Februari ur telefonen

Okej, heads up att detta blir ett ganska långt inlägg, så att ni vet vad ni ger er in på, hehe. För jag har så mycket jag vill visa?! Och det är mest smågrejer, men sånt som känns fint och kul. Så här dumpar jag ut ca hela telefonens kamera-mapp från februari (eller inte ens en tiondel, lol).

Började hela månaden med att fota färdiga projekt, som det här broderiet. Och det var sol!! (!!!!)

Samma kväll plockade jag fram och la upp för min alldeles första stickade tröja (!) och rotade fram samtliga mörkblå garner jag hade i min stash. Det blev… en del.

Morgonen därpå hade jag redan stickat en sån här bit på bakstycket och var mycket nöjd och förvånad över hur kul jag tyckte det var.

En promenad med fint ljus på secondhandbutiken som håller på att stänga ner. Också, har verkligen snöat in på rutigt just nu?! Älskar därmed det här golvet mer än vanligt.

Invigde halsduk i nytvättade lockar och hamnade mitt i årets första ordentliga snö! Kom in halvt dyngsur.

På kvällen såg det ut såhär, och jag var löjligt glad över att äntligen få lite snö.

En dag drog jag med mig Eric ut för att ta några bilder på min nya halsduk, och jag… instruerade fotandet?

Spenderade många mornar i sängen med stickning och P1 på telefonen. Liveradio är himla mysigt?! Också fint att det snöade utanför fönstret, även om det inte syns för att de var för skitiga. Vi har tvättat dem nu!

Tog nån paus i stickningen och virkade lite i stället. Här på en orm jag började på förra året som jag plockar fram när jag behöver något ointelligent att jobba på. Bara att virka runt runt runt och inte tänka på det direkt. Byta färg lite då och då bara.

Tröjan började ta sig! Var så löjligt nöjd när jag virkat ihop fram- och bakstyckena. Jag har faktiskt påbörjat ett rejält inlägg om den här tröjan med alla tankar, men det tar lite tid att skriva det såklart. Många bilder, många tankar, mycket nytt jag lärt mig! Vill samla alltihop för att minnas ordentligt.

Åt årets första utelunch! På en bänk i solsken!

Gick ut och handlade för första gången på nån vecka. Behövde nämligen det sista för att avsluta tröjan, ett gäng strumpstickor i storlek 7. Passade på att gynna små lokala garnbutiker, såklart! Här en vid Södervärn som drivs av en jättetrevlig kvinna och hennes mamma.

Vågade mig också in på Röda Korset på vägen hem, och fyndade några tidningar att klippa i för en krona styck! Två av dem var dessutom från 90-talet och ska bli spännande att bläddra mer i. Årets första och hittills enda besök på en secondhand-butik. Saknar det verkligen?!

Det var KALLT. Här vid halv tio på morgonen. Också kallt inomhus, men så är det väl med gamla hus…

Årets första vårtecken mitt i isen på en promenad.

Fyllde år! Och tröjan blev klar kvällen innan, så jag hade såklart på mig den hela dagen. Mycket nöjd!

Och så kom ju Kajsa med familj hit, men det har jag skrivit mer om här.

Jag började skolan igen! Efter över ett år hemma utan att göra…. något särskilt. Förutom den korta perioden när jag var sjukskriven, alltså. Specialpedagogik, en kurs jag gick precis när vi hade flyttat och allt var kaos, och som jag hoppas går bättre den här gången. En ny gullig klass i alla fall!

Färdig tröja på fredagen, ny tröja på stickorna/nålen på måndagen! Den här är dock inte klar än, för jag hittar på mönstret själv och det tar lite längre tid än att följa ett färdigt. men jag älskar färgerna ihop! Och turkost. Min nya hang up, är så sugen på turkost?!

Hej 🙂

Tog på mig det massiva projektet att organisera om allt mitt textila material… Här är det utsläpat på golvet i vardagsrummet. Det tog nästan ett dygn sammanlagt i timmar, men det blev klart! Och nu är det mycket enklare att hitta saker, även om jag är lite ovan vid var jag lagt allt. Men ja, jag har ju en del att jobba med, om vi säger så.

Sen kom mamma och pappa och firade födelsedag! Vi fikade tårta som de hade med sig, pratade en stund i soffan, öppnade paket och sen gick vi och köpte thaimat. Och jag tog med mamma till garnbutiken och fick en födelsedagspresent till i form av världens finaste sockgarn! Ska sticka ett par nya favoritsockar av det tänkte jag.

Vi hoppar över den äckliga veckan med slasket, va? Här är i alla fall en varm dag när jag drog med mig Eric ut för att fotografera min tröja! Och jag frös inte förrän efter en kvart i skuggan?! Mycket härligt, om ni frågar mig. också spännande att fotografera sig själv. För en gångs skull kände jag mig inte galet obekväm, utan tyckte nästan att det var roligt?! Framsteg! Och kanske hade det med tröjan att göra, ändå?

Första utelunchen utan jacka! I solsken! För det var 13 grader varmt ute och jag var på dåligt humör. Men så såg jag på instagram att Flora Wiström hade tagit med sig pannkakor ut en dag, och blev sugen på att göra det jag med. Och utomhus är faktiskt enda tiden jag läst den här månaden. En enda bok har jag kommit halvvägs igenom, för den är så.. medioker. Hoppas fortfarande på att den ska ta sig, men är osugen på att läsa klart den egentligen.

Sen gjorde jag en sak….

Jag klippte min egen lugg!

Och den är lite bångstyrig än så länge, men jag tror att den tar sig. Jag tycker i alla fall mycket om den, och är väldigt nöjd! Jag har varit sugen i flera år, men varit lite orolig för att jag ska se ut som mitt 6-åriga jag. Så blev det inte, vilket är skönt!

Nu ska jag och luggen gå och läsa lite mer kurslitteratur och börja titta på en föreläsning. Det här med digital skola är verkligen spännande ändå.

2 svar till ”Februari ur telefonen”

  1. Profilbild för Linnéa

    Så fin ditt Hallandsbroderi blev!

    1. Profilbild för Beatrice

      Tack fina du! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram