Från början hade jag tänkt att det här inlägget skulle kommit upp igår morse, jag satt faktiskt och redigerade bilder innan skolan. Men sen rann tiden iväg och jag var tvungen att springa till bussen (ja, jag sprang faktiskt en kort bit) och så lämnade jag det till eftermiddagen. Sen stannade jag kvar efter skolan och umgicks lite på stan med Klara, och My en stund innan hon skulle gå. Vi är några stycken som går hem från skolan nu ibland i värmen, och det är så fint!

Men nu till saken, att jag är glad att jag sköt upp det här inlägget! För jag hittade såklart fler vårtecken och blommande under när vi gick ut med hunden på eftermiddagen, och nu får de också plats! För det här inlägget ska alltså inte handla om hur jag springer till bussen på morgonen eller om vem som promenerar med mig hem ibland, utan om de blommor som just nu blommar över hela Malmö stad.

På S:t Pauli Mellersta Kyrkogård blommar träd nu! De här rosa, som jag på instagram lärde mig hette Kejsarolvon. Oavsett vad de heter, så tycker jag de är otroligt vackra, och de luktar fantastiskt! Eric har gått förbi här med Alves några dagar i rad nu, och jag har varit med två av de gångerna. Magisk doft, och en väldigt lugn plats.

Vi kan fortsätta kyrkogårdstemat med nästkommande tre arter. För alla dessa tre har jag fotograferat på kvällen! Närmre klockan fem, på kyrkogården vid Gustav Adolfs Torg. Här någon sorts…. Snöklocka? För det är ingen klassisk snödroppe om jag förstått det rätt.

Där är tidigt på våren helt gult av all vintergäck, men nu är den nära på överblommad. Faktum är att det är ett av mina tydligaste vårtecken i Malmö. Att vintergäcken blommar på kyrkogården. I kvällsljus är den dock lika magisk såhär!

Tittar en omkring lite så hittar en också en och annan krokus! Mest lila och en och annan vit, men inga gula som jag såg. De lila är dock mina favoriter, så inte mig emot! Krokus var mitt bästa vårtecken när jag gick på låg- och mellanstadiet. Där stod ett hus på skolgården som revs någon gång under skoltiden, och brevid trappan in växte alltid ett litet knippe krokus. Jag minns att de växte där även när huset hade rivits, och att jag gillade den lila färgen redan då.

Vill en i stället se blåa gräsmattor så ska en bege sig till Kungsparken. Längs med kanalen var där helt fullt nu, och om ett par veckor borde det vara det även i kyrkogården här ovan. Annars säger Eric ofta att när det är blått i Malmö, så är det ännu blåare i Lund. Och vem vill inte ha en blå gräsmatta en vecka eller två om året?!

Någonstans tog jag den här bilden. Vet inte vad sjutton det här trädet heter, men gult är det! Och det verkar som att det kommer slå ut mer snart. Jag har aldrig sett det här förut, så jag blev såklart fascinerad som bara den och stod i säkert fem minuter och fotade grenar med gula blommor till Erics och Alves förtret. Eller okej, Alves var nog mest förvirrad. Men det gör honom lite extra söt, så det gör inget!

Och sist, men inte minst, körsbärsträden har börjat blomma i Malmö nu! Inte sådär att det blommar hela träd, men längst ut på små grenar sitter där rosa blommor här och var. Den här sorten, med de tunna blommorna, har satt igång nu. De fluffiga med många lager brukar blomma vid Stadshuset och på vår gamla gata, Ängelholmsgatan, i mitten av April. Magisk utsikt från våra fönster i rummet var alltså vardag en vecka om året. Vardagsmagi. I vårtecken-format.

Idag är det symässa tillsammans med farmor som gäller. Hon har inte kunnat ta sig ner till Malmö sen vi flyttade, så det är första gången hon ser vårt nya hem! Ska visa henne runt så gott jag kan. Hoppas på fint väder idag också!

Har ni sett några blommande tecken på vår där ni bor? Vad är det första som kommer upp ur jorden hemma hos er? Snälla berätta i en kommentar! Älskar att höra era tankar.

10 svar till ”Våren som äntligen kom till Malmö – vårtecken i bildform”

 1. Profilbild för Fredrikapåvinden

  Åh så fint och härligt inlägg! Bilden på den första blomman tror jag inte att jag sett innan, så himla söt! Jag är såå dålig på blomnamn och sånt men igår när jag och mamma åkte in till Åmål såg vi ett helt hav av krokusar som vi fotade för glatta livet. Fint!

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack fina Fredrika! Jag är kanske lite nördig när det kommer till just namn, men det här hade jag inte heller sett förr! Krokusar är några av mina absoluta favoriter, så vackert när det är som hav av dem! <3

 2. Profilbild för Jenny

  Åh vilket härligt inlägg! Här har både snödroppar och krokus blommat några veckor men idag såg jag första tussilagon! Ultimata vårtecknet enligt mig 😀

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack!! Här nere i Malmö känns tussilago ganska ovanligt (!?), men här finns desto fler krokusar och snödroppar tack och lov! 😀

 3. Profilbild för Linnéa

  Vilka vackra blommor 😀 Här på västkusten har det bara tittat upp krokusar än så länge, så jag är faktiskt en aning avundsjuk på att ni har fått så många fina vårtecken där nere i söder 😛

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, eller hur! 😀 Hehe, ja, det går fortare här nere i söder, men av erfarenhet tycker jag nog ändå att det är mer utdraget och vackert längre uppåt kusten?! Vill minnas det så i alla fall. 🙂

 4. Profilbild för Julia

  Men vaaa?? Körsbärsblom!? Ska genast ut på jakt! Så mycket fina bilder och vårtecken i ett och samma inlägg, Som den trädnörd jag är så är det gula trädet en körsbärskornell, Cornus mas. Trodde att jag aldrig sett ett sånt träd innan jag flyttade till Skåne men tror snarare det handlar om vad man tittar efter. Superhärligt vårtecken hur som helst!

  1. Profilbild för Beatrice

   Jaaa!!! Vid St Knut, bland annat! Och snart vid Stadshuset också, på båda sidor om den lilla tunneln typ vid Astrid och Aporna, tips tips!! Och tack för bra info!! Farmor skickade gulligt nog ett vykort med samma namn, man lär sig nåt nytt varje dag helt enkelt. Ska se om jag kan hitta fler nu när jag vet vad jag tittar efter!

 5. Profilbild för Wilda

  ÅÅÅHHH! FIIIINT! Jag fotade blåsippor i förrgår och blev så lycklig. Körsbärsträden hade knoppar så med lite mer sol så slår de nog ut snart! Vilka helt underbara foton du har tagit Bea!

  1. Profilbild för Beatrice

   Blåsippor <3 Har några jag brukade fota varje vår förut på en kyrkogård hemma, men vi får se om jag lyckas i år… De brukar blomma i april i alla fall! Och TACK <3<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram