Åh, livet. Som jag haft svårt att motivera mig själv till att skriva färdigt ett inlägg här. Jag har påbörjat flera stycken, men har inte kunnat avsluta och publicera. Hjärnan har helt enkelt varit för trött, och har inte orkat formulera meningar ordentligt. Och det knyter faktiskt an lite till temat för det här inlägget!

För det senaste året har jag, som lyssnade på i alla fall en 5-10 poddar i veckan, nästan helt slutat lyssna på poddar över huvud taget. Faktum är, att det numera bara finns två stycken som jag försöker lyssna på varje vecka.

Både skönt och lite tråkigt, tycker jag, som gärna tar in ny information och tycker att poddar är sådär lagom att spendera tid med när jag t.ex. redigerar bilder eller lagar mat eller så. Så nu tänkte jag tipsa om de två poddarna jag orkar med nu för tiden, och hoppas på att ni kanske kan dela med er av de poddar som ni lyssnar på!

Den första är Krukväxtpodden! Såklart inriktad på tips, tankar och hjälp med just krukväxter. Jonna och Therese är det som har podden, och de både pratar med varandra, med Marie som äger butiken Ginkgo i Stockholm, och åker runt och intervjuar folk som har experttips i frågor om specifika växter! Mina bästa avsnitt är det om sticklingar, de två om Hoyor, och det om suckulenter.
Här hittar du Krukväxtpodden!

Sen har vi ju Billgren Wood, som numera antagligen lite räknas som en klassiker i podd-världen, även fast den bara funnits i lite över ett år? Elsa och Sofia pratar om trender, och det är otroligt intressant att lyssna på! Några favoritavsnitt har varit Loppis-avsnittet, Jul-avsnittet och avsnittet om ångest.
Här kan du lyssna på Billgren Wood!

Så, nu undrar jag såklart, vad lyssnar ni på för poddar? Jag har så svårt att hitta något jag trivs med, allting är antingen så skrikigt eller så inskränkt att jag får panik. Jag klarar inte av sånt som inte ger mig information alls, och allra helst skulle jag vilja hitta någon som pratar lugnt. Jag är mer intresserad av specifika fenomen eller nördiga intressen än personer, så t.ex. Värvet är inte så intressant, heh.

Äsch, om ni har ett enda tips blir jag superglad, för snart har jag inte ork att lyssna om avsnitt något mer. Blir glad för varje litet tips jag får, tack på förhand <3

6 svar till ”De enda två poddarna jag lyssnar på numera + ge mig tips!”

 1. Profilbild för Jenny

  Har själv lite poddtorka nu och har börjat tröttna på de flesta jag lyssnar på, men kan tipsa om några som brukar vara favoriter! Kanske kan du hitta något nytt att kolla upp iallafall 🙂
  En Underbar Pod med Clara och Erica, den kanske mysigaste podden som finns. Tyvärr pausad på obestämd tid men de har ett underbart arkiv att lyssna sig igenom!
  DesignPodden, blir rätt tråkig i längden men gillar att ta ett intressant avsnitt här och där. Kan tipsa om M/S Kungsholm och Estrid Ericsson.
  P3 Historia SÅKLART. Älskar den.
  Teknikens under, Teknifik-Elins podd. Hon får en att bli intresserad av sådant iaf jag knappt ens tänkt på innan. Allmänbildande som tusan och sjukt proffsigt gjord!
  Mellan raderna, en podd om böcker och läsning. Också lite tjatig i längden men gillar att höra deras snack om böcker jag själv läst och kunna jämföra lite. Blir som en bokklubb i miniformat.

  1. Profilbild för Beatrice

   Åh, tack för alla tips! Ska test-lyssna mig igenom allihop och hoppas att jag kanske i alla fall hittar nån jag gillar! 😀

 2. Profilbild för Linnéa

  Jag lyssnar inte på podd varje vecka utan lite mer sporadiskt när jag känner för det. Jag följer ett antal olika stickpoddar (RättAvigt, Stickkonakt, Garnbaciller och någon mer) och två om sömnad (Tyg, svett och tårar & Syvapen). De är ju rätt så specifika om två intressen jag har, så man måste ju typ vara lite intresserad av dem för att det skall ge en något att lyssna på dem. Men om du vill lyssna på dem och undvika skrikigt rekommenderar jag inte Stickkontakt, de kan bli lite ”skrikiga” ibland när de är väldigt engagerade/intresserade av något. Men det är ändå en bra podd ?

  Sedan följer jag både Historiepodden och P3 Historia, båda väldigt välgjorda och tar upp intressanta personer och händelser som man inte kände till så väl. Historiepodden är två historielärare som djupdyker i ett ämne i veckan och har lärt mig en hel del nytt det året som jag lyssnat på dem. P3 historia är är lite en blandning av allmänbildning och radioteater, väldigt mysig men jag får lite kalla kårar av en ljudslinga de har i avsnitten. Sen lyssnar jag även på P3 Musikdokumentär (tror den heter så) där de pratar om en musiker i varje avsnitt på ett fördjupat sätt som ger en annan bild av personen än den som kanske oftast förmedlas i media.

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack för alla tips! Jag ska test-lyssna mig igenom några så hoppas jag jag hittar nåt jag gillar! Test-lyssnar på en om växter nu som jag inte sett innan, dock på engelska, men det är ändå en intressant podd det med! 😀

 3. Profilbild för Camilla A
  Camilla A

  Glow podcast! Tips om kvinnliga förebilder, finns alltid någon cool kvinna som man vet om och gillar eller som man borde veta mer om 🙂

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack, vilket bra tips! Ska absolut lyssna och hoppas att jag hittar en ny favorit! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram