En ny utmaning! För idag tar mina 100 dagar av promenader slut (vi får se om jag skriver om det här sen), och för lite drygt en vecka sen drog något annat igång! Nämligen Me Made May. En årlig utmaning på Instagram som jag följt lite på håll i flera år nu, men aldrig deltagit i själv. För jag har inte direkt haft något att ha på mig som jag gjort själv. Eller jo, ett fåtal saker, men inte tillräckligt mycket för att kunna ha det varje dag i en månad. Men nu så!

För det senaste halvåret eller så har jag ju faktiskt skapat flera nya plagg till mig själv! Inga mängder, ska erkännas, men några har det ändå blivit. Det har varit lite skralt med uppdateringar om det här på bloggen, men på min skapar-insta har jag självklart delat en hel del! Och det är också där jag utmanar mig själv hela månaden. För jag har faktiskt postat en bild på mig själv (på en eller annan del av mig själv i alla fall), varje dag hela maj än så länge! Det blir många upprepningar med plaggen eftersom jag som sagt har ganska få än så länge, men min egen utmaning var att ens kunna ha på mig något egenskapat varje dag – och det har jag minsann gjort!

Eftersom både jag och Eric har varit småkrassliga (med negativa test, men ändå sådär på gränsen till sjuka, på gränsen till friska ni vet? Utan ork och med förkylningssymptom) över nästan alla de här dagarna, så har jag också fått hjälp att ta bilder varje dag! En kort promenad runt kvarteren i närheten varje dag blir det, och där finns ett par-tre väggar som passar utmärkt för just outfit-bilder.

Så varje dag delar jag en bild på mig själv på instagram, och det är så kul och spännande!? Jag var lite nervös, men väldigt peppad, när jag skulle börja. Nu känns det till och med ganska enkelt? Som att det här med att synas på bild inte var så jobbigt längre. Kanske är det att jag har mindre ångest än på länge, eller så är det det här med övning ger färdighet. Eller så är det – och detta tror jag verkligen på – att jag helt enkelt är så stolt över att jag har GJORT de här kläderna, som gör att jag gärna är med på bild i dem.

Och hittills i maj har jag haft på mig och varierat mellan följande egenskapade plagg:
– Min Alone Together Sweater som jag stickade nu i februari, efter gratismönster av Laerke Bagger, en av de coolaste personerna på internet. Enkel att sticka och blir så snygg!

– Min linnekjol som jag sydde under Sybingo 2019, mitt första egensydda plagg i vuxen ålder! Både tyget och mönstret köptes på Stoff & Stil.

– Min Virvel basker som jag teststickade för Fredrika nu i mars och april! Det nya mönstret släpps på Ravelry nu på onsdag (12/5!). Min är stickad i älskade älskade Léttlopi i en mörkgrå nyans.

– Mina raggsockar som blev det första jag stickade färdigt någonsin! Stickade dem i december 2020, av Raggi-garn från Järbo som jag vann i Sybingo 2020. Mönstret kom också från Järbo, och är deras nybörjarmönster för sockar som stickas i just Raggi.

– En basker jag broderade Påsöm på i mars, och som från början kommer från Monki. Köpte den hösten 2012, så den har funnits i min garderob i många år och behövde en lite uppdatering! Idén till mitt påhittade mönster i Påsöm kommer från boken med samma namn som är skriven av Anna-Karin Jobs Arnberg, lånad på bibblan.

Och nu kommer värmen igen, så snart kan jag förhoppningsvis ha på mig fler svala kläder igen! Fast de ska skapas också. Just nu stickar jag på en sommartopp i stil med min Alone Together Sweater, som borde bli klar i dagarna. Den hade jag på mig på den senaste Me Made May-bilden från igår. Sen hoppas jag på att hinna sy lite igen också! För jag som började sticka i december förra året men har sytt och virkat sen 2019 kan väl inte bara ha på mig stickat hela månaden!?

Dessutom har jag och Johanna kommit överens om en liten utmaning för oss själva – att sy eller sticka klart ett påbörjat projekt eller en idé som ligger i bakhuvudet nu under månaden! Tvivlar inte en sekund på att vi båda klarar det, men är väldigt nyfiken på vad exakt vi båda skapar under maj månad. Själv är jag sugen på att sy en klänning och ett par hängselbyxor – båda av olika loppisgardiner!

Men nu ska jag passa på att springa ut i värmen och solen, sätta mig på en bänk i en park och sticka färdigt min sommartopp! Hoppa ni har en fin vecka, och ser fram emot att snart få lite ny musik här på bloggen. För det är ju faktiskt dags för två spellistor nu som jag ligger efter med… Hoppsan! Snart kommer de. Kram på er, ha en fin och varm vårdag <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram