10 matfrågor

Tyckte det var dags att damma av lite gamla listor! Framförallt fastnade jag för den här igen, som handlar om mat. För mat är livet. Som det var när den här listan florerade runt på diverse både små och stora bloggar, så var den en utmaning. Man nominerade typ 10 personer. Men jag tänker att det viktiga är att bloggande är roligt och inte ett måste. Så därför struntar vi i det! Och så får man hjälpa till att damma av den här listan om man vill!

Tre ord som beskriver mig i köket

Stökig, planerande, njutande.

Vad äter jag helst till frukost

Inte samma sak varje dag, hehe. Det är nog egentligen det viktiga. Jag tröttnar väääldigt fort på saker. Kan äta samma sak i kanske upp till tre veckor som mest, sen kräks jag nästan av tanken och måste ha något annat. Just nu dricker jag smoothies varannan morgon och äter rostmacka med ost varannan ungefär.

Tre köksredskap jag inte klarar mig utan

– Stavmixer – till smoothies, såser och soppor
– Vass kniv – till ALLT, varje dag typ.
– Bra gryta – typ vår Le Creuset som är det bästa vi har i köket

Två köksredskap jag skulle vilja ha

Pastamaskin och en riktig blender som kan mixa ALLT.

Vad är det konstigaste som man hittar i mitt kök

Jaa… I Kökssoffan ligger en förlängningssladd till hörlurar, och i skafferiet står en skål med random saker som s-krokar och ett ouppackat nyckelband i…

Fyra råvaror som är ett måste på min pizza

Eh, deg, tomat, ost och kryddor. I don’t need a lot alltså! Brukar allra oftast beställa fyra ostar-pizza!

Favoritdessert

En gjord på vit choklad, turkisk yoghurt och passionsfrukt från Bonniers Vegetariska Kokbok <3 Annars alltid glass!

Något jag skulle kunna äta varje dag

Pasta! Eller ost. Eller pasta med ost.

Det lagar jag helst nu för tiden

Fiskpinnar och potatismos, hehe.

Något jag tycker om men inte lagar så ofta

Det finns en kall örtsås som jag tycker är magiskt god, men som kräver så mycket färska örter att jag typ aldrig gör den. Kommer antagligen leva på den när jag har trädgård och kan odla egna kryddor hemma i stället för att köpa för 20 spänn styck på Ica…

Så, jag insåg att jag bloggar en hel del om mat!? Betydligt mer än jag förväntade mig, faktiskt. Det var inte direkt lätt att välja mellan alla matbilder jag en gång lagt upp här (eller tagit från hårddiskar på datorn för att ha mer att välja mellan till inlägg)!

Hur är det för er? Gillar ni att läsa om saker som går att äta, eller är det roligare med annat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram