Hej på er! Jag har kanske, kanske, kanske startat ett till personligt projekt. Ja, ett till. Herregud, jag vet inte ens vad jag håller på med egentligen, men det här har faktiskt med min psykiska hälsa att göra. För jag startar ett nytt 100-dagarsprojekt imorgon!

Det officiella datumet för årets start (kanske den första av två?!) är nu imorgon, söndag den 31 januari. Ni kanske minns att jag försökte skapa varje dag i hundra dagar av sånt jag hade hemma, under förra året? Ja, det här är alltså samma projekt, fast med en helt annan inriktning.

Jag har nämligen bestämt mig för att…. ta en promenad om dagen! Och det låter så töntigt, men hear me out. Jag har döpt projektet till 100 korta promenader, för att poängen för mig är att komma utanför dörren, inte att jag ska gå långt. Minimum varje dag är runt kvarteret. Och det är verkligen inte långt, tar kanske max 5 minuter från vår dörr, runt och in igen. Lagom om jag har en jävla skitdag, alltså. Vill jag får jag såklart gå längre! Hur långt jag vill och orkar för dagen.

Jag har egentligen bara fyra regler för det här projektet, eller två om man ska vara petig. De är: 1. Jag ska gå ut varje dag. 2. Minst runt kvarteret. 3. Ta en bild med telefonen varje dag. 4. Och posta den på instagram.
Inte svårare än så, alltså. Inga krångliga regler, inget krångel alls. En enkel bild på _vad jag vill_ från dagens promenad. Jag har faktiskt startat ett separat instagramkonto för bilderna också. För att de inte ska ta upp hela mitt vanliga flöde. Det kommer inte vara aktivt förrän på söndag dock, och kanske inte heller efter min utmaning.

Mitt enda mål med mina promenader, egentligen, är att komma utanför dörren. För att det många dagar är otroligt svårt. Och för att ha något att göra varje dag. Kanske i väntan på något mer händelsefullt, men framförallt för att få må bättre. Det är inte alltid kul, men man får en liten energikick som jag vet att jag mår bra av.

Det är fritt fram att följa kontot på instagram, och det är bara där jag kommer att posta något om projektet. Kanske avslutar jag allt med några höjdpunkter här på bloggen i mitten av maj när det är slut, men det är allt. Jag vill inte lägga samma press på mig själv som förra året när jag försökte posta veckans skapande på bloggen oavsett jag orkade eller ej. Så allt sker på instagram, så får vi se om jag uppdaterar mer om det här.

Önska mig lycka till, för det här är ett projekt jag verkligen vill göra men vet att jag kommer ha problem med, haha!

2 svar till ”100 Korta Promenader-projektet”

  1. Profilbild för Linnéa

    Åh detta skulle jag också behöva! Däremot har det varit så fasligt kallt att det varit lite jobbigt att ta med sig Ralf ut med alla kläder som skall tas på.

    1. Profilbild för Beatrice

      Ja, det har verkligen varit kallt ute! Tror det har varit dugligt här i södra Skåne, men vet att resten av Sverige haft ännu kallare såklart. Men ja, det går ju absolut att börja när det är lite varmare ute igen! Det är faktiskt väldigt skönt än så länge, även om några dagar såklart har varit lite kämpiga, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram