Dagens planer ändrades, så nu har jag precis kommit hem från Svågertorp och IKEA, och sitter och eftersvettas i skrivbordsstolen. Resten av fredagen blir lugnare än lugnast, och det ska bli väldigt skönt.

Men det var verkligen inte det som det här inlägget skulle handla om. För i morse, när Eric var iväg, satt jag på Pinterest och scrollade och tittade i gamla mappar och funderade kring vad jag känner att jag vill ha på mig i höst! Jag brukar göra en liten moodboard såhär inför hösten, som att jag varje höst känner mig sugen på kläder igen. Kanske för att det äntligen blir såpass svalt att man kan ha på sig mer än det tunnaste tunna och kortaste korta man äger.

Men rent generellt köper jag ju sällan något nytt. Faktiskt nästan aldrig, av fler än en anledning. En av de största anledningarna är ekonomin. Jag har sällan haft råd att lägga en massa pengar på kläder, och har valt att prioritera min inkomst annorlunda helt enkelt. En annan stor anledning är storlekar i butiker. Det är svårt att hitta kläder som passar, och när jag väl letar på plusavdelningar har de ofta ett betydligt mindre utbud. Den tredje, och för många andra viktigaste, punkten är miljön. Såklart. För det är såklart viktigt för mig också, att tänka på vad och hur mycket jag köper när jag väl handlar kläder.

Och det finns mängder med tips kring hur man handlar kläder på bra sätt för alla de tre argumenten, men det är inte det jag vill prata om idag. Idag vill jag mest prata om inspirationen, om färgerna och materialen. Om snitten och känslan och viljan att ta på sig något.

Varje höst återkommer jag till ungefär samma färgskala. Jag blir sugen på vinrött igen, och gillar tanken på en klick senapsgult här och var. Grått blir en extra färg i garderoben som jag annars sällan bär, och i år har jag otippat nog blivit mer och mer sugen på beigea nyanser upptill. Såklart alltid tillsammans med min annars självklara färgpalett – svart, vitt och blått. Även en och annan grön nyans brukar smyga sig in på hösten framförallt, då i en mossig variant som känns som en promenad i skogen.

Jag återkommer till stickat, och vill gärna ha en lite högre krage. I år är jag lite extra sugen på att leta efter en randig tröja med polokrage, som komplement till mina typ 10 andra randiga tröjor som alla har ungefär samma runda halsringning. Jag vill också leta i mina tyggömmor efter något jag kan sy en liten sjal att ha i håret av. Något tunt, gärna gult. Som på bilden längst upp till vänster.

Jag är också sugen på att sy kjolen längst upp till höger, i ett randigt linnetyg i någon fin färg. Kanske om jag hittar ett i vitt och blått. Jag blir också lite sugen på att lära mig att sticka, men det får kanske vänta ett tag ändå. Men en fluffig, grå stickad tröja hade inte suttit fel. De stickade tröjor jag har är i bomull och syntet, och jag skulle vilja ha en mjuk i ull.

En och annan broderad detalj får gärna smyga sig in i mitt liv också, kanske på en tröja eller ett par skor. Eller varför inte på en basker? Jag frös ner alla våra mössor och vantar för några veckor sen när jag hittade ägg i dem. Om det blivit hål vet jag precis hur jag ska laga. Men små blommor och blad i någon fin färg.

Alla bilderna i collaget här ovan finns i min kläd-mapp på Pinterest, om det är något ni gillar lite extra. Men nu är jag nyfiken. Känner ni också er mer sugna på kläder på hösten? Har ni en färgskala ni återkommer till? Eller har ni några andra tankar kring hur ni vill klä er i höst?