ÄNTLIGEN! Som några av er väntat. På min keramik, och att få se vad sjutton jag gjorde på den här kursen i början av augusti. Nu är det äntligen dags att få se alltihop! Två saker kommer få sina egna inlägg, men här är nio saker jag drejade, kavlade och tummade på kursen i slutet av sommaren!

Det här är en av mina favoriter! Jag tog med ett blad från min Ficus Audrey (som inte mår så bra), och kavlade in det i porslinslera. Och det blev så fint! Det är tyvärr väldigt litet, men jag älskar glasyren och formen.

Jag kavlade också två glasunderlägg i porslinslera, och rullade sen på mönstret med en… stämpelrulle? Eller vad jag ska kalla den. Glasyren blev dock inte en favorit, så jag vet att jag inte ska använda den på porslinsleran igen.

Det här är kanske den mest underliga saken jag skapade. Jag har sett såna här lite här och var, och de är väl från början gjorda för att lägga typ ätpinnar på. Men de jag har sett har också använts för penslar! Så jag tänkte att det kan jag ju göra, när jag ändå fick lite porslinslera över. Den är glaserad i transparent glasyr, och det blev riktigt fint. Dock är den lite skev, så vi får se om den fungerar.

Försökte mig också på att dreja en liten ringkon, och det gick ju faktiskt ganska bra! Tyvärr blev glasyren inte alls som jag förväntade mig. Det är samma som på skålen jag visat på instagram, och den skulle egentligen vara turkost grönblå i en ljusare nyans som var JÄTTEFIN på proverna. Men något blev väldigt fel, och det jag glaserade i den glasyren blev alltså brunt. Och jag hatar brun keramik. Så… Kanske vågar jag testa med den glasyren igen, men det är väldigt tveksamt.

Sen drejade jag också en till skål! Men jag gick igenom med tummen på ett ställe, så den blev ganska mycket mindre än planerat. Sen karvade jag bara enkla streck i den i två rader, och jag gillar den! Den är väldigt liten, och kanten är jätteskev, men den är charmig. Tänker att man kan ha dipp i den, till exempel.

Sen drejade jag också den här krukan, haha! När jag skulle höja sidorna på själva… skålen? Så började den vobbla och gick av. Så jag gick skära av den också, och sen blev den pytteliten och jätteskev! Men någonting ska jag plantera i den. Jag vet bara inte riktigt vad? Vi får väl se, men jag tycker den är lite gullig ändå! Dränering har den också. Jag har tänkt göra en till sån här, när jag går nästa kurs.

Det här är definitivt en favorit! På kursen fanns flera stora snäckor att använda som former. Så en av dem tryckte jag lera runt och gjorde en lite skål av! Först en gång, som inte gick att ta av, och sen fick jag tipset att använda potatismjöl mellan, och det blev jättebra! Älskar prickarna från lavaleran, och här tycker jag glasyren passar perfekt! (Det är samma som på glasunderläggen nämligen)

Sist, men inte minst, mitt bästa drejade föremål! En garnskål! Som håller garnet… hyfsat bra, ändå? Men som med typ allt jag gjorde, så har den några nackdelar. Bland annat blev glasyren inte så tjock (den var väldigt svår att blanda runt i, tror att jag och en av de jag gick kursen med stod i säkert 10 minuter och då var den ändå sådär), så den är lite skrovlig här och var. Men väldigt fin, och fungerar tillräckligt bra just nu!

Och det var alltihop, eller ja, nästan då. De två sista sakerna jag gjorde kommer att få egna inlägg, förhoppningsvis nu under veckan. Och så har jag något kul att berätta! För jag ska nämligen gå en kurs till!! Ett par helger i november har vi lyckats få till, med glasering andra advent. Så då ska jag göra lite annat som jag vill testa, och se om jag kan dreja lite bättre den här gången, hehe. Jag har också lärt mig några saker från den första, som jag vill se till att göra eller undvika till nästa gång. Tänkte att jag kunde dela med mig, ifall någon annan också är nybörjare och sugen på en kurs!

» Se till att mjuka upp alla vassa kanter! Det är flera av mina saker som har små ställen där det är vasst, och det är inte så kul att råka skära sig på något. Keramik blir liksom hårdare än man tänker sig när man sitter med den mjuka leran.

» Planera i förväg vad jag vill göra. Jag hade med mig några idéer, men det mesta kom på plats för att jag blev så överväldigad och osäker. Och för att jag inte trodde att vi kunde dreja. Men en plan för vad jag vill göra och hur jag vill att det ska se ut gör att jag slipper komma hem med saker jag ångrar i efterhand (host, ringkonen, host)

» Gör mer research, och fråga läraren fler frågor! Framförallt när det kommer till glaseringen. Men också bara i allmänhet. Research och idéer kan bli kunskap, och kunskap är aldrig fel!

» Välja glasyrer som jag vet att jag kommer gilla. Åh, det är så viktigt. Tyvärr var den vita glansiga slut när vi glaserade, så alla mina planer fick ändras. Men till nästa gång ska jag hålla mig till vitt och blått. Som jag vet att jag gillar. (Och kanske den här gröna på lövfatet, så fin glasyr!)

Och det var allt för detta inlägget! De två sista sakerna jag gjorde kommer inom kort, de har båda blivit invigda, och är de två sakerna jag planerade mest för innan jag kom till kursen. Mycket uppskattade av både mig och Eric. Nu ska jag byta om från underställströjan till riktiga kläder och bege mig ut på loppisrunda! Håll tummarna för att jag hittar ett sängbord!