2017-listan

Det är svårt för mig att sammanfatta 2017, eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om. Men så hittade jag den här gamla favoritlistan hos Anna María, och den kändes rätt bra ändå. Så här är den, sammanfattningen av mitt 2017!

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?

Ja! Kanske inte så många saker, men några blev det. Jag fotograferade bröllop, flyttade tillsammans med Eric till vårt första förstahandskontrakt, var på ett riktigt konvent i ett annat land (RTX London, alltså), och såg Säkert! live på Malmöfestivalen! Och så lite mindre, fast andra roliga saker, som att vi satt helt ensamma i biosalongen i år jag och Eric, att jag läst min första klassiker (Stolthet och Fördom), och att jag varit vid fästet till Öresundsbron!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej, inte i år heller. Men några gifte sig i alla fall!

Dog någon som stod dig nära?

Nej, tack och lov inte.

Vilka länder besökte du?

Oj, ”bara” England och Sverige, antar jag. Det blir sällan så mycket resande, något som både är tråkigt och rätt skönt egentligen.

Är det något du saknat 2017 som du vill ha 2018?

Välmående kanske. Att slippa den där ångesten som bor inuti. Eller att i alla fall lära mig hantera den på ett vettigt sätt. Det är så tröttsamt att känna att man inte klarar av att göra normala saker för att man får ångest över dem.

Vilket datum från 2017 kommer du alltid att minnas?

Jag vet helt ärligt inte. Jag gissar på 14-15 oktober, när vi var iväg i London på RTX, eftersom det var en så häftig och annorlunda upplevelse.

Vad var din största framgång 2017?

Jag måste väl ändå säga att det är att ha flyttat bloggen hit! Till egen domän, i stället för att ligga på blogg.se. Nog för att det inte motiverade mig riktigt lika mycket som jag trodde (eller om mitt kassa mående påverkade mig mer än jag trodde), men det känns ändå som en stor grej att ha tagit steget att vara helt egen, även utan företag.

Bästa köpet?

Är rätt självklart min nya dator. Den gamla höll på att ge upp så överfull som den var med mina bilder, och fungerade inte för mina ändamål längre. Men om jag ska se till annat, mindre funktionellt, så får jag väl säga julgranen! Att äntligen kunna ha en riktig (plast-)gran, det var så himla fint faktiskt!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Granen, hehe. Men förutom det, så Eric gör mig alltid glad. Mina växter, när de mår bra. Att få en resa till Frankrike och Paris i julklapp var inte heller fel. Barnen på min praktikplats gör mig också väldigt, väldigt glad. Att få skapa, kanske främst måla akvarell.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2017?

5 fine frøkner – Gabrielle

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare tror jag ändå. Inte så att jag varit jätteledsen, men jag har nog generellt mått rätt kasst i år. Jag vet inte om det märks så mycket utåt, men jag döljer det så gott det går. Försöker, låtsas som att allt är bra, anstränger mig tills jag inte orkar mer. Men generellt sett har jag nog mått rätt mycket sämre än tidigare år.

Vad önskar du att du hade gjort mer?

Tagit hand om mig själv. Sett till att jag fått friskt luft varje dag, ätit på någorlunda regelbundna tider, sett till att må fysiskt bra, så att det inte är kaos både fysiskt och psykiskt. Men också spenderat mer tid på saker jag ”borde” göra, sånt som skolarbete t.ex. Så mycket tid jag lagt på ingenting som kunde gått till det. Visserligen pga. ångest för det mesta, men trots det. Att bara få saker gjorda, det önskar jag att jag hade gjort mer av i år. Men också att umgås med andra. Det har nog varit ett ganska ensamt år. Nu gillar jag ju ensamhet och är lite av en enstöring, men ibland kan jag ändå sakna det där med umgänge.

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Slösurfat. Framförallt i stället för annat, sånt som jag egentligen vill göra och tycker är kul. I stället för att laga mat – slösurfa. I stället för att fotografera, fast det är kul – slösurfa. I stället för läxor (åångeeeeest) – slösurfa. Det blev väldigt mycket sånt i år, och det är så tråkigt, för jag minns så lite när jag bara sitter och scrollar på telefonen utan syfte.

Favoritprogram på TV?

