Solen är tillbaka! Eller ja, den var det igår. När jag skriver detta (liveblogg?!) så är det mulet och trist igen, och jag antar att så fort jag sätter foten utanför dörren så börjar det väl regna igen. Men våren, den är i alla fall här i Malmö redan. Och vår = sticklingssäsong!

Varje vår hittills har jag haft så svårt att klippa i mina älsklingar, och framförallt har jag haft växter som är svåra att dela på, vilket ju allra mest betyder svårt att dela med sig av, eftersom det inte bara är att klippa. Men i år! I år har jag vågat och kunnat klippa i flera växter, som jag hoppas kommer ge mig fina små nya plantor att byta till mig annat med.

På det så har jag också fått och bytt till mig lite annat kul, som jag tänkte att jag kunde passa på att visa upp. För växter är ju livet, ändå!

Just nu har jag egentligen två sticklingsbord, det ena är vårt ena soffbord som huserar några vaser, och det andra är ett litet bord vi hade som sängbord innan vi möblerade om, och som nu huserar en ljusbricka med vaser fulla av sticklingar. Är väldigt nöjd med detta upplägg!

Så igår klippte jag en massa sticklingar, så nervös över att alla ska dö och att jag klippt i onödan, haha. Men här är alltså ett gäng från fyra plantor jag har hemma! Dels är det en Philodendron ’Brasil’, några stycken från min enorma Rhaphidophora tetrasperma, ett litet gäng från min Gullranka ’N’Joy’ (eller ’Pearls and Jade’, jag är inte riktigt säker på skillnaden egentligen), samt några stycken från en trefärgad Skvallerreva!

Sen har vi annat jag fått och bytt till mig! Längst fram står en asblomma och rotar sig fint i burken. Eric fick den av en kollega, som fick en stickling av Gullrankan tillbaka som tack. Lille asblomman ska snart få en kruka, för den har redan en rot och gillar väl egentligen inte vatten sådär värst bra.

Sen har vi ju två palettbladssticklingar! Jag fick dem av My när jag var där i förra veckan. En ’Marooned’ och en jag är 99.9% säker på är ’China Rose’, och jag gillar att de blir en fin kontrast till alla gröna växter jag har hemma.

Och sist, men inte minst, mitt lilla sticklingsbord! Här står alla jag klippte igår, plus två nytillskott jag fick i ett byte via en grupp på Facebook. Jag ville bli av med en kaktus som behövde omvårdnad, och tillbaka fick jag en Dr Westerlund-stickling, och två rotade sticklingar av Purpurblad! Hoppas innerligt att de tar sig, och med Purpurbladet har jag nu fyra sorters Tradescantia hemma. De två som är på bild ovan, ett Zebrablad som jag visade första gången här, och en stickling som står i köket som Eric tog på jobbet, hehe.

Och det var det hela! I princip alla andra sticklingar jag tagit, fått eller bytt till mig de senaste månaderna har nu äntligen fått krukor, och jag har börjat det stora projektet att plantera om i princip allt som behöver ny jord eller större krukor. Nu är bara frågan – var ska de få plats allihop när fönstrena är överfyllda?