Semestern fortgår, och vi har planer så gott som varje dag (och när vi inte har planer hittar vi ändå på en hel massa saker hela tiden). Och några av dagarna när vi hade planer var planen att ta med hunden på utflykt, eftersom vi passade hus och hund när svärföräldrarna var iväg och lånade vår lägenhet här i Malmö. Sagt och gjort packade vi ner några bullar och en filt och gav oss iväg med hunden mot Knobesholm.

Väl framme var hunden extra glad över att slippa sitta i bilen längre, och sprang fram och tillbaka längs vägen som leder runt sjön. Går man från parkeringen kommer det ett riktigt fint vindskydd efter en kilometer eller så, och det var dit vi hade tänkt promenera.

Jag hittade hallon! Alltid lika glad när man kan stanna till vid vägkanten eller stigen och få färdkost rakt i handen.

Sjön är dessutom bra för att både bada i och kanota på, om man är sugen på sånt. Alves (hunden, alltså) tycker inte om vatten trots att han är en vattenhund, så han drar aldrig med en ner i vattendrag.

På ett ställe på vägen till vindskyddet växte det både lingon och blåbär precis brevid varandra! Och visst är det inte bara i Halland och Skåne det är riktiga bär-år i år? Jag tycker mig se hos andra att de har fullt med hjortron i sina korgar längre norrut, och att här nere i söder tar självplocken aldrig slut.

Framme vid vindskyddet! Är man lite äventyrlig så finns det en smal stig hela vägen ut på en udde i sjön här, men den var lite för blöt och svår med hunden den här gången.

”Varför sitter ni här? Kan inte jag också få en bulle? Varför sitter vi här? Varför rör vi inte på oss? Kan jag också få lite bulle? Hallå, hallå, varför sitter vi här????”

Så efter varsin bulle fick hunden lite uppmärksamhet, lite extra lek, och så blev det kallt, så vi började röra oss tillbaka mot bilen igen. Hunden pussas aldrig i ansiktet heller (SKÖNT), och så nära som på bilden är han i princip aldrig, men med lite godis så…

Och så en avslutande bild på en favorit-sten som finns längs vägen. Formen är så otroligt tilltalande på något sätt, jag har aldrig riktigt förstått varför jag tycker så mycket om den…?

Men är ni någonsin i Falkenberg eller Halmstad och känner för lite natur, så tycker jag absolut att Knobesholmssjön är ett bra ställe att åka till! Och lite lugnare sjömiljö än många andra små sjöar i området omkring, även om det är populärt också.

Nu ska jag återgå till semestern, snart är det sista veckan, och sen börjar jag på ett helt nytt jobb! Men mer (eller inget, vi får se) om det i ett annat inlägg. Hoppas ni har en fin sommar, att ni får eller har fått ta det lugnt, och att temperaturen fortsätter att vara lagom sommaren ut!

3 svar till ”Knobesholmssjön, en mysig utflykt”

 1. Profilbild för Linnéa

  Så mysigt det ser ut 😄

  Det har varit ett jätte dåligt bärår hos oss. Jordgubbarna gav förvisso mycket, men dåligt med hallon och krusbär.

  1. Profilbild för Beatrice

   Supermysigt!! Och intressant?! Jag som upplevt att hela instagram varit fullt av bär… men det kanske ändå är lokalt då?

   1. Profilbild för Linnéa

    Det kan ju varit lite olika överallt 🤔😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram