Spellista v23, v24, v25, v26 2021

Jahapp, då tog orken uppenbarligen slut sen flera veckor tillbaka. Men här är jag igen! Ingen större grej, bara en av mina vanliga perioder. Men något jag fortsatt hålla igång i tystnad är spellistorna. Jag sätter ihop en varje vecka, och nu har vi kommit halvvägs på året!? Hur gick det till? Halva året har gått, men det gick så fort. Och nu finns det hela 26 stycken spellistor att minnas tillbaka med! Tycker det är ett väldigt roligt sätt att skapa minnen på, faktiskt. Att spegla sitt humör med musik, så som jag alltid gjort fast utan att dela med mig av det.

Så för att ta ikapp här, så kommer de senaste fyra spellistorna i ett och samma inlägg! Som en liten sommar-present, kan man tänka. Extra musik, det är väl alltid fint?! Men eftersom det har gått lite drygt en månad sen jag satte ihop den första av de här spellistorna så får jag erkänna att jag inte minns helt 100 hur jag tänkte med ihopsättandet, så jag kommer fatta mig kort när det kommer till beskrivningarna i det här inlägget. Låt oss titta på spellistorna!

Vecka 23 började i Falkenberg, jag hade hjälpt mamma att fixa på balkongen och stannat kvar ett par dagar extra efter helgen för att umgås. På vägen hem på tåget satt jag och kollade igenom alla nysläppta låtar och album på Spotify. Både sånt som jag brukar lyssna på och sånt som var helt nytt för mig. Då fick jag ihop en stor del av spellistan. Sen la jag till en låt jag inte kunde få ut ur huvudet som jag sett på Spotify. Introt till en av säsongerna av Seven Deadly Sins. Och så ett par Grrrl Riot-låtar som kändes bra i stunden. Den här listan blev bra! Den har jag gått tillbaka till flera gånger även veckorna efter, och jag tror att den kan bli en av årets favoriter faktiskt.

Spellistan för vecka 23 hittar ni antingen genom att klicka på bilden eller genom att klicka (här)!

Veckan efter var jag… trött. Det går inte att förklara på något annat sätt. Jag segade mig fram, läste mycket för första gången på ett par månader, och lyssnade på en del gamla sommarprat i väntan på årets sommarvärdar. En blandning av det skapade den här listan – en salig blandning av inspiration från olika källor och konstiga hörn av min hjärna. En låt är med två gånger i olika versioner, den kommer från Jenny Colgans serie om Den Lilla Ön, som jag läste den veckan. Och just den låten har jag nynnat mycket på efteråt, för oj vad den sätter sig. Och fin är den också, den gamla skotska visan.

Och även den här spellistan hittar ni genom att klicka på bilden eller genom att klicka (här).

Förra veckan (eller förrförra nu då) var det en så jobbig PMS-vecka igen. Jag gick så långt i behovet av musik som lugnade irritationen lite att jag på Spotify sökte på PMS för att hitta andras listor med känslan. Alldeles för många var peppiga och glada, men en var helt rätt med tyngre rock och punkiga inslag. Därifrån tog jag några mjukare låtar, och sen blev det bättre igen. Men listan var svår att fylla, helt ärligt. Tacka vet jag Kultur i P1 och deras recensioner, för där hittade jag Todrick Halls nya album. Och sen kom de två sista låtarna in i listan precis i veckoskiftet…

Även den här listan hittar ni – ni gissade det – genom att klicka antingen på bild eller genom att klicka (här)!

Och så förra veckan då! Jag tittade igenom mina gamla listor i vetskapen att det var halvvägs-målet för året. Jag hade någonstans tänkt mig att alla spellistor låg på kanske 30 minuter eller max runt 35, och att det var ovanligt med en spellista på längre än 35 eller ens på 40 minuter?! Men jag hade helt fel, visade det sig. Inte en enda spellista hittills var kortare än 30 minuter, och jag tog det som en utmaning. Så sagt och gjort! Alla tio låtar på veckans spellista är 3 minuter eller kortare. Ja, jag valde till och med bort låtar som var 3 minuter och 2 sekunder långa. Men alla känns rätt för veckan, och det är det viktigaste, kanske. Och så är det kul att få ihop lite kortare listor som går att lyssna på flera gånger på en timme!

Och ja, även den här listan kommer ni till genom att antingen klicka på bilden eller genom att klicka (här)!

Nu hoppas jag innerligt att ni kan se spellistorna, för Spotify har ändrat sina inställningar. Jag kan inte längre se om de är offentliga eller inte, men säg gärna till om det är nåt krångel så ska jag försöka lösa det så fort som möjligt! Hoppas ni har en fin, varm vecka och inte lider lika mycket av värmen som jag gör… Och att ni kanske kan ta det lugnt, hitta på något kul eller bara försöka njuta av att ha semester, om det är det ni har. Kram på er! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram