Vad ska jag egentligen skriva om här? Det är frågan jag ställer mig flera gånger om året när jag försöker hantera mina tankar och känslor kring bloggen. Vad vill jag att bloggen ska vara, vad vill jag att den ska få innehålla, bearbeta och avhandla? Med att mina egna intressen utvecklas, ändras, skiftar och återkommer så ändras såklart innehållet här också, men i grund och botten började jag ju blogga för snart 12 år sen med tanken om att växa och nå ut till andra. Det är inte längre det ultimata målet för mig, men samtidigt känns det ju ganska tråkigt att blogga om det inte finns en mottagare i andra änden som går att interagera med.

Så jag återkommer konstant till frågan om vad bloggen ska få innehålla, vad jag vill skriva och hur mycket jag vill dela med mig av. Men framförallt VAD jag vill dela med mig av. Vardagsliv? Det händer inte så mycket till vardags, jag handlar nästan ingenting längre, och jag ska snart börja jobba vilket ger ännu mindre tid till en bloggvänlig vardag. Skapande? Absolut, jättegärna, men då ”måste” jag ta en massa fina bilder och tänka på hur jag vill kombinera allting så att det inte bara är informativt utan också snyggt att titta på. Och det är inte alltid jag orkar det. Växterna? Jag har tröttnat lite på mitt enorma växtintresse, och just nu handlar det mest om att få de jag har kvar att överleva när jag knappt orkar vattna dem längre…

Som ni förstår så är jag själv lite förvirrad över vad jag ska blogga om längre. Och hur ofta. Och på vilken nivå jag vill lägga det på. Med det sagt så vill jag verkligen understryka att jag saknar att blogga mer aktivt! Det finns ett djup och en glädje i bloggandet som jag inte får på andra sociala medier. Instagram är det jag använder mest, och även om jag älskar att hänga där och se vad andra sysslar med så går det ibland lite för fort. Och tyvärr går det framförallt lite för fort mot det ännu snabbare videoformatet med klippningar hit och dit och korta, snabba filmer som avhandlar för mycket på för kort tid för min trötta hjärna. På bloggen finns det tid att fundera, man kan pausa utan att behöva hålla aktivt i telefonen, det är enkelt att gå tillbaka och studera närmare om man vill se något tydligare. Bilder fungerar såklart då också, men just video… jag tycker att det är klurigt. Youtube går an, jag tittar ändå mest på lugnt innehåll där. Men video på Instagram går för fort för mig, och jag uppskattar inte TikTok-formatet som råder just nu.

Så vart vill jag komma med detta? Jag har lite svårt att sätta ord på det själv. Kanske att jag är i behov av en plats där det kan få vara lite varierande, men framförallt lugnt? Och att det är dit jag vill ta bloggen? Ta tillbaka bloggen! Fast utan alla osynliga krav som man mest sätter på sig själv helst. Jag älskar foton, jag älskar att fånga saker på bild, men… jag orkar inte alltid. Jag har fortfarande inte orkat processa hela resan vi gjorde till Frankrike, och det är snart 4 hela år sen. Det jag menar är att kanske behöver jag ge mig själv lov att släppa lite på pressen, ge mig själv tillåtelse att inte uppdatera bloggen med bara sånt som är 100% perfekt och att tillåta mig själv att blogga om sånt som hände för länge sedan också. Och att inte ta allt så personligt, även om det här är en personlig plats.

Jag hoppas att ni orkat läsa såhär långt, och kanske har något att tillägga? Jag saknar bloggvärlden, men önskar att kraven på alltihop kunde försvinna. Och så länge kanske det är dags att jag inte bara klagar tyst för mig själv, utan tar tag i det? Så härmed förkunnar jag att jag ger mig själv tillåtelse att blogga igen med en låg tröskel och se vad som händer om man ger bloggen möjlighet att få bli ett trevlig medium att använda igen.

Ett svar till ”Den eviga blogg-frågan”

  1. Profilbild för Linnéa

    Det är som om du skrivit ner mina egna tankar om bloggande här. Jag orkar inte heller det snabba formatet med korta videoklipp och miljoner bilder i ett evigt flöde. Jag saknar verkligen bloggar. Det kändes så mycket lugnare för hjärnan.

    Jag tycker att vi skall skita i kraven på att allt skall vara perfekt och låter det vara på en nivå som vi själva orkar. Ibland räcker det med en oredigerad mobilbild och en kort text för att förmedla en hel historia. Vi skall blogga om sådant som får oss att må bra och känna att det är okej om det förändras med tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram