Okej, så ingen skrek WOHO eller bad om det, men jag lovade att jag skulle skriva det, så här kommer det oavsett. Inlägget med allt jag faktiskt köpte i förra veckan, inte bara i ord utan i bild också. Spännande va!

Så, jag var ju i tre butiker under två dagar, och det betyder att jag snittade på typ 50 spänn/butik. Ganska bra ändå, måste jag säga. Och varje butik har sin speciella USP typ, i förhållande till vad de brukar ha och vad jag letar efter på varje ställe. Självklart tittar jag lite efter allt jag letar efter på varje ställe, men för det mesta har man ju ett hum om var de bästa fynden i varje kategori finns, så att säga.

Så på Erikshjälpen, där jag för övrigt varit klart färst (ja, det heter tydligen så, mvh blivande förskollärare) gånger, letar jag alltid krukor! Om inte tanterna hinner först, hehe, så brukar där finnas fina för billiga pengar. Som de här två blå, som kostade 10 kronor stycket, och som med lite makramérep fick bli en ampel! Snabbt, billigt, enkelt och snyggt, samt perfekt för mig som börjar få… eh… lite ont om plats i våra fönster, så att säga, hehe.

Det blev också två såna här bokstöd i (typ) mässing! Jag hittade två på Myrorna för ett par år sen tror jag, efter att ha sett likadana som inredning i en annan butik, och blev så himla glad. Så när jag hittade ytterligare två för tio kronor styck så la jag såklart ner dem i korgen! Lämnade dock två kvar till någon annan att bli glad över.

Hittade också ramen på bilden! För femton spänn, tyckte det var ett bra pris för snygg ram med riktigt glas + att den fortfarande var inplastad. Så den slog jag också till på, och när jag kom hem fyllde jag den med tre vykort av en fotograf jag glömt namnet på nu, men han ställde ut på Fotografiska i Stockholm typ hösten 2012, om någon är nyfiken på vem han är. Och det avslutar egentligen fynden på Erikshjälpen, och så påbörjar vi helgens fynd i samma bild!

För på Öppna Hjärtat hittade jag äntligen gardinupphängnings-ringar både i trä och i metall! Perfekt för snygga amplar, faktiskt. Dessutom billiga, vilket alltid är ett plus. Sammanlagt 14 stycken, tror jag det var i påsarna.

Hittade också den här helfestliga grejen i mässing som jag inte alls vet vad det är för nåt? Men eftersom jag gillar växter (om någon missat det alltså), så tyckte jag såklart att den skulle passa fint med nån kruka! Ingen kruka hemma passade, så den fick bli piedestal i stället. 45 kronor tror jag den gick på, och den fick ersätta den turkosa, upp-och-nervända skålen jag hade där innan, hehe.

På Röda Korset hittade vi varsin bok! Eric en om klätterväxter som innehöll information om hans älskade Pipranka som vi har klättrandes på en hembyggd spaljé i vardagsrummet (som fick spinn förra året och aldrig riktigt hämtade sig, men den är på gång nu minsann!). Och jag tog en händig trädgårdskalender, som jag tänker är perfekt till den framtida trädgården. En femma styck, så riktiga fynd helt enkelt! Information är aldrig fel, tänker jag.

Och så köpte vi också ett litet, lövformat fat i någon silverfärgad metall, som jag såklart glömde ta en bild på. Den står på soffbordet nu med glasunderläggen och flasköppnar-fågeln på, det som skymtade lite i bakgrunden på bilderna här och här. Riktigt fint, ska försöka komma ihåg att ta en bild till nästa gång! Tror det kostade 40 spänn, så också ett himla bra inköp när det passade så perfekt på soffbordet.

Och das war alles för denna gången! Hoppas såklart på fortsatt tur på loppisrundorna, och snart är det dags för det jag tycker är svårast av allt – utomhusloppisarna! Ni vet, för en väldigt introvert person som dessutom är blyg är det skitsvårt att fråga om ett pris på nåt som är fint. Har dessutom världens sämsta pokerface, så att eh… Men det blir spännande! Bra övning, och så vidare.
Har du fyndat något fint på sistone!? Älskar att se andras loppisfynd!

2 svar till ”Det utlovade inlägget med loppisfynden!”

  1. Profilbild för Linnéa

    Har du gjort makraméampeln själv eller ingick den med krukorna? ? Fyndat vet jag inte om jag gjort men jag köpte en ampelkruka och lite frön på tradera. Det blir ju lite lätt att man betalar mer än vad man borde på tradera, men jag tror i alla fall att jag budat för mer än deras värde ?

  2. Profilbild för Alicia Sivert

    Mässingsgrejen är ju verkligen magisk, hoppas du hittar en kruka som passar in perfekt däri! Fantastiskt också hur du ser potentialen i att upcycla ganska enkla krukor och gamla gardinringar till jättefina amplar. Kreativt, fint och inspirerande!

    Jag går inte så mycket på loppis nu sen vi flyttade från stan. Saknar verkligen det om lördagarna men tänker att det ändå är lite bra för vår lilla lägenhets skull 😉 Däremot hänger jag mer på Tradera där sannolikheten är större att hitta nåt perfekt eftersom utbudet är så stort och spontanköpen blir färre eftersom jag måste vänta på att annonserna går ut. Senaste köpen är två kalasfina taklampor och en stor snäcka. Jag ska inspireras av dig och fota dem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram