Jag tänkte att jag slår två flugor i en smäll (tips + lista!) och fyller i den här eminenta listan som jag sett typ överallt, men snott direkt från Ronette.

Lunchtips:
Om du är i Malmö: ät falafel! Eller gå till Surf Schack jättetidigt precis när de öppnar, så du får ett bord. Och njut av stans bästa burgare.

Boktips:
Just nu läser jag Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George, men har inte hunnit såpass långt att jag vill tipsa om den direkt. Men en bok som alltid fångar mig är Skymningslandet av Marie Hermansson.

Filmtips:
Eat, Pray, Love är väl snarast en klassiker to be, men den är bra. Om någon ännu inte sett Amelié från Montmartre än är det dags nu. Och så älskar jag Easy A! (Och Harry Potter, såklart)

Tv-serietips:
Riverdale, Gilmore Girls, Bones, Lie To Me, Gossip Girl och New Girl är ett gäng jag älskar att se och se om!

Fototips:
Raka linjer! Tycker det lyfter bilder något galet mycket. Dels att se till redan när en fotar att alla linjer är så raka som möjligt (framförallt i bakgrunden/horisonter), och att sen fixa till det i efterbehandlingen. Det brukar rädda vissa av mina bilder, helt ärligt.

Frukosttips:
Ät frukost! MvH en som hatade frukost i väldigt många år och nu inte kan leva utan den. Eller kanske ännu bättre: Ät något, vad som helst, och strunta i hur det ser ut. En rostmacka med ost är bättre än ingen rostmacka med ost. Med andra ord: strunta i att allt du äter ska se så snyggt ut.

Apptips:
Facetune för att korrigera vita fält i bilder. Kostar lite att köpa, men väl värd sina pengar. Eller jag tycker det, i alla fall. Den verkar dock ha ökat rätt rejält i pris sen jag skaffade den för snart två år sen. Men den är guld värd om du gillar att det vita i dina bilder är vitt.

Resetips:
Falkenberg såklart! Mys-staden med strand och skog några minuters promenad åt varje håll, och en pizzeria på varje gathörn (nästan faktiskt, it’s true) och en frisör på vartannat. Finast på sommaren eller prick just nu. Även fyllt med ätbara saker så fort man promenerar in i skogen!

rum hemma magasin, rosa ranunkler från möllevångstorget, te i mon amie-kopp

Tidningstips:
Min absoluta favorit är Rum Hemma. Tycker den blandar så fint och håller så bra kvalité både på papper och innehåll för en (relativ) struntsumma.

Poddtips:
Jag har typ slutat lyssna på poddar…? Men den första jag klickar mig in på när jag öppnar iTunes är alltid Josefin och Vanja.

Mattips:
Ha alltid tortillabröd och ost hemma! Det blir en utmärkt snabb-pizza nämligen. Valfritt annat jag gillar att ha hemma är tomatpuré/ketchup och pesto. Det livar alltid upp om det man har på i övrigt inte är så spännande. En av mina bästa hade tomatbas, mozzarella och nektariner på, till exempel!

4 svar till ”Tipslistan”

  1. Profilbild för Jenny

    Älskar de här små tipslistorna! Läser för övrigt också också Nina Georges bok just nu, eller ja har läst den hela sommaren pga har så svårt att läsa fysiska böcker just nu. Är så kluven dock, stundtals är den asbra och annars bara… Ja men konstig? Lite krystad typ. Måste ta tag i att läsa ut den snart dock!

    1. Profilbild för Beatrice

      Jag också! Åh, men ja. Håller verkligen med. Tycker framförallt att delarna med Manons resedagbok känns så…. fel? Kanske? Jag kan inte riktigt sätta ord på det, men det känns som att de aldrig kommer in där jag förväntar mig. Och att alla ord som används (i alla fall i översättningen, har ju inte läst den på tyska) när sexscener ska beskrivas blir så… stela, typ? Men annars gillar jag den ändå! Jag har kommit snart 2/3 in i den, och vill helst fortsätta läsa egentligen!

  2. Profilbild för Ronette

    Oh måste också testa snabb-pizzan med tortillabrödet. Smart. Bra poddtips också, de har jag helt lyckats missa.

    1. Profilbild för Beatrice

      Snabb-pizzan är mitt bästa trick! Dessutom blir det typ alltid ett par tortillabröd över när en äter tacos, så extra smidigt att de går åt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram