Kan vi SNÄLLA skratta tillsammans åt att jag råkade döpa inlägget om min födelsedag till ”jag fyller 15”, och inte 25? Herregud, det om något är ett tecken på att det där med kontrolläsning innan en publicerar kan vara något att överväga, haha! Det är såklart ändrat på bloggen, men så vitt jag vet så ändras det aldrig på Bloglovin, så där kommer det för evigt stå att jag är tio år yngre än jag faktiskt är… skrattar så jag nästan gråter åt detta just nu.

Också det faktum att jag, på grund av att jag helt enkelt inte orkar sitta vid datorn efter praktiken, inte har sett detta förrän en vecka senare senare gör ju allting ännu roligare! Vet inte hur många av er som läser här ofta som blev fundersamma ens, haha. Hoppas innerligt att ni är med på att jag alltså inte är 15, även om det kanske hade varit nästan lite skönt ibland? Kanske lite? Eller kanske inte, ändå.

Men vad har hänt på senaste tiden då? Mer än att jag fyllt år, alltså. För det får ett helt eget inlägg, med de få bilderna jag hann och orkade ta den dagen.

Jag har ju min praktik för terminen just nu, och jag har redan hunnit med att vara sjuk. Såklart, när de skickar ut oss i VABRUARI. Det finns ju en anledning till att det kallas så, alltså. Herregud så många som är sjuka, både personal och barn. Jag åkte på mitt första veckan. I ungefär ett och ett halvt dygn var jag helt däckad, snöt mig igenom 10 paket näsdukar (som syns lite till höger på bilden, hehe) och hade 39 graders feber. Fattar ingenting, för sen gick det över på studs. Febern i alla fall, jag får fortfarande använda nässpray två gånger om dagen för att kunna andas. Och så känner jag av en ny omgång feber (hade nästan 38 grader när jag kom hem idag), men hoppas på att den håller sig borta med lite extra sömn och i värsta fall en alvedon. För imorgon kommer min lärare och ska titta på en aktivitet och prata om hur det har gått hittills under perioden.

Men till nåt roligare! Som typ allt annat, alltså. Till Alla hjärtans dag (som vi aldrig firar) fick jag nämligen en ny skärplatta! En större, för vi behövde ett bra underlag när jag skulle skära till ett par posters vi hade hemma för att passa i ramar. Så nu är jag en skärmatta rikare (den gamla har sett bättre dar och är precis så stor att ett A4 får plats, men då ser man inte markeringarna……… svårt att mäta på, med andra ord), och vi har alla våra tavlor redo att sättas upp på väggen!

Några hann vi faktiskt också sätta upp, men de hänger över soffan i vardagsrummet, och det har jag tagit bilder på för att visa i sin helhet, så de får ni se en annan dag.

Mer då? Jo, men praktiken känns bra. Jag är på en ny förskola, så det är mycket nytt och betydligt högre krav, men personalen är supertrevlig, maten är jättegod och barnen mysiga. Den här gången har jag bara små barn (alltså, de yngsta på förskolan, alla barn i förskolan är såklart små) och det är också helt nytt men väldigt spännande! Imorgon ska jag måla vattenfärg på kaffefilter och göra fjärilar tillsammans med de som inte sover, så håll tummarna för att det går bra när min lärare är där och tittar på! Och håll tummarna för att jag håller mig frisk också, förresten. För jag får inte ha fler sjukdagar nu. Hehe.

Nu ska jag faktiskt lägga mig i soffan, äta upp det sista godiset från helgen, bli servad av min kära sambo som är gullig och redan har börjat med maten för ungefär en timme sen, och titta på Master Chef på trean innan jag antagligen går och lägger mig vid halv nio. Förskollärarlivet, alltså. Otroligt glamouröst, haha. Tänker att jag producerar bättre material när den här perioden är slut, så håll ut! Det blir bra igen snart, jag lovar!

6 svar till ”Om födelsedags-inläggets rubrik och vad som hänt på sista tiden”

 1. Profilbild för Linnéa

  Alltså jag tänkte på att det var lite konstigt att du döpte inlägget till jag fyller 15, men tänkte att det kanske fanns en mening bakom det. Så jag la inte någon större vikt vid det. Du kanske kände dig som 15 igen när du skrev det och råka skriva det istället ? Visst är det underbart att vara ute i förskolan i vabruari. Jag blev sjuk första helgen efter att jag började jobba, fast jag blev såpass frisk att jag kunde jobba hyfsat fort igen. Men för att undvika mer sjukdomar sitter jag och har stenkoll på något barn nyser eller hostar på maten medan de tar, så jag kan ta mat från en del som förhoppningsvis blivit förskonad från baciller ? Det där med kaffefilter och vattenfärg lät intressant, du får gärna visa vad det blir av det. Letar efter inspiration till skapandeprojekt att göra med barnen ?

  1. Profilbild för Beatrice

   Haha, ja, herregud… Ibland så, kan ju varit fingrarna som slant också, vem vet!? Var nog lite trött efter att ha öppnat på förskolan också, om jag får skylla på det?! Men usch ja, vabruari alltså! Men kul att du börjat jobba ju! Är det små, stora eller blandat?! Men ja, haha, har också försökt ha koll, tar helst inte den maten barnen petat på just nu, allt för att slippa bli sjuk under den här perioden. Har redan haft mina två sjukdagar och har verkligen inte tid för fler?! Men jag ska se om min lilla fjäril försvann (då kan jag göra en till) eller om jag kan visa upp den! Det var himla enkelt, men vi har faktiskt inte hunnit färdigt eftersom vi var tvungna att ha samtal, så vi får se hur jag ska avsluta alltihop och när, haha. 🙂

   1. Profilbild för Linnéa

    Jag är i en 1-5 grupp så jag har lite av varje åldersgrupp ? Tyvärr hjälpte det inte att hålla stenkoll på vad barnen nös och hosta på, blev sjuk en gång till… Men från och med fredag sitter jag och äter med de äldre barnen så då slipper jag i alla fall ha stenkoll på om någon nyser på maten i alla fall ?

    1. Profilbild för Beatrice

     Åh, haha, krya på dig! Så himla segt med all sjukdom som är i början och under varje praktikperiod! Och är så avis på 1-5, saknar verkligen att ha några av de äldsta barnen?! Även om de allra yngsta kan vara jättemysiga och roliga så är det ändå något särskilt med blandningen. Att få utmanas på flera olika plan varje dag och inte bara samma hela tiden, liksom?! Nog för att varje dag ser annorlunda ut, men just att ha mer variation på ålder gör ju bara allting ännu lite mer varierat 😛

 2. Profilbild för Jenny

  Haha åh, jag reagerade på det men tänkte att det var något internskämt eller så! Men men, vad gör 10 år hit eller dit egentligen? 😉
  Hoppas du klarar dig från andra sjukomgången där, har själv krigat mig igenom en veckas tokförkylning nu men börjar känna mig lite bättre iallafall!

  1. Profilbild för Beatrice

   Haha, jag önskar att det var så, men det var bara jag som klantade mig när jag skrev! Tio år är väl iofs ingen big deal 😉
   Tack! Hittills är jag rätt okej ändå, har fått ta igen sömn nu, så det är väl alltid en bra början, haha! Hoppas du kryar på dig fort, förkylningar är fan asjobbiga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram