För snart en vecka sen hade jag en ledig dag i skolan. Med ledig menar jag alltså en dag när jag inte har några inplanerade lektioner, och många såna dagar brukar jag lägga på att vila upp mig, hitta på saker jag laddar energi genom, eller skapa så mycket jag hinner och orkar. Just den här fredagen bestämde jag dock skulle vara en dag för ärenden jag ville uträtta runt om Malmö!

Jag vaknade upp till min lilla ekbebis och till tulpaner som vuxit upp i skåpsdörren och fick flyttas på för att inte gå sönder i sin växtvärk. Så fint ändå <3

Efter lunch tog jag mig ut tillsammans med Eric, och Malmö fullkomligt badade i solljus. Vi tog vägen genom Folkets Park och bort till våra gamla kvarter när styling-lampan äntligen flyttat från fönstret. SÅ nyfiken på nästa person som bor där inne.

Vårt mission: köpa ost! Så vi gick till Möllans Ost, jag tittade lite på allt annat och så smakade vi några ostar innan vi bestämde oss för tre stycken rätt olika.

Och så luktade jag på lite téer! Det där Cabin Fever tyckte jag luktade fantastiskt, men hade inte riktigt råd just nu. Fin kombo med jordgubbe, svartvinbär och rabarber i alla fall!

På torget fotograferade jag granatäpplen och avokados medan Eric köpte en ananas, och så var det dags att promenera tillbaka hem.

Sen gick jag ut igen! Solen började sänka sig lite närmre horisonten, men det var fortfarande svårt att fotografera gator på grund av det starka ljuset.

Jag skulle i alla fall hit! Till Butik Fabrik. Där hade jag aldrig varit innan, men jag har tänkt att jag ska dit i över ett år nu, och så äntligen!

Hej hej i spegeln!

Och så tittade jag lite på fina saker, växter som slingrade sig, och så köpte jag en grej! Superfin, men lite bökig, så jag släpade den by hand hela vägen hem via ytterligare en butik.

Nämligen Flora Linea! Precis brevid Söderberg och Sara på St Knut ligger en liten, nästan osynlig butik som säljer air plants och kokedamas! Som den växtgalna människa jag är så letade jag snabbt upp den största luftväxten jag kunde hitta i butiken, köpte den och pratade en stund med hon som äger butiken. Och så klappade jag massor på den fina hunden som finns där!

Och sen avslutade jag dagen med att laga min godaste tomatsoppa och äta den tillsammans med Eric och en hel del mozzarella.

Och det var den fredagen i Malmö. En fredag som inte ser ut som mina vanliga fredagar. Men fin blev den, och jag hittade så otroligt mycket fint! Mitt second hand-fynd får ni dock se en annan dag.

4 svar till ”Följ med mig runt i Malmö en fredag!”

 1. Profilbild för Simone

  Saknar verkligen de fria dagar jag hade som student. Så skönt att kunna göra vad man vill ibland en helt vanlig vardag.

  1. Profilbild för Beatrice

   Förstår precis! Tycker de känns väldigt viktiga, om inte annat för att kunna ta det lugnt ibland och inte bara plugga!

 2. Profilbild för Emilia Westerström

  men hallå?? vad köpte du på butik fabrik? Ville du ha allt där inne? Är det lika fantastiskt som på instagram?? mvh har bara gått förbi, aldrig in.

  1. Profilbild för Beatrice

   HAhaha, luuugn! Jag köpte en piedestal!! Asfin, och jag hittade egentligen massor av saker jag ville ha, men pga budget resten av månaden så fick jag chilla lite. Men där är magiskt fint!! GÅ IN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram