DIY

Monthly Makers Geometri: Ringkon i betong

Det har äntligen blivit dags att visa månadens skapelse till Monthly Makers! Fredrika håller i månadens tema, som är Geometri, och bloggade igår sitt bidrag. Idag är det resterande värdars tur, och den här månaden har jag äntligen testat på betong! Jag köpte den egentligen till Kontrast-temat, men beslutade mig som bekant för att brodera i stället.

Den här månaden har jag inget fokus alls på processen, för jag tror att ibland måste en bara skapa utan att fotografera hela tiden. Få gå in i skapandet utan att pausa konstant för att andra ska få se hur en gör. Det, och det faktum att jag svängde ihop betongsmeten (??) i en trasig bunke i torsdags kväll för att hinna med det innan helgens resa och sen sprang omkring i hela lägenheten för att hitta något där formarna kunde stå stadigt tills jag kom hem igen. Men det är inte lika filosofiskt och vackert, så vi kan hålla oss till första anledningen. Trots att båda stämmer.

Men nu till det viktiga – själva bidraget! Jag hade mattekurs i slutet av hösten, och därför har jag den färskt i bakhuvudet hela tiden. Men just geometri, hur roligt jag än tycker det är, blev inte alls som jag hade tänkt mig.

Jag hade planerat att testa på mosaik för första gången, att klippa former i mosaikbitarna och sen göra en sorts tesselering (upprepat mönster av geometriska former, förenklat) på någon yta. Men sen insåg jag i början av förra veckan att skolan skulle ta för mycket tid och att pengarna behövde sparas till Stockholm. Så i stället skaffade jag konformer i papp och gjorde ett annat projekt jag tänkt på ett tag!

Det är nämligen så att jag alltid glömmer var jag lägger min ring. Ofta ligger den med klockan, men inte alltid. Jag har därför behövt någon form av förvaring där jag kan ha både klocka och ring, och helst en som finns i varje rum där jag tar av mig mina smycken.

Så för ett par månader sen när jag började fundera kring detta kom jag fram till 1. att jag vill testa på betong, och 2. att jag vill göra någon sorts ringkon. Och tur då att jag både hade det mesta materialet hemma, och att temat blev Geometri!

Men för att sammanfatta. Jag har blandat betongen i en trasig, ihoptejpad plastbunke (inomhus i köket under fläkten, rekommenderas ej på förpackningen), har hällt den i konformade pappformar (såna klassiska en tänker på från förskolan typ), ställt formarna i olika vaser och låtit dem bränna i fred under 3 dygn ungefär. Sen har jag tagit av pappen, sandpapprat med fint sandpapper, och maskerat av och målat delar av dem med matt vit färg och guldfärg, båda akryl.
Nu ska den få stå på mitt sängbord så att jag alltid vet var jag har det jag dagligen har på mig!

Vad har ni gjort på månadens tema? Jag är så himla nyfiken! Längtar till samlingsinlägget kommer upp om 10 dagar. Missa inte heller att länka era bidrag hos Fredrika, och att sista dagen för inlämning är den 28:e igen!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I Februari är temat Geometri och Fredrika är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/3 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice (jag!), ElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Emilia W 21 mars, 2017 at 10:08

  Så fint att du målade toppen vit så att din silvriga ring inte försvinner i betongfärgen, helt perfekt :)!

  • Reply Beatrice 22 mars, 2017 at 10:17

   Men tack <3 Tänkte precis den tanken när jag målade faktiskt, kul att någon såg det! 😀

 • Reply Alicia 21 mars, 2017 at 10:46

  Alltså Bea!! Det här är nog min favorit av alla dina bidrag hittills! Så hysteriskt SNYGG? Hur kom du på genidraget att mixa den ruffa råa betongytan med ett rakt vitt avslut och levande guldiga fläckar? Dör!

  • Reply Beatrice 22 mars, 2017 at 10:14

   Åh! <3 Blir helt stum här. Jag som tyckte det var halvfult och kände att jag nog skulle vänja mig, men inte mer. Men guldfärgen är min bästa investering! (om en ens kan kalla typ 35 spänn en investering)

 • Reply Silje 21 mars, 2017 at 16:28

  Så røff og så vakker, begge delar på same tid! 😀 Og ordentleg anvendeleg! Eit supert bidrag! 🙂

  • Reply Beatrice 22 mars, 2017 at 10:15

   Tack fina Silje! Blir så glad av dina ord! 😀

 • Reply Jess 21 mars, 2017 at 19:25

  Så jäkla snyggt! Älskar det guldiga mot den råa känslan i betongen.

  • Reply Beatrice 22 mars, 2017 at 10:15

   TACK! Guldfärg är min bästa grej alltså <3

 • Reply Mikaela 22 mars, 2017 at 08:05

  Så kul att du äntligen provade betong! ❤ blev ju hur bra som helst, jätteproffsig finish! Skitfint att måla den med skarpt rakt vitt och levande guld som Alicia säger!

  • Reply Beatrice 22 mars, 2017 at 10:16

   Men hallå, det betyder ju guld när det kommer från dig! <3 Tror det blir fler betongprojekt här i framtiden, men jag tror ändå jag föredrar textil och håller mig till det i längden 😉

 • Reply Wilda 22 mars, 2017 at 16:13

  Åh så himla fint och åh vad bra du är på att fotografera den här typen av bilder! De känns så jäkla proffsiga. Gillar guldfärgen och att den inte täcker hela. Lekfullt och ändå stilrent!

  • Reply Beatrice 2 april, 2017 at 00:45

   Tack Wilda! <3 Jag som tycker just den här typen av bilder är det svåraste, att få med sitt alster utan att det blir för tomt eller för mycket som stör... Så fint att höra att jag kanske lyckas helt enkelt!

 • Reply Johanna 22 mars, 2017 at 20:05

  men hallå vad proffsig! Älskar finishen med det guldiga som ser ut som patina mot det grå. Gillar den extra mycket när jag läste om meningen med den vita toppen, så smart!

  • Reply Beatrice 2 april, 2017 at 00:45

   Men TACK! Blir så glad, sån fin respons på detta <3

 • Reply Julia 23 mars, 2017 at 19:49

  Guldfärgen var pricken över i:et, blev ju så snyggt!! 🙂

  • Reply Beatrice 2 april, 2017 at 00:46

   Tack verkligen! Tack så jättemycket! 🙂

 • Reply Linnéa 24 mars, 2017 at 15:40

  Vad snyggt! Jag gillar det ruffa mot det gudliga 🙂

  • Reply Beatrice 2 april, 2017 at 00:47

   Tack så jättemycket! Jag har verkligen börjat älska den kombon jag också!

 • Reply Stina | Stinas tillvaro 29 mars, 2017 at 20:08

  Urtjusig ju! 😀

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.