Skapat i veckan #5

Ja, jag kallar väl formatet det, även om det inte direkt är den senaste veckan jag hunnit med allt detta… snarare de senaste två veckorna eller så. Kanske lite mer? Jag är väldigt osäker på när sjutton jag startade de här projekten, men några är färdiga, andra är bara påbörjade och några är.. pågående? Huvudsaken är väl att jag skapar. Och det gör jag! För fulla muggar. Förhoppningsvis har jag ork och så att dela med mig lite mer av det här också. Jobbar på det där med orken, och lovar att uppdatera mer om hur jag mår och ni vet sånt där, så fort jag fått några besked jag just nu går och väntar på.

Men without further ado – här är ett gäng saker jag skapat på på sistone, sisådär en vecka eller tre. Två? Äh!

Först och främst har vi det här! Som jag pysslade ihop till Alicias Muminhus. Och skickade iväg lagom till hennes födelsedag, ihop med ett par småsaker från min egen stash av _pryttel_. En mormorsruta virkad med liten, liten virknål och tre trådar broderigarn. Sydde sen ihop en baksida av gammalt lakan, och broderade sashiko för att dölja mängden stygn. Påbörjade egentligen detta redan i somras, men så la jag det på is ett tag när tråden tog slut, och ja… Nu är det klart! Och jag hoppas det får en fin plats i Muminhuset någonstans, kanske som picknickfilt?

Och direkt efter, eller kanske strax innan (?), påbörjade jag ett litet korsstygnsbroderi! Har snöat in på det, om vi säger så. Drog av en lång remsa tyg från en gammal loppisfyndad gardin som har blivit till mängder av projekt genom åren (t.ex. vimplar, pärlbroderi/målning och järvsösöm), och letade fram lite rött broderigarn i gömmorna. Sen skissade jag upp några snöflingor, eller stjärnor (?), från Pinterest, ritade till några egna och började brodera! Tanken är att jag ska slå in något paket med bandet sen. Visar det färdiga resultatet när jag slagit in något, helt enkelt!

När bandet var färdigt var jag sugen på att brodera mer korsstygn! MER! Så jag spånade lite på idéer kring någon enklare julbonad eller något liknande som kunde få hänga ovanför TVn. Eric kom då på idén om att brodera…

Delibird! Hehe. Vi är rätt inne på Pokémon just nu, som varje vinter… Det här är ju trots allt en tomte-pingvin. Äh, det är nördigt nog för att passa perfekt här hemma och bryta av allt piffigt pynt lite!

Får jag här lägga till att vi fnissade en del åt att detta skulle kunna vara en Alolan Delibird? Hehe. Med badbyxor och badmössa… Hehehe…

I vilket fall som helst…! Så broderade jag färdigt Delibird i tid till Novembers Sypepp-tema som var Färgsprakande! Och skickade in som mitt bidrag. Sen pausade jag broderiet lite, för jag ville gärna påbörja något nytt, och jag hade slut på ork efter att ha skissat upp bokstäver en hel kväll. Men jag tog också fram Delibird igen nu i morse (jag skriver detta sent på kvällen, men ja), och broderade färdigt texten! Så så fort jag hunnit sy ihop allt till något färdigt att hänga på väggen, så visar jag hur det blev!

Mitt i all julpepp blev jag nämligen sugen på något enkelt. Och därför valde jag att måla… Vilket visade sig vara mindre enkelt än jag hade hoppats på, haha! Jag tog fram påsen med plastkulor jag köpt på loppis, och så valde jag fyra färger ur akryllådan, och hämtade bikarbonat från köket. Blandar man färgen med bikarbonaten blir det nämligen en rätt häftig effekt på det man målar! Lite som rå lera när man bränt den? Eller som alla på Youtube kallar det: ”ceramic texture”… Well. Målade blev de i alla fall! Och det färdiga resultatet… kanske kommer? Jag har tagit ett par bilder med kameran i dagsljus på vad jag gjorde med dem, men följer ni mig redan på instagram så ligger det uppe bland mina story-höjdpunkter också.

Och som för att bryta av lite i skapandet hemma, så blev det skapande på Kultur på Recept också! Nästan alla träffar är inställda, eftersom alla kulturinstitutioner i Malmö har stängt helt nu. Men det löser sig lite halvt ändå, med att vi får hänga i lokaler på sjukhusområdet och så. Som i förra veckan, när vi skulle göra skulpturer i lera! Och i veckan får vi en guidad tur på Malmö Konsthall, fast via internet…? Det är ett första försök för alla, så vi får se hur det blir, men de försöker i alla fall och det uppskattas.

Här är det jag gjorde i leran… Någon sorts… Metallkub med hål i, där man ska kunna brodera korsstygn med kedjor eller rep eller nåt i färger? Men som också är en planteringskub…? Jag vet inte, men jag sa ju att jag har snöat in på korsstygn just nu. Också, var impade över mitt ~koncept~, tack!

Vimplar var det här! Det här har tagit… många kvällar framför TVn. Och jag är inte klar än, så jag kan inte visa något resultat. Men den här snart 15 meter långa längan ska upp i granen sen! Vill också poängtera mitt fina användande av pepparkaksburkarna! En står nedanför bordet så att vimplarna landar i något, och gör det enkelt att flytta = lifehack!

Och sen har vi det här! Ni som följer mig på instagram har antagligen sett detta redan. Jag fick hem min Sybingo-vinst! Efter att äntligen ha klarat av att svara på mejlet för nån vecka sen. Med fick jag några extra nystan garn, och jag gav mig därför på att sticka lite…? Bilden till vänster är igår kväll, och bilden till höger ikväll! Jag har alltså stickat typ… 7 cm? Långsamt framåt, som man säger. Och jag kanske, men bara kanske, är lite lite konverterad? Tycker trots allt inte om att sticka egentligen, men har inte velat kasta detta i marken än i alla fall! Och bara det är en jäkla vinst, helt ärligt.

Jaha, och det var det långa och något svamliga inlägget! Om sånt jag skapat på de senaste veckorna. Vi får se vad som kommer upp härnäst. Jag ska försöka göra min ”roliga” omgång av backup igen, så kanske jag har plats att redigera några bilder igen. Tills dess: Ha det fint, och hoppas december blir en superhärlig månad! <3

Ett svar till ”Skapat i veckan #5”

  1. Profilbild för Linnéa

    Jag blev så glad när jag såg att du broderat Delibird! Jag och maken kollade igenom hela första säsongen av Pokémon igen i somras. Det är så nostalgiskt med pokémon, även om jag inte var lika förtjust i det när jag var barn som jag är numera.

    Vad tråkigt att så många av era träffar är inställda, men positivt att de lyckas hitta andra sätt att erbjuda er kultur nöjen ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram