DIY

DIY: Enkel Pärlad Tesil

Jag älskar att dricka te. Jag dricker det kanske inte så ofta, och jag dricker alltid små mängder, men jag tycker att det är så himla gott. Inte så att jag alltid har tyckt det (tvärt om), men det är väl det jag dricker i stället för kaffe, antar jag.

Och en av de där sakerna man alltid har hemma när man är tedrickare, det är ju tesilar! Jag har en mängd från olika ställen, i olika storlekar och i olika former. Men min favorit är en liten en på kedja, som jag köpte när jag var typ 15. Enda problemet? Ibland är kedjan lite för kort och den tenderar till att ramla ner i det varma vattnet om man häller på det för fort och inte kan fästa den i handtaget på muggen.

Därför tänkte jag – varför inte lösa det här löjliga problemet?! Så det är precis vad jag har gjort! Och hur jag har gjort, det tänkte jag dela med mig av.

Såhär blev det! Och det går på typ 5 minuter också, så bara man har allt hemma så kan man svänga ihop den på nolltid! Såhär gjorde jag:

Du behöver

Tesil på kedja
Pärlor i valfri utformning
Ståltråd eller smyckesstavar med ögla (se bild)
Avbitartång
Rundtång

 1. Börja med att plocka av kroken på kedjan, om det finns en sån. Böj bara ut tråden lite så att kedjan går att ta av. Spara den till senare.
 2. Trä pärlorna på smyckesstaven, eller börja med att göra en ögla på ståltråden. Klipp av med avbitartången en bit ifrån så att det räcker för en ny ögla, ca 1-1,5 cm beroende på storleken på öglan.
 3. Böj till slutet på staven med rundtången och skapa en ögla, så att pärlorna stannar på staven/tråden. Upprepa steg 2 och 3 tills du har så många berlocker du vill ha. Jag gjorde två med två pärlor på varje, men testade med fyra berlocker med en pärla vardera också.
 4. Sätt ihop delarna som bilden visar, först kroken, sen berlockerna, och till sist kedjan. Klart!

Sen är det bara att lägga din upp-piffade tesil i koppen, fästa kroken i handtaget och hälla på ditt tevatten! Enklare än så blir det ju knappt. Och fint blev det också, tycker jag allt. Min nya favorit i lådan! Glöm bara inte att hälla te i själva tesilen innan du häller på vattnet. Det gjorde jag, och det är ju… lagom smart, haha. Själv testade jag en första omgång med English Breakfast, vilket jag precis upptäckt att jag tycker är gott!

Det är för övrigt löjligt länge sen jag bloggade ett eget DIY här som inte var till Monthly Makers. Men det här är ju faktiskt perfekt för just det! Temat den här månaden är ju nämligen Loppis, och har man inte sett det än, så kan man kika in hos Stina för att läsa mer och delta!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Linnéa 18 februari, 2017 at 17:02

  Vilket smart sätt att haka fast tesilen! Jag har en tesil som saknar något i ändan, så skall nog försöka mig på att göra detta 🙂

  • Reply Beatrice 24 februari, 2017 at 09:56

   Ja, visst är det! Min kom ju så, men tror inte det skulle vara så svårt att böja till lite ståltråd så själv heller! Så testa, vettja! 🙂

 • Reply Mikaela 18 februari, 2017 at 20:11

  Vad fiffig lösning! Och snyggt som tusan!

  • Reply Beatrice 24 februari, 2017 at 09:59

   Tack! Visst blev det bra?! Trodde först det kanske skulle se lite.. tråkigt ut? Men så blev det bättre än jag hoppades och funkade finfint!

 • Reply Emilia Westerström 19 februari, 2017 at 12:27

  Älskar såna här pyssel! Hur enkelt det än är är de bästa grejerna saker som löser ett problem! Och fint blev det också!

  • Reply Beatrice 24 februari, 2017 at 10:01

   Jag håller verkligen med! Jag har inte alls tänkt så förut, men det är ju verkligen så. Och tack! 😀

 • Reply Amanda 19 februari, 2017 at 13:34

  Så fint! Du är så kreativ! Kram

  • Reply Beatrice 24 februari, 2017 at 10:03

   Tack så jättemycket!

 • Reply Matsdotter 20 februari, 2017 at 12:46

  Vad smart, det piffade till tekoppen lite 🙂

  • Reply Beatrice 24 februari, 2017 at 10:29

   Tack! Blev faktiskt väldigt nöjd 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.