Vi har ju för det första faktiskt haft en TV för första gången sen vi flyttade hemifrån! Så jag har faktiskt tittat på TV ibland, och inte bara på datorn. Allra mest skulle jag säga att jag tittat på En Plats på Landet – ett genialt program med husletande + historielektioner om platser i Storbritannien <3

Vilka böcker har du läst i år?

Alltså, jag minns så sällan sånt här. Men efter en titt på instagram (seriöst räddningen i mitt liv när det kommer till mitt minne), och bildmappar i telefonen, så har jag i alla fall läst ett litet gäng nya böcker. Här är de jag läst i år som jag inte läst innan:

– Stanna – Flora Wiström
– Allt det där jag sa till dig var sant – Amanda Svensson
– Konsten att höra hjärtslag – Jan-Philippe Sendker
– Den lilla bokhandeln i Paris – Nina George
– Stolthet och Fördom – Jane Austen

Bästa boken du läst i år?

Jag tror ändå det är Konsten att höra hjärtslag, den fastnade allra mest i hjärtat.

Bästa musikaliska upptäckten?

Jag vet helt ärligt inte. Jag tänker att jag inte har upptäckt så mycket nytt i år. Men en återupptäckt jag är väldigt glad för är The Wombats! Ett band från Liverpool, som jag ska se på Babel i Malmö senare i vår. Och det är ju trots allt väldigt kul!

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Vaknade av frukost på sängen, och gjorde massa roliga saker i Malmö hela dagen tillsammans med Eric. Bloggade faktiskt om det här!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år bättre?

Antagligen ganska mycket. Bättre psykisk hälsa framförallt. Lite mer ork på det hade inte skadat. Eller bara det att mänskligheten vore lite vänligare sinnad. Helst utan alla våldtäkter, både de i Malmö och alla övriga. Utan våldet, utan allt krig, och utan Trump som president i USA. Egentligen alla idioter där ute i världen hade kunnat fått försvinna för min del.

Vad fick dig att må bra?

Eric. Alltid Eric. Att ta pausdagar när jag verkligen inte orkade. Alla fina utflykter vi gjorde under året, både inom Malmö och lite längre bort. Att få vara i naturen, även om det inte blev så mycket som man kan önska alltid.

Vem saknade du?

Min älskade lilla farmor. Som jag försökt umgås mer med i år än innan, för att ta tillvara på all tid som finns. Vem vet hur länge de lever, våra gamla? Även om jag såklart hoppas (och tror) att det blir ett bra tag till! Men att hon är 18 mil bort är lite jobbigt ibland, minst sagt.

De bästa nya människorna du träffade?

Måste utan tvekan ha varit Emilia, Johanna, Julia och Fredrika! Ett så fint tillskott till Monthly Makers, och så fina och härliga människor på det. Dessutom icke att förglömma, Julia och Christin, två andra underbara personer jag mött för första gången i år. Eller ja, jag och Christin hälsade som hastigast på varandra förra hösten, men vi pratade och umgicks första gången i år, så det får räknas tycker jag!

Mest stolt över?

Att jag startade den här bloggen! Att det ändå blev gjort, att jag fortsatt, om än lite sparsamt från och till, och att jag ger den ett år till.
Att jag vågade släppa Monthly Makers när jag inte orkade längre. Trots att det gjorde ont i hjärtat.

Högsta önskan just nu?

Att jag ska orka med skolan hela 2018, så att jag kan ta min examen. Att jag ska komma på ett bra ämne till mitt examensarbete i vår, och att jag klarar av att jobba med det och blir godkänd. Att jag får vara lika glad som på bilden ovan, det känns också som en rimlig önskan. Kanske inte hela tiden, men så mycket det bara går!

Och med detta inlägg ville jag bara tacka för året som gått! Ni som läser har varit absolut fantastiska, allihop, och jag älskar att ni ändå kommenterar så mycket som ni gör. Att ni är inne och läser. Att ni vill följa med just mig i min vardag. TACK för det, ni är bäst <3

Och nu – mot ett ljusare 2018!

2 svar till ”2017-listan”

  1. Profilbild för Emilia Westerström

    Fina du! Önskar dig verkligen ett mindre ångestfyllt 2018, ta hand om dig!

    1. Profilbild för Beatrice

      Tack, fina, fina du <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram