Vardagsbetraktelser VI

Hej PMSen, du är lite tidig tycker jag. Som att du ville vara med extra länge den här gången, men jag förstår inte alls varför. Det är nämligen inte så roligt att vara brutalt retlig, ointresserad och dryg i några extra dagar mer än nödvändigt. Nästa gång får du gärna ta det lite lugnt med längden på tiden du är på besök, för du är som en gäst som kommer för tidigt och aldrig går hem igen fast man är helt slut. Vänligast, en trött en.

Går ut varje dag. I värmen. Så skönt att bara kunna gå ut i nästan vad som helst utan att behöva bylsa på sig en massa kläder. Bara gå ut och ta ett par varv runt några kvarter, eller ta med en bok och sätta sig på en bänk en stund. Värmen varierande, men oavsett temperatur är det varmt nog att bara.. gå ut. Det är en av sommarens allra största fördelar.

Stannar vid varje rosbuske och klätterros i hela området och luktar. Tar in försommardoften. Visst är det ett riktigt ros-år i år? Tycker det är fler blommor än det varit på länge.

Dammsuger och dammsuger och ändå är det dammigt konstant. What’s up with that? Ska det vara så svårt att slippa ha dammlunga i sitt eget hem? Ja, det är en överdrift, men bara nästan. Alltid är det någon del av hemmet som är dammig, oavsett hur mycket man dammar…

Stickar på en disktrasa i överblivet bomullsgarn. Tänker att mönstret jag stickar skulle passa utmärkt i en liten babyfilt. Funderar generellt ganska mycket på det där med barn just nu, och undrar om jag inte börjar bli lite sugen ändå? Det är stort att skriva det öppet såhär. Har länge tänkt att barn nog inte är något för mig, för oss, men nu vet jag inte riktigt… Tiden får utvisa, antar jag. Först hade jag gärna blivit helt klar med skolan. Tagit examen. Varit färdig förskollärare.

Promenerar till psykologen, tar en omväg hem och går på second hand. Köper lite fika och sitter där en stund och skriver. Överraskas av en kvinna i kassan på andra sidan rummet, som köper en enorm spegel med träram för… 60 spänn?! Eller hörde jag verkligen rätt genom musiken i hörlurarna? Den var dessutom väldigt vacker i sitt mörka trä, och säkert runt 1,5×1,5m stor. Enorm, alltså. Till och med 160 spänn hade varit billigt för en sån spegel. Vilket fynd. Själv kom jag hem med lite annat fint.

Tre glas för tio kronor. Hittade inga glas. Men hittade glasskålar perfekta för glass. Vi hade såna när jag var liten, men de har försvunnit någon gång under uppväxten. Franska, smala i botten med fin, rund fot. Upptill som en trumpetblomma, med vågig kant. Vi har ätit glass ur dem varje dag sen jag köpte dem. Tre glas för tio kronor.

Varm vetekudde – den löser alla problem. Ont i magen? Vetekudde! Mensvärk? Vetekudde. Kallt under täcket? Vetekudde, helt klart. Ont i nacken eller axlarna? Vetekudde! Tror inte det finns något denna magiska uppfinning inte kan lösa. Dessutom den bästa avslappningstekniken.

Stickar färdigt en socka på tåget hem. Fäster alla trådar lagom tills vi rullar ut från Lund.

Åkte till Falkenberg, hade en intensiv helg. Hjälpte Erics lillasyster att flytta inom Göteborg, var borta från 07.30 till 18.30, i 25 graders värme och strålande sol. Hade långa samtal med båda mina föräldrar (fina, men djupa och därför energikrävande), hjälpte mamma att ordna på deras balkong, träffade Kajsa och umgicks en hel dag. Som på gymnasiet – först frukost, sen lunch och sen en fika på det, kontant pratandes om högt och lågt. Sen hem dagen efter. Har varit trött i en vecka snart, helt slut av alla dessa interaktioner.

Drömmer om alla fina, tunna klänningar jag ska sy av allt fint loppistyg jag har köpt under året. Ska bara få tummen ur att faktiskt sy dem också… Kombinerat med alla andra projekt jag har i skallen, alltså. Först ut: en sommarvariant av min första stickade tröja. Kanske.

PMSen gör mig extra avundsjuk på andra. Främst de med trädgård. Med bilar. Med möjlighet att göra något med sin egen skörd. I stället för inspirationen jag annars får ut. Vill nästan slänga telefonen i väggen flera gånger i timmen. Kan man pausa alla sina sociala medier i en vecka varje månad? Det känns inte riktigt som en lösning det heller.

Falkenberg har ett nytt glass-ställe mitt i stan, som vi besökte två gånger på en helg. Där fanns ett par nya favoritsmaker som jag återkommer till i tanken konstant. Man plockar på självplock själv på det här stället, så man kan ta typ pyttelite av smaker man är osäker på – kul för att testa! Men i mig fastnade en rabarbersorbet, och nu har jag svårt att släppa den. Så jag googlade – den är från Lejonet och Björnen! Så nu vet jag vad jag ska leta efter… Wow. Precis som förra årets favorit från Engelholmsglass som vi åt i Åhus, men som jag inte hittat sen dess – Sura Colanappar… Åh, herre, så god den var. Måste hitta en återförsäljare i Malmö….

På tisdag börjar Sommarkorten gälla. Det är visserligen fortfarande mitt i en Pandemi, men oj, så skönt det ska bli att kunna sätta sig på en buss och bara åka en bit om man vill ta sig lite längre. Inte behöva krångla med att köpa en ny biljett varje gång. Kanske spontant ta sig ner till havet utan att behöva cykla över hela stan? Kanske våga sig på den här solo-utflykten till någon helt annan stad som jag skrev om i inlägget med mina sommarlöften? Oavsett vilket, så är jag så obeskrivligt glad över att snart kunna åka lite mer på måfå än så planerat som det senaste året.

Stickar och stickar och stickar och vill inte sluta. vem kom ens på virkning, det är ju mycket roligare att sticka? Vill knappt erkänna att jag för mindre än ett år sen sa att jag hatade att sticka, hehe.

Snor några små, lila penséer ur en halvdöd plantering på planet utanför och bankar med en hammare med tyg emellan. Små avtryck av vårens vackra små blommor att spara till senare. Vad jag ska göra med dem? Inte den blekaste. Men fint blev det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram