Jag har börjat skolan igen! Och gud så läskigt det är att börja i en ny klass. Jag som är väldigt introvert och rent allmänt tycker det är lite jobbigt med nya människor var så nervös inför gårdagen att jag nästan inte ville gå dit alls. Men så skrev jag till en klasskompis från gamla klassen på morgonen när jag var på väg och kollade om han kanske, kanske också skulle börja igen igår? Och det skulle han! Så tack och lov slapp jag dels att vara ensam, och dels att känna mig extra rädd inför att träffa alla nya personer.

Men det var väl egentligen inte det jag skulle skriva om. Utan om min Bullet Journal igen! Som jag nu tror att jag har hittat ett fungerande upplägg i, åtminstonde fungerade det bra förra veckan, och den här veckan har det också gått helt okej än så länge! Det är både otroligt enkelt upplagt, men också lite mer äventyrligt än jag kanske hade vågat för något år sen, haha. Ni får se vad jag menar.

Tada! Förra veckans uppslag. Den här veckans ser i princip likadant ut, men jag har bytt plats på citatet och blogg-rutan. Och så tog jag bort mat-rutan också, och förlängde nästa vecka-rutan, men vi får se om jag använder den ändå.

Det här citatet är precis vad jag behöver se ibland. När ångesten är på väg att ta över över något som kanske är en pytteliten detalj jag inte egentligen behöver oroa mig för (så himla svårt??), så känns det bra att be sig själv låta bli att stå i vägen för sig själv. Den här veckan är citatet ”Keep going, because you did not come this far just to come this far.”, och det känns som att det passar perfekt för den här veckan, när skolan börjar igen. Efter mitt lilla uppehåll är det precis det jag behöver tänka på, att fortsätta när jag redan kommit såhär långt. Jag vill ju bli klar, jag är bara lite… Ångestig. I brist på bättre ord.

Bakom fliken till vänster här är måndag-torsdag, som alla har lika mycket utrymme som fredag, lördag och söndag har på den här bilden. Det här är det jag tycker fungerar bäst just nu, att jag har en kvarts sida per dag, men ändå bara ett uppslag för varje vecka. Att klippa av en sida (och spara till något annat) för att visa veckans to do-lista samtidigt som alla dagar är ju skitsmart! Kallas för Dutch Door, varför vet jag inte, men det är ett bra system om du som jag inte kan skriva på för smala eller horisontella upplägg, utan vill ha översikt OCH utrymme för många små saker.

Och så förra måndagens lista, som jag såklart inte höll alls. Livet som kommer emellan ni vet. Sen hade vi hunden, Erics föräldrars hund alltså, Alves. Och då blir mitt liv helt plötsligt lite tidsbundet till när han ska ut, och det får jag erkänna är jättekonstigt för mig. Ska med andra ord inte ha en hund, haha.

Men så såg förra veckans Bullet Journal ut, och i princip den här veckans också faktiskt. Fast med en annan blå som färg, och med det andra jag skrev längre upp. Tror att det här veckosystemet fungerar ganska bra ändå, jag lovar att utvärdera när jag testat några veckor! Tror ni det hade funkat för er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram