Något jag har försökt göra på senaste tiden är att fotografera mina växter. Eller senaste tiden och senaste tiden. Sen vi flyttade till den nya lägenheten menar jag ju faktiskt. För jag vill se hur de växer, och jag vill ha lite koll på storleken och hur det såg ut i våra fönster i olika perioder av vårt liv. Jag var ganska duktig på att instagramma vår förra lägenhet i början, men sen avtog det och det är lite tråkigt.

Men nu när solen har börjat titta fram flera timmar om dagen så har våra växter börjat växa ganska rejält! Jag har också fått lära mig rätt mycket rätt snabbt om vilka som kräver extra vatten och vilka som avskyr den starka solen i våra söderfönster. Så i fredags när jag skulle ta en vattningsrunda passade jag också på att fotografera några av de växter som just nu växer hos oss! Såhär i efterhand blev det bara i vardagsrummet, men det är ju trots allt inte fy skam!

Ett nytillskott är den här! En Oxalis som jag funderat på att köpa ett tag. Så när jag tog en omväg hem i solen för ett par veckor sen och promenerade in på Florera på St Knuts Torg och den stod på en hylla slog jag till! Den hade redan en blomstängel, och ännu en på gång. Nu blommar stängel nummer två och en till är på väg upp! Fler blad håller den också på att utveckla. En hel liten drös som tittar upp som små öglor i jorden.

Och gullrankan producerar en massa nya blad! Det här nya på bilden har snart vecklat ut sig helt på bara ett par dagar. Den behöver dock planteras om i en större kruka med lite ny näringsrik jord, men trots både närings- och platsbrist så får den ju nya blad! Snacka om att vara glad för lite solsken, hehe.

En annan liten som får nytt blad är den här! Som jag hittade billigt på Mobilia Blommor i slutet av januari tror jag. En variegerad Fredsgrönska har jag fått reda på sen. Eller Peperomia Obtusifolia Variegata om en ska vara petig och lära sig latinska namn. Hur som och namn eller ej så tycker jag den är fin! Den trivs tydligen också bra i söderfönster.

Och så den här! Palettblad jag fick som stickling av Mikaela någon gång förra året som jag planterade efter måååånga månader i vatten och en flytt i vinterkyla. Kompisen jag fick upptill har tyvärr dött i veckan av chocken med för mycket näring… Men den här lille rackaren verkar trivas bra! Hundkrukan fyndade jag för tre 5-kronor på Myrorna i februari och den är precis lagom liten eller stor för de här mini-krukorna.

Och den här, som väl rent praktiskt sett inte står i fönstret, men som skjuter ett rotskott!!! Min fina Calathea som jag köpte för en tjuga på Ica i somras och som fått ta rätt mycket stryk. Men som trots det gav mig en blomma i höstas och som nu alltså skjuter rotskott. Fantastiskt ändå vad växter kan hitta på! Nu huserar den i en ljus men inte solig bokhylla. I en kruka som matchar böckerna jag ställt på samma hyllplan. Ska visa någon dag när det börjar bli mer färdigt!

Något annat som tyvärr bodde i fönstret är det här. Ett försök till en ny avokadoplanta. Jag hade ett gäng första året i Malmö, men sommaren 2014 när vi pendlade till Falkenberg i princip veckovis torkade allihop ut i våra soliga fönster… Så i ett desperat försök att få till en ny satte jag ner en i jord för en vecka sen ungefär. Sen satte jag en avklippt läskflaska ovanpå som litet växthus och ett par dagar senare såg det alltså ut såhär. Behöver jag ens säga att jag slängde både kärnan och jorden? Trist men sant. Jag tror inte att några husmorsknep hade hjälpt den här lilla stackaren.

Och så var den här lilla rundturen av nya blad och utväxter klar för den här gången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram