Ibland när jag orkar så läser jag igenom alla inlägg på Bloglovin som jag annars klickar mig förbi. Går igenom från äldst till nyast och läser och tittar på allting. Vartenda inlägg får en genomläsning. Ibland en kommentar om det känns som att jag har något att säga. När något känns lite extra så sparar jag det på Bloglovin. Har flera listor där jag sparar ner i olika kategorier. Och ibland, när jag inte riktigt vet vad sjutton jag ska skriva om, så går jag tillbaka och läser om de där inläggen som fastnade lite extra och hamnade i en sån lista. Och några av de senaste inläggen ur den kategorin tänkte jag dela med er idag!

Vi börjar med Alicia, som såklart är en av mina absoluta favoriter i bloggvärlden och har varit det väldigt länge nu. Hon och hennes sambo började förra året med att se en film varje vecka. Varannan vecka väljer Alicia, varannan väljer Andreas, och så tittade de alltså på 52 filmer under 2019! Genialt upplägg som jag och Eric påbörjat nu i år, med hittills ganska mediokert urval av film. Men själva konceptet är såklart genialt, och jag tycker mycket om idén! Missa inte inlägget om den andra halvan (första halvan finns länkad där också) för mängder av filmtips och internets mest träffsäkra recensioner!

Näst på tur är Thea, som driver den vackra bloggen Västerdrottningen (och instagramkontot med samma namn, tips!). Hon delar med sig av en av mina favoritsaker, nämligen loppisfynd! Bland annat magiska akvareller med lokala stadsmotiv, som jag blev riktigt avundsjuk på ska jag erkänna.

Och såklart, Julia! Julia på prick-bloggen. Vem i bloggvärlden älskar inte henne? Möjligtvis någon konstig person. Jag har följt henne sen 2009 eller 2010, och har aldrig någonsin tröttnat. Inte heller nu, när hon köpt sin första lägenhet! Och visar upp den på bloggen. Tvärt om, faktiskt. För hennes inredningsstil är så himla fin och personlig. Älskar verkligen sättet hon staplat böcker på i bokhyllan för att få plats med alla.

Sen har vi någon jag hittat till ganska nyligen, för bara några veckor sen. Nämligen Terese, som skriver så himla många vettiga saker som hållbarhet och second hand. Som den här texten om ifall loppis verkligen ska vara något man skäms för? Angående influencers som delar med sig av fina grejer och får kritik för att hetsa till shopping även på loppis.

Sist men inte minst, ett inlägg som kom ut så sent som igår kväll. Också från en nyfunnen favorit, nämligen från bloggen Kanonkulan vägrar provlappar. Den här gången handlar det om tröstshopping, ett ämne som verkligen känns intressant att ta upp! Är det verkligen ett rimligt beteende, ens om det är second hand man köper?

Och det var det för denna gången. Fem fina, tänkvärda inlägg från fem favoriter i bloggvärlden just nu. Har ni läst något bra eller intressant på sistone som ni vill dela med er av?

2 svar till ”Smarta tankar från bloggar jag följer”

  1. Profilbild för Alicia Sivert

    Åh tack Bea för så himla fina ord och vad rooooligt att läsa att ni också gör filmutmaningen! Det är så mysigt <3

    1. Profilbild för Beatrice

      Så välförtjänt <3 och ja! det är jätteroligt verkligen. Hittills har Eric valt bättre filmer dock (förutom sista, oh lord vad dålig jag tyckte den var, hehe), medan jag mest valt sånt jag själv tyckt varit riktigt MEH. Hoppas på bättre tur från min sida nu på lördag! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram