Att äta sig genom Malmö; Konditori Hollandia & Ciao

När mina föräldrar var här i Malmö i början av mars för att fira födelsedag i efterskott passade vi såklart på att umgås. Inte hela helgen, men majoriteten. På lördagen som var deras enda heldag här mötte vi upp dem på eftermiddagen för en fika. Det var relativt soligt och vi var inte de enda som tänkte tanken att fika just den lördagen. Men faktum är att trots sol så tog jag inte fram kameran förrän vi krånglat oss in till ett litet hörnbord inne på Hollandia. Så där i ljuset från enbart glödlampor satt vi och mös med varsitt fikabröd.

På Hollandia får en allt på fint porslin och te och varm choklad får en i små kannor. Tevatten och kaffe finns att ta själv i stora eh…. termosar? Vet inte vad sjutton de kan kallas, men enorma kannor med liten pump längst ner liksom. Som håller värmen. Inte sjutton vet jag, men en hämtar hur mycket en vill ha själv liksom!

Jag åt ett wienerbröd med lite frukt på, Eric åt en bakelse med passionsfrukt, mamma tog någon slags mousse i glas, och pappa åt vad som fanns i allergiväg – någon sorts chokladpryttlar.

Gulle-pappa! Så lång att huvudet nästan slog i orkidéerna ovanför, och en sån van tedrickare att han hann dricka minst två muggar på samma tid som jag hann dricka två tredjedelar av min.

Och där satt vi i ett par timmar tills folket avtog, och sen promenerade vi tillbaka till vår lägenhet för att byta om inför kvällens middag ute. Och för att bara andas ut utan andra människor runt. För det har i princip hela familjen ett rätt stort behov av. Sen var det dags för Ciao!

För en stund senare gav vi oss av tillbaka in mot Triangeln. Av en slump baserad på att stället vi hade tänkt äta på var fullbokat och att vi gått förbi Ciao några gånger på väg till och från saker, så hamnade vi här! På Ciao alltså. En italiensk restaurang ett stenkast från Triangeln, inhyst i en mysig och fräsch källarlokal på Friisgatan.

Så vi slog oss ner vid ett bord nära fönstret med lite utsikt mot Friisgatans underbara zickzack-belysning och beställde från menyn vid disken. Jag och mamma tog den ena pastan, Eric den andra, och pappa tog en pizza.

Den här makalösa tortellinin med päron i taleggiosås var helt sjukt god. Den kan inte beskrivas annorlunda helt enkelt. Även Erics pasta var supergod, men den fastnade inte särskilt bra på bild. Det är nämligen sjukt svårt att fotografera i knappt befintligt ljus och försöka få spaghetti och köttbitar att se aptitligt ut. Det är sjukt svårt att fotografera något alls i obefintligt ljus i och för sig.

Men pappas pizza hamnade på bild! En med rökt mozzarella (galet gott!), lufttorkad skinka och körsbärstomater. Den hoppas jag på att få äta någon gång själv, för det var verkligen en smakupplevelse.

Sen var det dags att promenera hem igen. Väl hemma insåg vi att jag glömt min telefon på restaurangen, så mamma erbjöd sig att gå tillbaka och hämta den. Tack igen <3. Sen spelade vi Bezzerwizzer hela kvällen (jag vann!!) tills de gick hem till sitt boende för natten. Och så var den dagen med ätande slut.

Har ni några bra tips på restauranger i Malmö? Vi äter rätt sällan ute, men det blir alltid samma ställen och vi skulle vilja testa något nytt. Alla tips är välkomna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meg 28 mars, 2017 at 17:01

    men vilken mysmiddag! och allt såg ljuvligt gott ut!

    • Reply Beatrice 2 april, 2017 at 00:52

      Ja, verkligen! Rekommenderar varmt, så otroligt gott!

    Leave a Reply