Idag tog semestern slut…

Så har semestern tagit slut för den här sommaren, och ni som läser detta tidigt på morgonen läser samtidigt som jag är på väg till första dagen på mitt nya jobb. Jag är väldigt nervös, men också väldigt exalterad! Om det blir ens en liten del så bra som jag hoppas på, så tror jag att det kommer att passa mig alldeles utmärkt. Men det är inte mindre nervöst för det, med alla nya kollegor, barn och vårdnadshavare. Och lite vemodigt är det såklart, att semestern är slut.

Sen jag skrev något sist (inte så länge sen ju!) har vi haft en fin sista vecka i Falkenberg. Som den behövdes! Och så mycket och samtidigt så litet vi hann med. Vi träffade familj och vänner, åt massor av god mat, njöt av värmen i havet (men inte så mycket av värmen i luften), tog nästan ett dopp om dagen och passade på att njuta av att vara i en trädgård. Men allt det där ska få sina inlägg så småningom. Nu vill jag prata blogg. Eller jag tror att jag vill det, för det är ju här jag vill vara mer och mer igen.

I veckan som gått har nämligen Alicia startat upp Bloggklubben! Dels har hon skrivit ett inlägg här om sina tankar, men det finns också en lista. Och på den listan står jag med! Som en av alla som driver en ganska lugn och långsam blogg med någorlunda fokus på kreativitet, hållbarhet och annat som skulle kunna passa in i klubben. Eller det hoppas jag i alla fall, för jag och Alicia har i alla fall kommit fram till att min blogg funkar fint i klubben. Och som hon själv skriver – hon är sekreterare i den här klubben och bestämmer alltså vilka som passar in just här.

Jag har själv hittat flera nya bloggar som jag aldrig sett förut, trots att jag bloggat i… håll i er nu… 12 år. Och flera av de andra bloggarna är också såna som hängt med länge. Alla är vi kvinnor (tror jag, någon kanske är icke-binär och jag vet inte om det?), bloggare och sugna på att få bloggen att leva igen! Trötta på stressen på andra sociala medier. Och jag ser så mycket fram emot att få vara en del av detta. Att blogga igen, och läsa andras bloggar ordentligt igen.

Och på tal om att läsa bloggar! Så undrar jag i samband med detta om någon har ett bra alternativ till Bloglovin, eftersom jag är trött på att det aldrig fungerar. En simpel RSS-feed eller något bara, så att jag slipper klicka in på varje blogg med förhoppningar… Och i stället kan se direkt om det kommit upp ett inlägg. Ni vet, som jag får göra tills vidare, för det är fortfarande värt det.

Nu blev jag dessutom distraherad mitt i mitt skrivande, och det börjar bli dags att stänga av datorn och gå och lägga sig. Om ni är några nya här – Hej! Välkommen! Jag hoppas du ska trivas. Och till er som varit här länge – Tack så hjärtligt, jag uppskattar er allihop.

Det är dags att avrunda på allvar här, och dags att göra i ordning det sista inför morgondagen. Packa väska med nödvändigheter, lägga fram ett ombyte kanske, skriva en lista på sånt som borde göras… Men framförallt avsluta här så att jag får en ordentlig natts sömn inför detta nya äventyr. Önska mig lycka till, så hörs vi snart igen!

6 svar till ”Idag tog semestern slut…”

 1. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Har använt feedly i något år nu, för jag tröttnade också på allt krångel med bloglovin. Är supernöjd och borde absolut ha bytt tidigare! 🙂

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack för tipset! Det var en av de andra sidorna jag var nyfiken på. Men om det fungerar bra så tror jag bara att jag flyttar över allt direkt dit?! För nu är jag trött på att inte ha koll längre!

 2. Profilbild för Anna i Portugal

  Jag har använt Feedy (utan L) på datorn, för jag läser bloggar på datorn eftersom kommentarer inte alltid funkar på alla plattformar. Hittade dig via listan och har exakt samma känslor kring bloggandet (som jag hålla på med sen 2007). Kul att hitta dig, ska klicka mig runt lite mer! Har ansökt om att vara med i listan också. Får se om jag anses tillräckligt kreativ – oavsett så kan jag ju hitta nya inspirerande bloggar att följa.

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack för tipset! Jag började med att testa Feedly, men om jag inte fastnar så vet jag vad jag ska testa härnäst. Bloggandet ger mig så motstridiga känslor, för jag vill så gärna men samtidigt tar det en helt annan tid och ork såklart. Men det är kul, så jag fortsätter år ut och år in! Eller ja, med pauser ibland, såklart. Men kul att du hittat hit, och hoppas på att du får en plats på listan du med!

 3. Profilbild för Linnéa

  Jag har också tröttnat på allt krångel med bloglovin, så jag la till alla bloggar jag följer på mitt wordpresskonto. Men det är inte särskilt smidigt. Så jag är också på jakt efter ett smidigare sätt att hålla koll på alla bloggar.
  Kanske jag skall testa feedly som kommentaren ovan nämner 🤔

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, Bloglovin är… jag har gett upp nu och testar Feedly, men jag har inte riktigt fått kläm på det än… Vi får se vad jag tycker om ett tag! Annars fick jag tips om Feedy, som har typ samma namn men är en annan tjänst.. Kanske ska du testa den och utvärdera?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram