Klockan är 20.49 och det är redan helt mörkt ute. September kom och med september kom mörkret. Om än inte på dagarna riktigt än, men på kvällarna märks det verkligen att hösten är på ingång. Och jag vet att inte alla tycker om den här årstiden, men jag tycker verkligen, verkligen om den. Den är sval och vacker på så många sätt.

Och imorgon börjar skolan, vilket känns jätteunderligt på många sätt. Jag går om en kurs från perioden när jag verkligen inte mådde bra. Så nu blir det återigen en ny klass. Vilket såklart är spännande, men också lite läskigt. Framförallt eftersom jag kommer missa första seminariet och måste lösa det på något annat sätt. Men det betyder ju att jag inte får träffa den nya klassen under den första veckan. Jag lovar att berätta mer när jag gått några dagar.

Faktum är att bilderna i inlägget kommer från förra gången jag läste den här kursen. När jag försökte livsnjuta trots att jag kanske inte riktigt orkade. Det är verkligen skönt att inte må sådär längre, och att tänka att det faktiskt kan bli bättre. Att livsnjutet kan komma mer naturligt och bara för att man gör småsaker i vardagen som man tycker om utan att anstränga sig för mycket.

Några fina saker som skett redan, såhär andra dagen i september, är att jag satt utomhus på gården och åt frukost i morse. Jag har aldrig riktigt vågat mig ut tidigare, men idag kändes det verkligen helt rätt. Om det är bra väder imorgon tänkte jag börja dagen på samma härliga sätt!
Sen har jag också hunnit virka ytterligare sex rutor på min filt, vilket är jätteroligt. Ser fram emot att vara med i månadens Sypepp också, med tema Höstpepp! Perfekt för mig som verkligen tycker att hösten är mysig. Och som dessutom är extra sugen på att skapa just nu.

För det är ytterligare en fin sak. Jag skapar på något i princip varje dag just nu! Det har jag inte gjort på… Jag vet inte om det ens är någonsin. Men jag tror jag har knåpat med något så gott som varje dag i snart en månad. Och det är väldigt lugnande! Och roligt att se något växa fram, såklart.

Men allra mest ser jag fram emot september. Att skolan drar igång igen med full fart. Att kanske lära känna några nya människor, och att få lära in ny kunskap, eller åtminstone återuppliva den jag redan hade. Och såklart, att få vara ute lite mer. För åtminstone september ut låter jag bli att köpa något busskort. Fram med cykeln och promenadskorna, helt enkelt!

Hur känner ni inför hösten? Berätta vad ni gör för att den ska kännas lite extra fin!

2 svar till ”12/100 – September”

  1. Profilbild för Linnéa

    Jag har en hatkärlek till hösten. Jag gillar början av hösten när det fortfarande är hyfsat varmt och ljust ute. Jag älskar att vara ute i naturen för den är underbar underbar under denna perioden som är nu. Det är mysigt att sitta och dricka te medan det regnar utanför och man tittar på en mysig film. Hösten är helt enkelt en underbar period tills det blir för mörk och kallt ?

    1. Profilbild för Beatrice

      Jag håller med dig! November är ju ingen supermånad direkt, hehe. Men önskar så mycket att naturen var lite närmre i Malmö, här är så mycket stad och så lite natur?! Och mest ingen natur alls, om man vill ha skog. Vilket man ju vill på hösten. Längtar till skogen så det spricker lite i kanterna, faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram