Hejsvejs i lingonskogen, eller vad man säger. Den här veckan har verkligen börjat som en typiskt konstig vecka där det mesta bara går fel. Allt från ångest till att ha sett fel på schemat. Och ja, gått upp och stressat. Och sen insett på bussen till skolan att nähä, det var visst inte lektion idag. Ibland blir jag bara så trött på mig själv, haha. Men nu till det roliga! För något som har gått som det ska den här veckan, eller hela månaden egentligen, är framstegen på min filt!

Och månadens tema på Sypeppen (som jag deltar i för första gången den här månaden!?) är Höstpepp. Vilket jag tycker är jätteroligt, såklart! För jag älskar hösten. Och jag kände direkt att den här filten passar fint in. För den har några av mina finaste höstfärger i sig, och filtar känns som en typisk sak man plockar fram lite extra på hösten. När det börjar bli kyligt ute. Och inne, om man har våra minst sagt tveksamt isolerade fönster.

Jag har ju redan skrivit en hel del om den här filten. För det är något som följt med mig väldigt nära hela månaden. Jag påbörjade den nämligen sista augusti. Och sen har jag virkat lite på den nästan varje dag. På sista tiden har jag väl mest fäst trådar, men jag har liksom jobbat på den majoriteten av månadens dagar.

Och nu har jag 18 rutor! Tre rutor av varje har det hunnit bli. Så nu har jag en filt som är ungefär 30×60 cm om jag skulle sy ihop den. För det är såpass lägligt att varje ruta mäter ganska exakt 10×10 cm! Himla lyckligt för mig som inte alltid är bäst på matte. Eller har tålamod att anstränga mig med det i alla fall. Så mycket uträkningar jämt i skapande?!

Men jag måste säga att jag verkligen tycker väldigt mycket om den än så länge. Känslan i magen är liksom bra. Som att den här filten kommer bli en absolut favorit när den är färdig. Och som att ansträngningen kommer vara värd det.

Alla trådar som klipps av sparas faktiskt. Jag har påbörjat en liten burk med snäpplock där jag sparar allt. För att det är bra att ha. Eller för att kunna fylla annat med. Kanske blir det stoppningen i nästa lilla gosedjur till en till bebis? Men även för att det är lite roligt att se ungefär hur mycket spill som går åt under året. Det är nämligen nästan hela årets spill som hamnar i burken. Dels för att hålla lite koll på sig själv, tänker jag. Och så att använda till något annat, såklart!

Så. Det var det. Månadens bidrag till sypeppen och en genomgång av hur långt jag hunnit på filten än så länge. Nu ska jag avsluta, äta lunch och sen fortsätta på min master to do-list som jag skrev igår. Där står allting som borde fixas just nu. Som att lägga ner lite tyger i en låda till källaren och sen dammsuga. Men nu babblar jag i text igen. Återkommer imorgon med ett av de inlägg jag fått skjuta upp den här veckan på grund av trötthet och förvirring!

2 svar till ”34/100 – början på filten och bidraget till månadens sypepp”

  1. Profilbild för Linnéa

    Du har ju verkligen kommit en bra bit på vägen nu! Fortsätter du i samma takt nu är den ju dubbelt så stor om en månad (om mina mattekunskaper tänker rätt).

    1. Profilbild för Beatrice

      Ja, men det stämmer! Önskar att jag orkade fortsätta i samma takt. Men några rutor i månaden lär det bli i alla fall. Medan jag också påbörjar lite annat som kanske passar bättre till julen, hehe. Fast det visar jag inte förrän det är dags att börja jul-peppa även för andra! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram