Jag är ju en sån där nyfiken person som gillar att få se vad andra sparar, samlar på och gömmer i sina telefoner. Så det är väl inte mer än rättvist att jag också ska visa upp detsamma från och till?! Därför tänkte jag att jag återigen skulle dela med mig av lite fint, roligt eller användbart som jag sparat på sistone. Sånt jag screenshotat, helt enkelt!

Viktigt från en instagram-favorit om fat shaming. För den som kanske har lite svårt att läsa:

”Sometimes fat shaming is softer. A story about an ’amazing’ weight loss. The praise of thinner attributes. Jaw shaping because gross double chins. And it illustrates how effortlessly we slip in these reminders that fat bodies are less than. And it feels both small and big, like a paper cut, stinging the way hut always does.”

Viktigt, som sagt. Och det är sånt man kanske inte alltid tänker på. Men ont gör det, likväl.

Annat som är lite roligare, men också viktigt att tänka på. Att saker kan förändras till det bättre, trots att något jobbigt händer. Den här bilden är tagen bara några veckor innan vi fick veta att vi var tvungna att lämna den gamla lägenheten. Det var fint där, men den nya lägenheten är bättre på ungefär alla sätt. Eller nästan alla, åtminstone.

Annat jag sparar på är sånt som jag blir sugen på att äta. Som den här bilden på kantarellcrepes!? Jag som inte ens är så förtjust i kantareller. Framförallt inte den typen man köper. Skogsplockade från skogen hemma, stekta till kantarelltoast ett par gånger om året kanske. Men ja. Svampcrepes kanske man borde göra!?

En annan form av mat är den som mest är vacker. Som den här bilden på en skörd från Möllevångstorget. Dubbelt upp, eftersom kontot är uppkallat efter torghandeln på vårt makalösa torg! Och titta bara vilka spännande skatter man kan upptäcka där, framförallt på lördagar!

Den här typen av bilder sparar jag för att fnissa åt i efterhand. Och sånt behöver man ju också! Den första är av typen seriestripp som bara kommer upp på stories. Den här har jag sparat för att den får mig att fnissa varje gång jag läser den, hehe.

Den andra bilden är så slående! Visst är det verkligen otroligt likt Boris Johnson?! Den här typen av humor är verkligen den sortens humor jag tycker är kul. Den och ordvitsar.

Sen sparar jag väl också saker som inspirerar mig. Som vackra löv på ett favoritkonto. Ordnade efter färg, såklart! För det är inte bara jag som älskar en färgsorterad bild, det är ju helt uppenbart.

Det här broderiet är dessutom makalöst! Jag älskar att det är både broderat och målat i samma broderi. Tycker det är spännande att experimentera med olika medier i samma verk, och önskar att jag gjorde det lite mer själv.

Växtfärgning är jag onekligen nyfiken på just nu! Några av er kanske minns mitt egna försök med rödkål för ett par år sen? Men den här färgen man får av kvitten-grenar är ju verkligen jättevacker! Titta bara vilka färgskiftningar det blivit på olika tyger. En annan favorit som visats upp nu i höst är tyg färgat med gullris. Strålande vacker gul färg!

Sist men inte minst. Köpenhamnsromantik. Den delen som man sällan hamnar i som turist, kanske. Just Amager är jag lite extra nyfiken på till nästa resa över sundet. När det nu blir. Jag vet att många andra åker över rätt frekvent, men det är förvånansvärt dyrt faktiskt. Inte något man bara svänger ihop som student.

Och det var allt för denna gången! Jag funderar på att göra detta lite oftare. Är det något ni skulle tycka vara kul? Berätta gärna vad ni skulle vilja se mer av. Skriv en kort kommentar, vettja! Och om ni inte känner för att skriva en kommentar går det fint att skicka ett mejl, eller ett DM på Instagram, om det känns bättre. All input är bra input!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram