Hah, det här kommer ju nästan löjligt sent. För det mesta av det jag nu äntligen tagit bilder på fick jag ta hem i slutet av november. Men det har tagit fram tills nu att vilja dela med mig av det. En till kurs har gått sen detta skapades, och det får jag hämta imorgon!! Så innan dess får jag väl ändå lägga upp den förra batchen?

Jag vill bara skratta lite själv åt bilderna i det här inlägget och hoppas att ni ser något alls. Jag hade en idé om att den här vita bakgrunden skulle vara smart, och eh… Låt oss säga såhär: det blev kanske inte riktigt som jag ville. På det var det för mörkt ute för att få till några bra bilder alls, men nu struntar jag i det, för vem orkar med att försöka göra allt perfekt hela tiden? INTE JAG, har jag kommit fram till. Någon gång i framtiden kanske jag slutar be om ursäkt för det också.

Först ut! Denna ringlade, karvade kruka! I lavalera, med min bästa glasyr på. Glasyren kommer verkligen inte fram på bild, oavsett hur jag tar den dock. Skitsvår att fota, verkligen. Men! Krukan rymmer verkligen mitt paradisträd perfekt, så det bor här.

Den här kämpade jag verkligen med, haha! Runt fyra timmar tog detta, och då eh… var den inte riktigt så torr som den borde varit när jag karvade i den. Men! Klar blev den och jag är faktiskt riktigt nöjd med den! Den har hedersplatsen i sovrummet, mitt i fönstret. <3

Sen har vi den här lilla! Bysten. Med minst sagt tveksam anatomi, hehe. Men det där med skulptur är ju faktiskt väldigt svårt. Gjorde henne av en blandad lera av mina rester, och sen målade jag prickarna med engobe! Älskar jag henne? Kanske inte riktigt. Men lite gullig är hon allt, så hon står faktiskt i bokhyllan nu.

Nu kommer vi in på höstens försök till drejning, haha. Åh, jag minns verkligen frustrationen när jag satt där. Den här pyttelilla vasen blev en av två saker jag fick med mig hem. Och helt ärligt? Det går knappt att ha blommor i den. Kanske ger jag upp och planterar en liten suckulent eller nåt?

Här är den andra, lite större, vasen. Som jag ogillar ännu mer än den förra, hehe. Här strök jag på för tunt med engobe innan skröjbränning, och ja. Jag hade redan problem med formen innan dess, helt ärligt. MEN! Kanske det kan bo en liten suckulent här också?

Jag menar… Lite gulligt kunde det varit med suckulenter i dem ändå? Här ser man också skillnaden på den beigegula leran och den grå med lavafläckar! Älskar detta med keramik. Alla olika uttryck man kan få beroende på vilken lera och glasyr man väljer. Och engobe! Riktig magi.

Näst sist har vi detta som var omöjligt att få en bra bild på? Men det är i alla fall en liten färgpalett! Som jag inte har invigt ännu. I lavalera med vit glasyr. Och lite för små håligheter för färg kanske. Men ja. Lovar härmed mig själv att våga använda den!

Sist ut men en av de första sakerna jag gjorde i keramik. För den här är från första kursen i somras! Och trots att glasyren blev lite… flammig, så älskar jag den! Den står alltid på handfatet, och den känns precis rätt.

För alltså. Behovet av en tvålkopp var stort, och den här gör verkligen jobbet! Och den är såhär lite lagom knögglig och handgjord utan att kännas för handgjord och knögglig. För min smak, alltså. Den här är en av de sakerna jag gjort som används allra mest. Flera gången dagligen, framförallt just nu. Och den gör mig alltid lite extra glad. Fint med något handgjort och egengjort hemma, helt enkelt!

Och det var det. Jag har säkert utelämnat något (jag vet att jag låtit bli två saker), men det får vara så. Om nån vecka kanske det kommer ett inlägg till med det jag hämtat den här gången!