Nu har det gått en månad sen jag tog de här bilderna av vårt vardagsrum, och det känns helt absurt att februari tog slut och än mer absurt att mars snart är över också?! Men nu är det ändå över en månad sen jag tog de här bilderna av vårt vardagrum. Nystädat för att vi skulle få gäster, och sen dess har jag såklart också hunnit möblera om små delar av lägenheten. Så det ser alltså inte ens ut såhär längre, haha!

Något jag heller inte tänkt på innan jag hittade de här bilderna igen igår är hur gult ljuset är när det är mitt på dagen här?! Inte för att det spelar någon roll, jag blev bara lite förvånad, haha. Men här är alltså vårt vardagsrum! Ungefär två dagar innan jag tog de här bilderna satte vi upp tavlorna (efter att ha bott här i två år), och det blev så himla bra!

Här är väggen mitt emot, och dörren in till vårt sovrum, där det från och med igår inte heller ser likadant ut längre. Herregud, men ja, vi har lagt en del tid den här veckan på att möblera om, dammsuga på djupet (lol), och ja, allmänt fixa och dona. Vårkänslor kanske?!
I den här bokhyllan står alla serier och böcker som är svåra att färgkoordinera. Jag vet, jag vet, färgkoordinerade bokhyllor kan vara rätt töntigt. Men jag har sällan namn på författare eller bok i huvudet utan minns vilken färg den har, så för mig är det här systemet faktiskt guld värt. Har aldrig hittat böcker så fort innan!

Så därför är alltså bokhyllan färgkoordinerad. Också: den alla bästa väggen för Billy-hyllor! Det är precis så det går in såhär många på väggen, med någon centimeter till övers för dörröppningen och sen de två på bilden ovanför denna. Perfekt, med andra ord!
I denna bokhyllan finns alla böcker som inte ingår i en serie, eller som gick att färgkoordinera. Samt krukor, jord, sy-grejer, prylbyrån, kameraväskan och ett gäng växter, då. Allt möjligt, med andra ord.

I mitt bästa hörn finns min Rhaphidophora tetrasperma, den stora växten som jag fäst upp på väggen. Där står sen i förrgår nu också ett större gäng växter i hörnet mellan sofforna, tillsammans med mitt tidningsställ och min bästa lampa. När vi köpte den hade den en enorm lampskärm som vi inte alls gillade, men i somras hittade vi precis en så stor jag hela tiden tänkt att den ska ha, och nu älskar jag den lite extra mycket!

Och här är det, nästan hela, vardagsrummet! Ett av mina absolut bästa rum (som att vi ens har så många, lol). Till höger utanför bild står mitt skrivbord som jag visade här, och bakom mig finns hallen, köket och badrummet. Och så ser ni ju min bästa taklampa här också, kristallkronan! Den hittade vi i samma 2hand-butik som golvlampan, och den visade jag här.

Det var det hele! Det var någon som svarade på min bloggundersökning (fyll gärna i den om du inte gjort det!) som önskade en lägenhetstour, och jag tänker att det här kanske lite är början på en! Om inte annat, här är vårt största och mest välmöblerade rum, hehe. Om det inte kommer något mer så har jag i alla fall delat med mig av detta.

5 svar till ”Vårt vardagsrum i februarisol”

 1. Profilbild för Linnéa

  Men hjälp vad mycket växter ni har! Jag trodde jag hade mycket men det går ju typ inte att jämföra ? Jag älskar att färgsortera bokhyllan! Jag hade det så förut men fick göra om för att få mer förvaring, då fick storlek gå före färg. Men den dag vi flyttar till något större vill jag gärna ha det så igen. Jag blev faktiskt väldigt inspirerar av er bokhylla med blandningen av böcker, växter och annat. Det var väldigt fint ?

  1. Profilbild för Beatrice

   Hehe, jag har räknat till över 80, men sen dess har det ju tillkommit några och någon har försvunnit, så jag vet inte riktigt hur många det är, haha! Men jag brukar säga att det är runt 90 stycken, heh. Och TACK! Det har tagit typ två år att få den som jag gillar den, så det är kul att det inte bara är jag som tycker den är fin! Haha.

   1. Profilbild för Linnéa

    Haha det är ju typ 70 plantor mer än mina stackars 10 krukväxter. Jag har ju i och för sig några till på uteplatsen, men de räknas inte riktigt eftersom de är ute och inte tar upp någon yta här inne.

 2. Profilbild för Alicia Sivert

  Så himla fint och ombonat! Dina växter ser verkligen ut att leva life!

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack! Är för första gången sen jag flyttade hemifrån faktiskt nöjd med åtminstone två rum i lägenheten, haha! Och växterna lever verkligen life, som de växer just nu alltså!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram