Såhär efter en bloggflytt tänker jag att det hade varit roligt att lära känna varandra lite bättre! Det är ju trots allt svårt att klicka sig in på en blogg och veta vem det är man läser om egentligen. Nu har jag visserligen en ganska utförlig Om Mig-sida, men det är ju trots allt aldrig tillräckligt för att beskriva en hel person med massor av olika intressen, tankar och känslor. Så därför har jag i stället samlat ihop 50 fakta om mig, för att ni ska kunna lära känna mig lite bättre!

1.Jag har lärt mig att älska te, och numera är ett av mina favorit-téer ett klassiskt Earl Grey.

2. Just nu äger jag 31 växter + 8 sticklingar…

3. … men jag planerar att äga (minst) lika många växter som vi har kvadratmeter – det vill säga 61!

4. Jag har haft ett vagt beroende av att köpa magasin, men på senaste tiden har jag tröttnat lite.

5. För lite mer än ett år sen hittade jag minimalism, men det är först nu i år jag har börjat kalla mig själv för minimalist.

6. Jag började uppskatta nagellack igen förra året, och just nu är favoritfärgen en mörkt, mörkt blå.

7. Jag älskar keramik, och jag längtar tills jag har råd att ta en kurs och testa själv.

8. Av alla de mängderna bloggar jag läser så är några av mina favoriter Polichinelle, SMDLND och lingers.

9. Min farmor betyder väldigt mycket för mig.

10. Om två år är jag förskollärare med musikprofil, och jag tror verkligen att det är ett yrke jag kommer vilja ha länge.

11. Våren är min bästa årstid, trots att den kan vara lite klurig ibland. Känslan är dock alltid den bästa på våren.

12. Förut kunde jag inte äta frukost, nu kan jag inte leva ordentligt utan den.

13. Jag är förlovad och vi vill gifta oss, men har inte riktigt planerat än när det ska bli av.

14. Jag har aldrig riktigt varit förtjust i att röra på mig, men har hittat yoga och tycker det är underbart!

15. När jag var liten samlade jag på allt och kunde inte slänga någonting alls – inklusive trasiga lådor eller pinnar.

16. Jag skulle vilja tatuera mig, men kan aldrig bestämma mig för vad jag vill ha, och har därför aldrig gjort det.

17. Jag går hos en kurator genom skolan för att prata om och hantera min ångest.

18. Ibland kan jag vara en sån otrolig besserwisser att andra blir trött på mig, men jag är det bara med folk jag känner riktigt väl och är bekväm med.

19. Om det blir kallare än 18 grader i vattnet är jag inte i det, simple as that.

20. Böcker är något jag har varmt om hjärtat, och jag kan i princip inte läsa längre texter alls i digitalt format.

21. Min favorit-bokserie of all times är Harry Potter…

22. … men jag är inte särskilt förtjust i filmerna, eftersom jag tycker de saknar en hel del av charmen från böckerna. (Och en hel del annat också, för den delen, som karaktärer….)

23. Min guilty pleasure-musik är Taylor Swifts 1989-album.

24. Av alla växter jag kan så är mina favoriter porslinsblomma (hoya carnosa, mest), monstera deliciosa, och variegerad fönsterfikus (vilket jag tyvärr inte äger någon än….)

25. Jag har varit ganska starkt troende under en period i tonåren och spenderade nästan varje dag i veckorna i kyrkans lokaler. Dels på ungdomsgrupperna, men också som konfirmandfadder. Numera tror jag nästan inte alls, men kanske ändå på att det finns något där ute.

26. Om jag bara fick välja en krydda att använda i maten resten av livet skulle jag troligtvis välja timjan. (salt och peppar borträknat, vill säga)

27. Jag har aldrig varit utanför Europa, och är på många sätt inte särskilt sugen på att resa så långt bort heller. Inte för att jag inte vill utforska världen, för det hade jag gärna gjort, men jag är samtidigt så otroligt hemkär att jag inte tror att jag skulle må bra någon länge bit hemifrån. Kanske mest för att jag skulle behöva så lång tid på andra sidan jorden innan jag kände mig bekväm och pigg igen.

28. Nästa resmål med övernattning utanför Norden hoppas jag dock är Paris!

29. Jag har skomakartumme, och vänstra tummens övre led kan jag börja ungefär 90 grader bakåt.

30. Min första start-Pokémon när jag spelade Pokèmon Röd på mitt gamla (lila) Gameboy Colour var såklart Squirtle. Efter det har jag aldrig börjat med något annat än den vatten-Pokémon som funnits.

31. Vi har inga gardiner än, och det stör mig mer än jag trodde att det skulle göra.

32. Jag älskar ost, och därmed älskar jag också ostbågar. Fast de inte smakar särskilt mycket ost egentligen.

33. Jag är höjdrädd, och en av de läskigaste sakerna jag kan tänka mig är att hoppa från höjder, vilket man ju till exempel gör när man hoppar bungy jump eller fallskärm. Usch!

34. Jag fastnar nästan aldrig på bild för att jag helt enkelt hatar det. Jag tycker att jag ser förfärlig ut på majoriteten av alla bilder på mig och över just nu på att vänja mig vid att se mig själv på bild.

35. Jag har aldrig riktigt behövt plugga och det gör att jag har ca världens sämsta studieteknik. På något sätt har jag alltid lyckats klara mig ändå, men det är tråkigt på många sätt att missa en massa kunskap.

36. Under livets olika perioder har jag haft väldigt blandad musiksmak, och det finns i princip ingen som väntar sig att jag ska ha lyssnat på så många olika saker när de börjar lära känna mig.

37. Under min emo-period på högstadiet var ett av mina favoritband Slipknot, men mest gillade jag egentligen All Hope Is Gone-albumet och inte så mycket annat. Andra band jag gillade mycket var Funeral for a Friend, Tokio Hotel, Cinema Bizarre och Kent. Kul blandning, right?

38. Numera lyssnar jag på helt andra saker blandat med gamla favoriter. För tillfället lyssnar jag mest på elektronisk pop/rock och en favoritlåt just nu är Side to Side med Ariana Grande.

39. Jag är allergisk mot katter, och det är en av mina största sorger i livet eftersom jag egentligen älskar katter och gärna hade haft en.

40. Ett av mina mellannamn är Kristina, och det heter även en hel del andra kvinnor på min pappas sida.

41. Min bästa mat är pasta, och hade det varit rimligt hade jag ätit pasta alla veckans dagar.

42. Jag dricker i princip ingen alkohol för att jag inte gillar smaken och inte heller känslan av att tappa kontrollen över sin egen kropp.

43. När jag handlar är jag en sån person som kan gå i evigheter och titta på allt långsamt för att hitta det som tilltalar mig mest. Bra för shopping, för jag hittar alltid guldkorn när jag väl shoppar, men mindre bra i mataffärer. Jag tenderar nämligen till att köpa saker jag egentligen inte tycker om för att de är ”spännande” eller andra saker jag intalar mig själv fast jag vet att det inte blir bra.

44. Jag läser väldigt fort, och ibland läser jag så fort att jag hoppar över meningar och missar relevant information i litteraturen. Både skönlitterärt och facklitterärt alltså.

45. På Youtube får jag mest förslag om att titta på videos som handlar om smink, minimalism, mat och DIY, men i princip inget annat. Så de lyckas rätt bra, med andra ord!

46. Min favoritfärg är blå, och jag har i princip alltid haft blått som favoritfärg. Den tilltalar mig på så många sätt, och i många nyanser.

47. Jag är löjligt rädd för spindlar, och om det rör sig i håret eller på huden på valfri kroppsdel så smäller jag till hårt utan att titta.

48. Jag gick Estet Musik på gymnasiet, och efter det har jag pluggat Engelska i Malmö och Tyska i Lund innan jag började på Förskollärarprogrammet – där jag läser en Musikprofil!

49. Jag har ett enormt förråd av skapandematerial, men det är först de senaste åren som jag har börjat rensa bland det och använda upp delar av det.

50. Den sista faktan ni får om mig, är att jag på sista tiden blivit besatt av att städa. Eller snarare av att det behöver vara rent omkring mig. Jag hatar fortfarande själva städningen.

Och det var 50 fakta om mig, vill du kanske dela med dig av någon fakta om dig? Det hade varit så kul att lära känna er som läser lite bättre!

6 svar till ”50 viktiga och oviktiga fakta om mig”

 1. Profilbild för Wilda

  Så härlig lista, högt och lågt! Jättefint Bea! Tycker så mycket om dig <3

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack Wilda! Tycker så mycket om dig också <3

 2. Profilbild för Jenny

  Vilket härlig lista! Kul att få lära känna dig lite bättre. Också kul att jag kan skriva under på en hel del av dem själv – närmare bestämt 3, 7, 9, 11, 12, 15, 16, 18, 20, 27, 32, 34, 35, 36, 43 och 44. Så där fick du lite fakta om mig också, haha! 😉
  Himla fint ställe du byggt upp här förresten!

  1. Profilbild för Beatrice

   Så kul att få veta lite mer om dig också! Kul att vi har så mycket gemensamt också! Och tack <3

 3. Profilbild för Carin

  Vilken fin lista 🙂 Jag slår ett slag igen för att testa allergin med sibiriska katter! Jag vet många det funkar för! Jag har två!!!

 4. […]     Mikaela och Beatrice har flyttat sina bloggar till snygga häftiga och helt egna domäner! Så stolt över att jag har […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram