Som en del av att försöka må bättre igen, så har jag börjat ta promenader så ofta jag orkar och hinner och kan och vill. Ofta just på måndagar, av någon anledning. Som att måndagar behöver en liten extra skjuts, kanske. Ibland har jag bara med mig telefonen, och någon gång då och då tar jag med mig kameran. Vi kom nämligen fram till hos min psykolog att jag saknar mina fotorundor som jag alltid tog i tonåren. Återupplivas ska de! Och det har jag alltså försökt göra. Här kommer en av de där promenaderna i mitten av oktober när kameran fick hänga med.

Det här var första veckan när det hade börjat bli kallt ute. Så jag drog på mig ullkappan jag fyndade i våras och gick ut! Himla skönt och lagom varmt. Tog en bild på mig själv i en dörrport.

Hittade ett fint löv fyllt med regnvatten som speglade himlen. En rest av helgens regnoväder.

Det var strålande sol ute, och alltid när jag ska gå in mot stan försöker jag ta en liten liten omväg in på St Knut. För att det är en mycket finare väg än att gå längs med Amiralsgatan, helt enkelt. Få lite trevliga intryck av tystare gator, färgglada hus och blommande trädgårdar.

Just den här dagen stod det en läskmugg med sugrör på en grindpelare, en annan dag var där rester av ballonger från någons födelsedagsfest på en annan grind i närheten. Solen och träden skapade skarpa skuggor över hela torget. Och solrosorna och rosorna blommade fortfarande.

Jag gick vidare, och såg en fin färgkombination på en sån där el-central-låda. Vad heter de ens? Ni vet vilka jag menar i alla fall. Tycker den här färgkombon påminner väldigt mycket om Christin på Midis.

Efter en kort vända till bland husen svängde jag av på Föreningsgatan. Där såg jag detta gulliga. En display från en blomsterbutik brevid. Jag har sett den innan, och den byter skepnad så fint mellan årstiderna. Speglar det som är i säsong utomhus just nu. Blir alltid lika glad när jag går förbi den!

Tog många, många bilder på vackra fasader med ännu vackrare skuggspel på. Och med många menar jag verkligen många. Känns som att det är det enda jag tog bild på hela oktober. Hela telefonen är full med bara skuggspel och solkatter.

Gick förbi Coop, för jag började bli jäkligt hungrig. Lunchdags, men jag ville inte vända hem redan. Köpte såna där knäckebröd med fyllning, två smala ni vet i ett paket? Och en päronsoda. Kilade vidare med min lunch i jackfickan. Bästa grejen med bra ytterkläder med stora fickor.

Såg fina färgglada streck på marken. Vet inte vad de betyder, men gissar på att de har något med el- eller vattenledningarna under gatan kanske?

Tog av på en liten sidogata och gick mot Kungsgatan. Längs med hela Kungsgatan är det nämligen park, och den är fin att gå i framförallt såhär på hösten. Tog en bild på något kul någon ritat på ett smutsigt fönster. Och på tomma färgtuber i en vas i ett fönster till nåt galleri. Konstnärsdröm.

Kom fram till parken och hittade en relativt torr bänk. Satte mig och åt min provisoriska lunch, drack lite päronsoda. Lyssnade på poddar hela vägen, och just här satt jag och lyssnade på Sil i P1 om blommor och människorna som älskar dem. Framförallt gillade och minns jag delen som handlade om två konstnärssystrar som skapat mängder av mönster till tyger med just blommor i olika stilar. Här kan man lyssna.

När jag hade ätit upp mina knäckebröd stoppade jag ner skräpet och päronsodan i kappfickan igen och gick vidare. Jag ville nämligen kika lite på Stadsmissionen!

Väl där tog jag inga bilder med kameran, men desto fler med telefonen. Vill man någonsin hänga med när jag shoppar loppisgrejer så lägger jag ibland upp saker på stories på instagram. Allt sparas i en höjdpunkt också, som heter Loppis!

Självklart tog jag också fler bilder på fasader med vackra skuggor. Som den här, som är en byggnad jag annars tycker är oändligt ful. Klarar inte av bruna 60-talsbyggnader alls. Älskar riktigt gammal arkitektur. Allra vackrast är nog ändå Rörsjöstaden ändå? Med alla fina små krussiduller på alla fasaderna!

På vägen hem gick jag vägen förbi Moderna Muséet. Just nu vet jag inte ens om de har öppet, men oavsett så behöver man boka biljett i förväg för att få se utställningen som går just nu. Kanske gör jag det till slut. Men den här dagen fascinerades jag återigen av solen och skuggorna. Tog nästan bara bilder på det på hela promenaden faktiskt. Fick sålla rätt rejält bland bilderna.

Men utanför Moderna stannade jag och satte mig på en av stenbänkarna där. Jag hade nämligen med mig min skissbok och en penna. Bara en penna, för jag gillar tanken på att bara måla med en och samma färg. Jag hade med mig pennvässaren också, ifall pennan skulle behöva vässas. Satte mig och skissade ett träd som täckte delar av en fasadrenovering mitt emot muséet.

Och så hade jag med mig min påse från Stadsmissionen också! Jag hittade nämligen ett par böcker och en knopp till mitt sängbord. Och något mer, men nu blev jag lite osäker på vad sjutton det var nu igen. Blandar alltid ihop mina loppisfynd och var jag köper dem.

Och sen började jag bli kall och hungrig, så jag vandrade tillbaka över kanalen och hem igen. Tog en bild på två svanar som hängde vid den lilla bryggan brevid bron. Undvek att ta bild på han som stod och fiskade lite längre bort. Skyndade hem medan solen höll på att gå i moln.

Och nu är klockan ungefär lika mycket som när jag var på väg hem från den där promenaden och det innebär att det är dags att avsluta och gå och värma min lunch. Mot matlådan!

Ett svar till ”jag har börjat promenera igen”

  1. Profilbild för Linnéa

    Vad kul att du hittat tillbaka till dina fotorundor ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram