer ge mig precis så mycket frihet och samtidigt regler som jag behöver för att få något gjort.

♪ Jag får bara skapa med material som redan finns hemma när projektet startar. Köper jag något nytt under projektets gång så kan jag såklart skapa med det ändå, men det ingår inte i projektet.

♪ Jag får dock köpa till ett fåtal saker som är förbrukningsmaterial, t.ex. sytråd eller lim. Om jag mot förmodan skulle få slut på akvarellpapper får jag köpa ett nytt block.

♪ Jag kan skapa i precis vilket material jag vill, med vilken teknik jag vill, och med vilket slutresultat som helst. Den enda regeln jag har är egentligen den första.

Enkelt förklarat får jag alltså göra lite hur jag vill, så länge jag gör det med material jag redan har hemma. Kanske fuskar jag nånstans längs vägen eller ändrar mina regler lite. Men just nu ser det ut såhär! Och jag är verkligen så himla peppad!? Vill helst sätta igång redan idag, men får vänta till imorgon.

Nu kanske någon funderar på hur detta kommer påverka bloggen? För det är något jag också har funderat på. Jag tänker mig att det i huvudsak kommer att ske på instagram. Inte varje dag i flödet, men troligast varje dag i stories. Jag ska försöka ta en bild på det jag skapat på varje dag åtminstone. Dels för potentiella processer, dels för att det är kul att se. Och faktiskt, så tänker jag att bloggen kan få en liten vecko-uppdatering! Så hänger man inte med på instagram så kan man fortfarande få se hur det går för mig och vad jag pysslar med. Då kan jag också dela med mig av lite längre reflektioner, vilket är kul.

Så nu är det väl bara att sätta igång!? Jag har såklart också samlat inspiration i en mapp på Pinterest. Mest för egen del när inspirationen väl tryter, men också kul för någon annan kanske! Det är min mest undersökta mapp nånsin tror jag, så varje bild ska ha en länk till en beskrivning eller originalkälla. Jag kan såklart ha missat något, men jag har försökt att inte lägga till något där jag inte kunde hitta källan.

Hoppas att ni kommer tycka att det är lika kul att följa med på detta som jag tycker det ska bli att göra det!

2 svar till ”Mitt #The100DayProject – Vad, Hur och Varför?”

 1. Profilbild för Linnéa

  Jag blev lite nyfiken på vad du skulle göra efter den där bilden du la ut när du släpat fram allt material. Detta låter som ett lagom jobbigt projekt att genomföra. Det är ju så enkelt att bara sticka/virka en rad maskor så har man ju liksom skapat något för dagen. Du har ju en hel del material så du kommer nog utan tvekan kunna skapa många olika sorters projekt under utmaningen.

  En veckouppdatering på bloggen känns också lagom! Du skall ju inte lägga ner för mycket tid på att skapa material till bloggen så att det tar bort det roliga i att skapa något varje dag.

  1. Profilbild för Beatrice

   Haha, ja, det var såklart meningen, hehe!
   Och det känns fortfarande som ett lagom bra projekt faktiskt. Igår virkade jag bara ett par varv på det senaste jag jobbar på och sen kändes det som att det var nog. Perfekt, för då hade jag ju gjort nåt!
   Och jag har ju verkligen en hel del material, haha! Hoppas att en hel del försvinner under tidens gång också, helt ärligt… herregud alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram