Ett inlägg från semestern

Hej! Det gick visst nästan ett halvår mellan inläggen här. Jag har försökt och försökt flera gånger, men det har liksom bara fallit platt… Men nu! Eller jag lovar inget, men här är i alla fall ett inlägg igen.

Hur har ni det? Jag har saknat att skriva här och dela med mig. Allting har liksom tagit för mycket ork när annat har fått ta plats. Från slutet av mars till slutet av juni jobbade jag, sen dess har jag haft semester. Om ett par veckor börjar jag ett helt nytt jobb, och det är både väldigt spännande och väldigt läskigt! Men det får jag skriva mer om i ett annat inlägg. Eller kanske inte alls, vi får se.

Semester har jag i alla fall! Och det är så skönt att få utforska både Skåne och Halland, åka lite hit och lite dit, träffa folk och umgås. Sånt jag inte orkade när jag mådde som sämst, men som fungerar ganska bra nu och är roligt igen. Det är obeskrivligt skönt att det ens fungerar, faktiskt.

Så idag tog vi en kort promenad till Folkets Park, för vi ville äta på Far i Hatten. Trots att vi bott ungefär lika nära i snart 9 år har vi nästan aldrig varit där förrän nu i våras, så vi tar igen så ofta vi känner för det, hehe.

Mmmm, pizza! Vi delade båda på hälften. Sånt brukade vi inte göra förr, men jag är glad att vi börjat med det nu. Så får man så många fler roliga smaker, ju!

En pizza hade tomatsåsbotten, med straciatella, mandlar, tomater och parmesan. Och nån örtkrydda jag inte minns namnet på? Men den är god!

Den andra pizzan hade potatis, grillad vårlök, Thybo-ost och chiliolja, och så en creme fraiche i botten. Också helt otroligt god!

Till våra pizzor (nummer 3 och nummer 5 just nu), tog vi varsin cider. Åh, men jag vet inte ens vad jag ska säga om dessa?! Det är bland det godaste…. Och producerat i Skåne, vilket ju är extra trevligt faktiskt.

Så njutit med lyxpizza, god cider och bara… lugn och ro? Svalka i skuggan på en härlig uteservering. Sånt som känns mer värt att unna sig när man har en inkomst och liksom inte behöver spara 100% av tiden.

Så med det säger jag hej från min semester! Det är kul att vara här igen. Jag har verkligen saknat det, och det känns helt rätt i magen att vara tillbaka just nu. Som att allting kokat ner till denna lilla tidpunkt och det är just här jag behöver vara. På den lilla bloggen.

2 svar till ”Ett inlägg från semestern”

  1. Profilbild för Linnéa

    Grattis till nya jobbet! 😄
    Pizzorna ser fantastiskt goda ut. Skulle det kunna vara salvia på pizzan? 🤔

    1. Profilbild för Beatrice

      Tack! Första dagen idag, och det kändes bra tror jag? Och pizzorna är magiska! Men just salvia tror jag inte att det är, de smakade inte alls så… jag skulle gissa att det är nån av de där ”ovanliga” kryddväxterna som sällan används längre, typ mejram eller nåt sånt? Men jag vet inte hur de ser ut, så jag vet inte?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram