På sista tiden har jag börjat skaffa allt fler av de saker jag köper begagnat, i stället för nyproduktion. Det är inget jag tänkt på direkt, utan det har bara hänt lite i taget, men det känns som en bra grej! Inte bara för miljön, men också för att jag hittar så mycket fint. Därför tänkte jag nu att jag ska börja visa det jag handlar! Jag gjorde det nån gång på gamla bloggen, men sen har det liksom inte blivit av. Även Alicia och Fredrika är grymma på att visa sina fynd, och jag tycker det är så kul att se! Så här kommer ett gäng saker jag införskaffat på second hand på senaste tiden. Mina loppisfynd!

Allting i bakgrunden är införskaffat på Myrorna på Ystadvägen nu i veckan, och äggen längst fram i bild är från vår områdes-seconhand, Sorgenfri Seconhand! Vi börjar med dem tänker jag.

De är från någon liten tant som samlade på ägg tydligen! Han köper in dödsbon, så jag antar att han får lite koll på var sakerna kommer ifrån. Jag hade kikat i evigheter på dem i fönstret när jag gick förbi, och så en dag när jag skulle fika med en kompis hade han öppet! Så jag frågade om han kunde få ut dem, och på annandag påsk (vår förlovningsdag!) hade han öppet igen och hade tagit ut och tittat lite närmre på dem.

Så jag köpte tre och fick två av Eric, och de kostade (ganska rejäla) 120 kronor styck! Vilket jag dock såg som en investering, pga alla fina färger + bästa påskpyntet att ha framme året om. Hehe. Gillar också att den längst till höger ser ut lite som en galax.

Mitt andra loppisfynd är den här. En liten mjölkkanna tror jag? De hade ett litet matchande set med flera koppar + fat och en tekanna också, men eftersom jag dels letat efter en mjölkkanna och dels inte hade så stor budget, så fick enbart den här följa med hem.

Tycker den är så fin! Perfekta blå färgen, och så lagom stor. Den ska jag ha mjölk i när vi har gäster, och ha ovispad grädde i när jag vill duka fint i sommar (för det är godast att äta jordgubbar så, såklart!).

Tjugo kronor fick jag den för! Någon som vet mer om märkningen? Uppsala-Ekeby känner jag igen, men då tänker jag mest på krukor… Och Gefle vet jag finns, men jag är ingen expert på keramik tyvärr. Berätta gärna mer om den om du vet nåt!

Sen införskaffade jag också ett gäng ljusmanschetter med blommor! Stod länge och valde i en stor korg, och önskar nästan jag hade tagit några fler… Men det blev väl 8 stycken i alla fall, i varierande storlek och färg. 3 kronor styck! Kändes helt okej, med tanke på att det är Myrorna…

Köpte också 4 stycken blå, 55 cm lång dragkedjor som jag tänker att jag ska ha till några kuddar i kökssoffan, en avlång sockerkaksform jag tänker försöka plantera i, och något jag glömde ha med på bild! Insåg nu när jag skrev att jag glömde fotografera mina nya bokstöd, eftersom jag redan har satt dem i bokhyllan. Mässingsfärgade och fantastiska, för tio kronor styck! Jag såg liknande i en 2hand-butik i början av året, men då var de butiksinredning, så jag blev överlycklig när jag hittade dem i en udda låda! Lovar att visa i nästa inlägg om jag kommer ihåg.

Och sist, men inte minst, tavlan! Femton ynka kronor för en fin ram + ett print som jag velat ha på tygkasse i över ett år, men inte har köpt. Råkade dock repa plasten lite på väg hem (med kakformen), så ska se om jag inte kan byta ut den till glas i stället. Annars är den ett riktigt kap oavsett!

Det var mina loppisfynd det. Jag är själv otroligt nöjd, och känner varje gång jag går in på en second hand numera att jag vet vad jag gillar och var jag ska börja leta. Det känns stabilt på nåt sätt! Nu ska jag bara lära mig att handla kläder på samma sätt, så kan jag påbörja en ny sorts livsstil på riktigt!

Har ni något fint loppisfynd från senaste tiden?