Så var vi här igen. Måndag. Ny vecka, och för min del ny kurs i skolan. Jag sitter i alla fall här och bloggar i realtid idag, och det händer ju inte så ofta! Så här får ni en sammanfattning av veckan som gått, och en liten planering inför den kommande veckan, så ska jag gå och värma grytan Eric lagade i lördags och ta den till lunch idag.

Majoriteten av förra veckan spenderade jag hos My, precis som planeringen för veckan antydde. Vi skrev uppsats och förberedde inför en presentation i Pecha Kucha-form som vi skulle hålla på fredagen. En Pecha Kucha (som vi aldrig gjort innan, men som jag faktiskt gillade) är alltså en PowerPoint-presentation i form av 20 slides som alla visas i 20 sekunder. Allt som allt tar presentationen alltså ungefär 6 och en halv minut!

 

Så på fredagen tog jag mig (i god tid!!) till Gäddan, där vi nästan aldrig är annars. Här hade vi vår presentation, som gick super, och sen tog vi oss ner för alla trapporna från femte våningen. Vi var nämligen ett gäng som tänkte äta lunch tillsammans på Saluhallen som ligger vägg i vägg!

Jag tog en pizza från Hedvigsdal, med ost, färsk grönkål, citron och senapsfrön på. Supergod! De andra åt mackor från Poms, och så spenderade vi ett par timmar där med att prata, ta igen tid från jullovet och handla lite goda grejer. Jag bar läppstift dagen till ära, dessutom! Tänkte att jag skulle utstråla s.j.ä.l.v.f.ö.r.t.r.o.e.n.d.e. när jag stod där och skulle presentera, och det kändes faktiskt lite, lite bättre än vanligt.

På vägen hemåt genom stan gick vi genom Kungsparken, eller Slottsparken, eller vilken del som nu är vilken igen. Och såg årets första lilla vårtecken! Det må vara ett väldigt litet ett, som dessutom hamnade lite ur fokus, men ett vårtecken är det allt.

Med mig hade jag i alla fall My och Hanna, och såklart Mys röda cykel. Vi bestämde oss för att vi ville fika och promenerade genom kyrkogården för att ta oss till Hollandia! Där drack vi varsin kanna varm choklad, och sen drog vi oss åt lite olika håll.

Jag och Hanna gick vidare till Oasen! Hanna är en av de jag introducerade till Växtgäris för lite mer än ett år sen, och hon har gått om mig med hästlängder i ägandet av antal växter. Den här gången var det dock inte tanken att jag skulle ha något själv. Så jag kom såklart ut med ett krukfat och två luftväxter…. Eh. Ja.

Och den här bilden får symbolisera hela helgen. Snubblade av bussen på väg hem i fredags och in på Hemmakväll och köpte godis och femkronorsläsk. Den här läsken för övrigt! Visste inte om jag gillade den, så chansade pga billig, och alltså!! Den smakar som gymnasiet! När jag öppnade den och tog första sippen så var det som att slungas tillbaka 6 år i tiden. Jag kom inte ihåg det förrän jag smakade, men jag och Kajsa drack den här till typ allt i nån månad i tvåan. Så knäppt att en smak kan vara ett så tydligt känslominne.

Sen däckade jag i soffan efter två filmer, sov till två på lördagen, såg två filmer till, åt Erics fantastiska Bouef Bourginon (eh, stavning?), och sen däckade vi båda två igen. I söndags glömde jag fota, men vi tog en promenad i Folkets Park, gick till Triangeln och köpte korgar på Lagerhaus, tog oss hem och fick besök av Erics kompis Viktor som flyttat till Malmö! Vi åt pizza, spelade Wii och TP och fikade. Och så tittade jag på en till film och så somnade vi tidigt igår.

Känner ni igen mig, förresten? Vi använde bilder på oss själva som barn i vår presentation, himla kul faktiskt! Det här är jag 1998, tror jag, någonstans i en skog i närheten av Falkenberg skulle jag gissa. Tycker själv det ser ut som att jag går här och håller föreläsning om allt som finns i skogen, haha.

Veckan som kommer lär bli något liknande detta:

mån- skriva det här inlägget, introduktionslektion i skolan, lunch med Eric, skriva inlägg om lunchstopp
tis- promenad med Eric, laga lunch tillsammans, skriva inlägg om Sälen, rensa låda från Falkenberg
ons- seminarium i skolan, batch-redigera bilder för kommande inlägg, skriva list-inlägg
tors- påbörja läsning av kurslitt, gå på Pressure Imprint på Malmö Konsthall, skriva inlägg om Saluhallen
fre- seminarium i skolan, förhoppningsvis lunch med Eric, skriva inlägg om Malmö Konsthall
helg- umgås med Eric, rensa garderoben, förhoppningsvis flytta mitt skrivbord, äta gott och vila mycket.

3 saker jag hoppas på den här veckan:

– att jag får läst så mycket kurslitteratur som jag behöver
– att jag rensar minst en låda och en kasse med saker
– att den här kursen inte är så svår som den verkar.

Vad har ni för planer den här veckan? Har ni också en dagsplanering ni tänkt hålla er till, eller har ni lyxen att antingen ha ett fast schema eller att få välja helt, helt själva?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram