Har ni några tips?

Jag slänger upp en snabb fråga här, för jag tänker att ni kanske har några supertips till mig?! För det första har jag bloggat i… håll i er nu… 12 ÅR!? I mitten av juli var det födelsedag, men det glömde jag såklart bort helt och hållet. Men med alla dessa år av bloggande och fotande och skrivande, så har jag också samlat på mig vääääldigt mycket sånt som tar plats rent digitalt. Och därför behöver jag nya hårddiskar. Jag har redan haft en krasch för 7 år sen som jag aldrig riktigt återhämtat mig från, och jag vill helst inte vara med om en till.

Så, har ni några bra tips på externa hårddiskar? Jag behöver minst 1TB, gärna 2TB, och jag kommer försöka spegla dem så att allt finns dubbelt. Men vart ska jag ens börja i denna teknikdjungel?! Hjälp, hjälp, hjälp! Alla tips ni har är varmt välkomna. Puss på er!

(Och har ni förresten andra tips ni vill dela med er av, om precis vad som helst, så går det också bra! Allt från en bra låt till en cool person eller nåt gott att äta. Ni vet ju det, hoppas jag!)

4 svar till ”Har ni några tips?”

 1. Profilbild för Linnéa

  Jag kör på lagring online, jag har nog ett konto på alla tjänster som finns. Jag har en hårddisk med men minns inte vilket märke. Men precis som dig är jag orolig för en krasch, så molnlagring känns som ett bra komplement.

  1. Profilbild för Beatrice

   Jag är bara så skeptisk till molntjänster, för vad händer om de lägger ner!? Men samtidigt är ju hårddiskar också känsliga… känns som att man bara borde framkalla alla bilder man vill ha kvar och sen hoppas på det bästa med en extern hårddisk eller nåt… Men också så känns molnet så dyrt? Eller i alla fall om man har flera hundra GB att lagra… Får fundera vidare helt enkelt!

   1. Profilbild för Linnéa

    Jag tror inte att typ onedrive eller google drive kommer lägga ner hur som helst. Det finns ju stora företag och till och med kommuner som använder dem. Så man kan ju hoppas att de inte får för sig att lägga ner en dag bara. Det är nog alltid bra att ha sina käraste minnen framkallade, men lite kan man nog ändå lita att lämna på hårddisk eller molntjänst 🤔

    1. Profilbild för Beatrice

     Nej, egentligen tror jag ju inte heller det, men jag är såååå nojjig… Men jag ska nog hitta en lösning jag också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram